Dynkuś 07.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Wiem ze u nas jest poprowadzony kanal pod duzym pokojem na zewnatrz....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 07.02.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Kanał do kominka musi być niezależnie od rodzaju kominka. Aby sie paliło powietrze musi byc dostarczane w okolice kominka. Ja mam kozę a tuż obokniej wlot powietrza z zewnątrz.Napiszcie jaka srednica jest wymagana, u mnie jest rura kanalizacyjna fi100. Lany strop ze skosami? Po Ci tyle betonu?Zobacz a nie chcesz tak jak ja? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ca956c4d0c40026.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 07.02.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 u mnie jest rura kanalizacyjna fi100. U nas identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franki123 07.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Marcin powiedz mi jakich wymiarów masz to okno szczytowe nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 08.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U nas to 120x120 to jest stanowczo za mało,plus mamy okno dachowe od południa, A zeby dobrze było doswietlone pomieszczenie potrzeba okna 150x150 oraz dwóch dużych okien dachowych umiesczonych na skosach od południa i północy. Przy twoim metrażu trzeba okien dachowych 4 sztuki, po dwie na strone. Franki, musisz wiedzieć jakie ma mieć zastosowanie to pomieszczenie nad garazem. Jesli chcesz tam zrobic graciarnie to nie trzeba tylu okien. A jeszcez jedno takie pomieszczenie cięzko ogrzać 1 sztuką kaloryfera pod oknem 150x150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dynkuś 08.02.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 spojrz u mnie na zdjeciach widac spory kaloryfer a i tak jest to najchlodniejsze pomieszczenie w domu , nieliczac piwnicy i strychu )a pomieszczenia szkoda na graciarnie . mam tu swoje miejsce pracy i mam na oku i dzieci w pokojach i garnki na kuchni tez blisko, a jak ktos wejdzie to nie widzi ze paracuje akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 08.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jajka smacznego,tyłeczka mokrego.Smacznej babeczki,dwa litry wódeczki.Słodkiego baranka,imprezy do ranka. http://images48.fotosik.pl/97/e5a88d8bb82a9600med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 22.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam ! my również zdecydowaliśmy się na ten projekt tylko z garażem dwustanowiskowym. Rozpoczęliśmy budowę dwa tygodnie temu i w miarę postępu prac mamy troszkę wątpliwości co do rozplanowania wnętrz. Z tyłu garażu planujemy przedzielić pomieszczenie na kotłownie i pralnie. Tak jak chyba większość budujących zdecydowaliśmy się na okno w kuchni, w garażu i na strychu. Zastanawiamy się tylko czy może dobrym pomysłem będzie rezygnacja z garderoby na rzecz większego pokoju, bo garderoba nie jest duża i niewiele się raczej w niej zmieści ? Czy po wprowadzeniu się do domku zauważyliście, co można by bylo poprawić w nim na etapie budowania??? Dzięki, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 22.06.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Z tyłu garażu planujemy przedzielić pomieszczenie na kotłownie i pralnie. Jeśli opalacie dom gazem to nie ma potrzeby dzielić, bo jest czyściutko i dużo miejsca bedzie. Jeśli węglem to niezły syf jest w kotłowni nawet przy ekogroszku - odradzam pralnie w tym miejscu. Zamiast pralni duży skład na opał. Zastanawiamy się tylko czy może dobrym pomysłem będzie rezygnacja z garderoby na rzecz większego pokoju, bo garderoba nie jest duża i niewiele się raczej w niej zmieści ? Fakt mała ta garderoba, my zaadaptowaliśmy 1 pokój na ubrania-ten bez balkonu na poddaszu. Jeśli zrobisz większy pokój, bedzie spory i trzeba okno dachowe dołożyć do tego pokoju. PS. Poczytajcie posty wczesniej. Jest kilka wazych info, np odnośnie schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 22.06.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam ! my również zdecydowaliśmy się na ten projekt tylko z garażem dwustanowiskowym. Rozpoczęliśmy budowę dwa tygodnie temu i w miarę postępu prac mamy troszkę wątpliwości co do rozplanowania wnętrz. Z tyłu garażu planujemy przedzielić pomieszczenie na kotłownie i pralnie. Tak jak chyba większość budujących zdecydowaliśmy się na okno w kuchni, w garażu i na strychu. Zastanawiamy się tylko czy może dobrym pomysłem będzie rezygnacja z garderoby na rzecz większego pokoju, bo garderoba nie jest duża i niewiele się raczej w niej zmieści ? Czy po wprowadzeniu się do domku zauważyliście, co można by bylo poprawić w nim na etapie budowania??? Dzięki, Pozdrawiam U mnie garderoba jest w pokoju nad garażem (jeden skos). U mnie pokój nad garażem to sypialnia. Jest okno w szczycie i dwa okna dachowe, które są zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 22.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dokładnie o tym myśleliśmy, że na jednej ścianie na "strychu" po całej długości można zrobić szafę i zrezygnować z garderoby z projektu na rzecz wiekszego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukass534 28.06.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 My połączyliśmy garderobę z pokojem przeznaczonym na sypialnie i planujemy zrobić zabudowe pełniająca funkcję garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franki123 03.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 vvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franki123 03.10.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam serdecznie po długiej nieobecnosci, która spowodowana była budową i co się z tym wiąże brakiem czasu.Mam pytanko do dzordża-jakie masz szerokie przejście pomiedzy kuchnią a salonem?My z żona mamy dylemat czy zrobić łączoną kuchnię z salonem czy ja przedzielić. Zastanawiamy sie również czy nie zrezygnować z garderoby u góry i powiększyć jeden pokój.Tylko wtedy chyba musi być okno dachowe bo będzie za ciemno. Osobiście nie przepadam za oknami dachowymi choć dają dużo światła.Te dwa pokoje u góry są na wsch. i zach.Zapraszam do dyskusji.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 05.10.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 My jednak oddzielismy kuchnie i salon - mamy przejscie okolo 1,25 m, zyskalismy dzięki temu spora sciane w salonie. Zrezygnowalismy tez z garderoby - powiekszylismy pokoj z lewej strony, w zamian za to zamierzamy zrobic dodatkowa scianke na strychu po calej dlugosci i tam umiescic garderobe. Rowniez pokoje na gorze mamy od wschodu i zachodu, ze swiatlem nie jest najgorzej, aczkolwiek velux pewnie nie zaszkodzi - my sie jeszcze nad tym zastanawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 05.10.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 W naszym przypadku brak scianki pomiedzy kuchnią a salonem. Fajne wrazenie przestrzenne. Natomiast hałasy dobiegające z kuchni (np. mikser, sokowirówka) zakłucają spokojne ogladnie ligi mistrzów w salonie. Pomimo tego drobnego problemu, uwazam ze to i tak fajne rozwiąznie. Rezygnacja z garderoby tez dobry pomysł. Według mnie trzeba też dorzuć to okno dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 05.10.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Wielkość połączenia między kuchnią i pokojem to szer.240cm, wys.210cm.Warto zostawić kawałek ścianki bo bokach, żeby móc potem jakoś umeblować salon i kuchnę. Uważam, że jakiekolwiek połączenie kuchni i salonu jest konieczne. Bieganie naokoło byłoby zupełnie bez sensu. Nieraz hałas z kuchni przeszkadza w oglądaniu tv,ale coś za coś. U nas na górze rozkład pomieszczen wg projektu. W garderobie aktualnie stoi rower do pedałowania i spalania kalorii. Bardzo ładnie się tam wkomponował.Wydaje mi się, że okna dachowe nie są konieczne nawet jeśli powiększycie pokój o garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukass534 07.10.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 My mamy kuchnię zamkniętą i wygląda ok. Jak z funkcjonalnościa okaże sie wkrótce Garberoba na górze "wciągnięta" do pokoju po lewej stronie i planujemy tam zrobic zabudowę, która będzie pełnic funkcje garderoby. Nie wstawialiśmy dodatkowego okna dachowego i wg mnie jest dość jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franki123 14.10.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Mam pytanie.Jakiej firmy zastosowaliście u siebie okna dachowe.ja im więcej czytam na necie tym bardziej mam metlik(FAKRO,VELUX, ROTO).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 25.10.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witam serdecznie! z mężem również stawiamy na ten projekt cieszę się, że mogłam obejrzeć zdjęcia z realizacji my wprowadzimy drobne zmiany aby domek był jeszcze bardziej funkcjonalny dla nas - ten jest najbliższy ideałowi po przeglądnięciu niezliczonej ilości projektów jednak miałabym prośbę (bo nie wszystkie zdjęcia są widoczne niestety ): czy można ponownie wkleić zdjęcie schowka pod schodami? chodzi mi o wielkość bo nie wiem czy nie wygospodarować jednak małej spiżarni między kuchnią a salonem pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts