Danek111 07.01.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Doradźcie jakie najlepsze sterowanie, mam na razie same RTL-e i strasznie ciągnie mi gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 zaraz dostaniesz op..... od forumowych instalatorów napisz chłopie cos więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danek111 07.01.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Kocioł Vailant Eco Pro, w ciągu miesiąca- grudnia, a nie był to wcale zimny miesiąc zużył mi przy śr. temp. 20 stopni 70m3 gazu. Jest to chyba strasznie dużo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Jest to chyba strasznie dużo!!! Pewnie dużo a może mało. Rezi dobrze radził napisz cos wiecej niz pół zdania o problemie, bo inaczej nikt Ci nic nie doradzi. Opisz jaki masz dom, powierzchnia, jak ocipelony, opisz jakie masz CO itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danek111 07.01.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poprawiam się i podaję dokładne dane:- Dom jest piętrowy podpiwniczony- Pow. użytk. to ok. 120m2- ściany są trójwarstwowe z 6cm styropianem w środku, bloczki z pianobetonu- CO to podłogówka na piętrze , poddasze kaloryfery płytowe , piwnica nieogrzewana . A najbardziej mnie interesuje sterowanie takim piecem najlepsze a nie drogie , lub adekwatne do ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danek111 07.01.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poprawiam się i podaję dokładne dane:- Dom jest piętrowy podpiwniczony- Pow. użytk. to ok. 120m2- ściany są trójwarstwowe z 6cm styropianem w środku, bloczki z pianobetonu- CO to podłogówka na piętrze , poddasze kaloryfery płytowe , piwnica nieogrzewana . A najbardziej mnie interesuje sterowanie takim piecem najlepsze a nie drogie , lub adekwatne do ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.01.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 dużo chłopie, policz sobie 70 m3 gazu na 31 dni, i Ty sądzisz, że to jest dużo, niecałe 2,3 m3 gazu dziennie, nie bluźnij, idź do kościoła i daj na mszę dziękczynną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 07.01.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Pomogę Ci trochę bo widzę że jesteś nowy. Przedewszystkim napisz jaki to gaz. sarin gz30 gz50 propan czy inny. Jaką masz temp. w domu, jak długo mieszkasz. Bo ja mogę napisać że w grudniu spaliłem 10m3 i to też jest bardzo dużo bo mogłem nic nie spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusdom 07.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Kocioł Vailant Eco Pro, w ciągu miesiąca- grudnia, a nie był to wcale zimny miesiąc zużył mi przy śr. temp. 20 stopni 70m3 gazu. Jest to chyba strasznie dużo!!! taki kociołek pali średnio około 5-7m3 gazu, policz sobie licząć nawet po 5m3 x 31dni = 150m3, a ty masz 70m3, jest Niedziela faktycznie idz do Kościoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 07.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ludzie jakiego gazu ???????????????????????????? bo jak propanu to jesteś bankrut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusdom 07.01.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ludzie jakiego gazu ???????????????????????????? bo jak propanu to jesteś bankrut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli nie podaje jakiego to się przyjmuje iż to jest najczęściej stosowany, czyli ziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.01.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Kocioł Vailant Eco Pro, w ciągu miesiąca- grudnia, a nie był to wcale zimny miesiąc zużył mi przy śr. temp. 20 stopni 70m3 gazu. Jest to chyba strasznie dużo!!! tyle to ja spalam w tydzień ................\ Danek111 ty nie masz problemu ...........ty się zacznij tym chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 07.01.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja też jestem ciekawy jak uzyskac takie zużycie... Chyba, że jedno zero się omskło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danek111 07.01.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poczekajcie , trochę to podałem żeczywiście ogólnikowo, postaram sie naprawić . Nie mieszkam w nim (domu) jeszcze na stałe , pobyłem w nim przez tydzień na święta i zużycie wyniosło mi 47m3. Na piecyku ustawiłem temp. 45st. i odkręciłem kaloryfery na fula , paliłem też w kominku ile się dało . Przed wyjazdem wszystko skręciłem na śnieżkę i piec na 30st . Tyle wyszło . Dlatego do was piszę o pomoc w podpowiedzi jakiegoś konkretniejszego , bardziej sprawnego sterowania niż moje ręce . A temp na dworze była w granicach 5st , aż strach pomyśleć ile go (gazu ziemnego) pójdzie przy - 20st. Ruskie przeze mnie cenę podniosą !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 wymagasz od nas wróżby z fusów,co można powiedzieć o Twoich kosztach ogrzewania,nic, jeżeli w przyszłości będziesz już tam mieszkał to "zrujnuj siię" na porządny firmowy sterownik i wtedy będziesz mógł, użytkując dom, szukać oszczędności, RTL to nie jest żaden sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ale Danek ty mieszasz, towszystko się nie trzyma kupy , pobyłem w nim przez tydzień na święta i zużycie wyniosło mi 47m3. tydzień to 7 dni, czyli wyszło Ci 6,7m3 na dobę, to chyba nie najgorzej jak na nowo zamieszkały dom... ...bardziej sprawnego sterowania niż moje ręce . jak wyżej pisze 1950 zainwestuj parę złotych w programator pokojowy, na allegro już od 50zł, albo masz jak piszesz kondensat ?, dlaczego przy tak dość nowoczesnym kotle nie masz programatora pokojowego ? najlepiej mieć dedykowany do tego kotła ?, trzeba sprawdzić jaki to typ programatora potrzebuje Twój kociół, masz pogodówkę ? jak jest z krzywą grzewczą i innymi parametrami ?, . A temp na dworze była w granicach 5st , aż strach pomyśleć ile go (gazu ziemnego) pójdzie przy - 20st. to nie jest taka zależność jak Ci się wydaje Poczekajcie , trochę to podałem żeczywiście ogólnikowo, postaram sie naprawić .? nadal nie napisałeś jaki to gaz, i czy faktycznie tak jak piszesz przez cały miesiąc ogrzewania Ci poszło 70m3 gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts