RadekM 07.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam,mam pytankoposiadam od niyedawna domek wybudowany w latach 60 taki do remontuno i właśnie sko ńczyłem remont pokoju dla syna i zaczęcza mi wychozić wilgoć od dołu ściany.Najprawdopodobniej wilgoć jest ciągnięta od fundamentów i nie wiem jak jej się na chwilę obecną pozbyć.latem bym opkopał i posmarował czymś i zrobił izolację a w taką popgodę hmmm, no właśnie czy da się jakoś temu zaradzićsłyszałem coś o jakimś preparacie gdzie nawięca się fundament i coś wstrzykuje ale nie wiem o jaki preparat chodzi wielkie dzięki za wszelaką pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 07.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Z taki pracami raczej się wstrzymać do lata jak fundament i ściany trochę przeschną. Jeżeli wilgoć jest chłoniona z ziemi wykonaj drenaż!Ale to są tylko moje sugestie....W sumie to mam ten sam problem co ty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 poszukać sposobu na wykonanie odcięcia poziomego fundamentówreszt to tylko pomoc w uzyskaniu efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 08.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zobacz tutaj http://www.budujemydom.pl/artykuly/570_osuszanie_scian/ http://www.damp-protection.com/ipl.htm może to coś pomoże lub idąc tym śladem znajdziesz odpowiednie rozwiązanie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taro 08.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 temat troszkę leciwy ale może aktualny. Niestety pora roku blokuje wszystko. Poza tym: 1. Nie planuj nic z wyprzedzeniem. 2. Dokonaj rozpoznania i określ przyczynę. Temat rzeka: woda gruntowa,wilgoć od gruntu, migracja wód deszczowych, nieszczelne przyłącze etc.3. Zaplanuj i przeprowadź działanie likwidujące przyczynę.4. Osusz ścianę. Skuj tynki, wykonaj renowacje tynku i dobrą izolację ścian z zewnątrz. To na początekpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts