Sonja 14.05.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Dużo korzystam z internetu i po przeprowadzce chciałabym nadal mieć zapewniony internetowy kontakt ze światem. Przeprowadzam się do chałupki pod Warszawą, poradźcie mi proszę w jaki sposób zainstalowaliście sobie internet, a dokładniej mówiąc interesuje mnie stałe łącze. Gdzie pytać, gdzie się dowiadywać, jaka firma, jaka metoda jest najlepsza. No może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.05.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Jeśli nie masz w okolicy jakiegoś osiedla ze swoją siecią lub ktoś w okolicy (najbliższej) nie udostępnia internetu drogą radiową to pozostaje Ci tylko TPSA. Jeśli masz telefon to staraj się o NEOSTARDE+ lub DLS'a. No chyba, że masz wymagania to wtedy może POLPAK. Jak masz dużo pieniążków to może być też łącze satelitarne (ale bez zwrotnego przez telefon) - ale to już swoje kosztuje... [ Ta wiadomość była edytowana przez: rafałek dnia 2003-05-14 11:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 14.05.2003 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 A jeszcze zapytam, do kogo mam się zwracać z takimi zapytaniami, jakiej firmy poszukać, może jakieś nazwy? Forsy niestety za dużo nie mam, a więc satelita odpada. Ale dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serwiz 14.05.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Jeśli masz linię telefoniczną TPSA to możesz zamówić sobie dostęp jaki oferuje TPSA. Problem pojawia się gdy chałupka stoi "na zad...." bo wtedy nawet najprostsza usługa jaką jest SDI może nie być świadczona. Zajrzyj na stronę http://www.telekomunikacja.pl/internet/ i wybierz usługę jaka ci odpowiada cenowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 14.05.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Operatorzy telewizji kablowych też mają w ofercie dostęp do internetu. Jeśli masz w pobiżu kabelki którejś z nich to możesz popytać.darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 15.05.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Sonja, skąd jesteś? Może cos więcej ci doradzę, ale odezwij się do mnie na emalię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts