Radekkow 08.01.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich !!! Tutaj proszę pisać komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 09.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witaj Radekkow!!!Widzę Twój emblemat i zdjęcie też. Czy to Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 09.01.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witaj SylwiaTak mniej więcej będzie wyglądał domek do 31.08. Doprojektowana została piwnica, wiata garażowa, większe okna na parterze, sześć okien dachowych. Natomiast bale będą tak właśnie wyglądać jak na zdjęciu. Wszystko ręczna robota. Startuję z piwnicą, jak tylko zima się skończy. W moim dzienniku będą wszystko opisywał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 22.03.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hej, Jak tam postępy? Pochwal się trochę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 24.03.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Na razie wszystko według planu. Robi się piwnica. Niedługo kończą. Będę pisał o wszystkim... Za chwilę dalszy ciąg programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 25.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jeśli dobrze kojarzę dom buduje Tobie Trochanowski. Jakie wrażenia? Mam do niego blisko (50km) i myślę nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 28.03.2007 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Na razie bez problemów. Mam umowę, wpłaciłem zaliczkę. Dom ma być wybudowany do końca lipca. Widziałem jego robotę - faktycznie zna się na rzeczy. Nie jest oczywiście najtańszy. Rada dla Ciebie: Jak się na niego zdecydujesz - rezerwuj od razu termin a potem dopiero kupuj lub rób projekt i to najlepiej u Pani Trembskiej w Skierniewicach, bo ona zna się na jego konstrukcji. O efektach współpracy będę informował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 07.06.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 No i jak ta współpraca ? Pytam , bo Trochanowski jest na czele również mojego "rankingu" mimo że nie jest najtańszy (najdroższy też nie). P.S. Trzymam kciuki za twoje budowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 07.06.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Na razie bez zarzutów. Rozpoczął budowę nawet wcześniej niż na początku zakładał. 12.07 będzie montaż na działce. Wszystko można uzgodnić telefonicznie lub mailem. Kiedy trzeba pomoże, doradzi A jak buduje - to chyba widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.07.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 RADEK..pewnie że trzymamy kciuki..i ciągle właże na to forum balowe, potem do Twojego dziennika...a tutaj tak długo nic nie pisałes..no ale wkońcu 3.07 doczekałam się maciupeńkiego wpisiku..a jaką masz ziemię że takie błoto i koniecznie robiłeś drenaże...- ale..przecież ty masz piwnicę to może to jest konieczne?? ile taka drenażowa przyjemność cię kosztowałą??, też mamy w planie ale się zastanawiamy czy robic?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 04.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Z tą impregnacją bezbarwnym preparatem to nie do końca prawda.Jak zaimpregnujesz drewno na więźbę ciśnieniowo to impregnat nie spłynie i nie zabarwi bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 04.07.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Co do drenażu Działka jest w lesie. Do głębokości 2,5 metra był tylko piaseczek, po czym... pojawiła się glina. Woda stała po każdym deszczu jeszcze parę dni. Konsultacja z kierownikiem i już. Przy piwnicy polecam bardzo. Byłem zaskoczony efektem Co do impregnacji Dzięki za info - musze pogadać z wykonawcą o tym. Więźbę już mi dowiezie, ale chcę jeszcze kupiś nieobrzynaną deskę w kolorze drewna na elewację. No i ta nie może być zielona. Pewnie sam będę impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Folklorystka 04.07.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Buzia opada, co za tempo Co będzie wokół domu opaska czy nie wiem jak to się dokł. nazywa czy drenaż żwirowy? No i czekamy na układanie patyczków na twojej działce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 04.07.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Chciałbym szybciej - bo Sylwester się zbliża Drenaż już jest zrobiony. Żwir, na to rura drenarska(taka z otworami) ze spadkiem, na to żwir, geowłóknina (żeby tylko woda spływała do rury, a nieczystości zostały zatrzymane) i piasek. Rura jest skierowana do studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 04.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Przy zakupie dech na elewację ścian szczytowych zwróć uwagę aby nie były za szerokie max 30cm - szersze po doschnięciu lubią łudeczkować.Zaimpregnujesz je po położeniu na ścianie szczytowej. Ja do impregnacji stosowałem BOROSOL 9 - impregnat (żółty - a właściwie kanarkowy na szczęście szybko blednie na słońcu) rozpylany za pomocą opryskiwacza ogrodowego z 3m lancą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 04.07.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Dzięki stary jeszcze raz - Miałem organizować deski pomiędzy 25 a 35 - bo najlepiej wyglądają na elewacji - teraz będę się jeszcze zastanawiać. Czy to łudeczkowanie bardzo rzuca się w oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 04.07.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Z daleka nie widać ale robią się szpary co nie jest miłe dla elewacji zewnętrznej - może to prowadzić do zamoknięcia ocieplenia ścian szczytowych. Jest jeszcze jedno - dopilnuj aby dechy były przybite w ten sposób aby woda mogła spłynąć bezpośrenio na ścianę z bala (u mnie było coś w rodzaju półki i miałem powódź w domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 06.07.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Szop - dzisiaj rozmawiałem z bratem Krzyśka. Powiedział, że deska elewacyjna musi być odpowiednio układana - jeśli bardzo zacina deszcz - to masz rację. Wtedy deskę trzeba kłaść poziomo na zakład. Daj zdjęcie ściany szczytowej to pogadamy. Może jakaś rada się na to znajdzie - u Wielkiego Brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 06.07.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 U mnie zaciekało na łączeniu ściany szczytowej i ściany z bali przez to, że deski ściany szczytowej były za bardzo cofnięte do wnętrza budynku i woda skapywała na najwyższy bal od góry. Jutro podrzucę zdjęcia bo dzisiaj już ciemno a nie mam fotki jak to wyglądało po poprawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szop 07.07.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Musiałem zrobić dodatkową obróbkę blacharską jak na zdjęciach http://images25.fotosik.pl/20/c7de77b4461dfafamed.jpghttp://images28.fotosik.pl/20/424bb5bfad0c1a62med.jpg można było tego uniknąć jeśli deski ściany szczytowej byłyby wysunięte bardziej na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts