Żelka 02.10.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Lavande, nie chodziło mi tutaj, że będą dwa kominy w tym jednym miejscu, tylko, że będzie to dodatkowy komin, czyli czwarty w tym domu. Ale, nie szkodzi. Niu, nasz domek nie jest z tej pracowni, ale jest na jednym z ich domków wzorowany. Nasz najpierw miał być parterowy, ale potem koledzy mężowi doradzili aby zrobił poddasze, bo szkoda miejsca. My chcieliśmy domek z Joty, ale przerobiony na taki z poddaszem. Pani się tego podjęła i już podała termin kiedy wyśle nam na maila gotowy projekt do zaakceptowania, ale niestety to się tak nie stało. Potem było ciągle przesuwanie terminu, potem Pani poszła na urlop.., potem się okazało, że robią jakiś duży projekt i się nie wyrabiają. A cały ten czas trzymali nas przy świadomości, że cos jest dla nas robione. Z jednego miesiąca jak miało to być na początku zrobiło się trzy i tutaj nam się – i dobrze, że tak się stało- cierpliwość skończyła. Zrezygnowaliśmy z współpracy z ta pracownia. Usiedliśmy aby sobie wszystko przemyśleć i urodził się projekt indywidualny. Mąż sam zrobił go na komputerze i zaniósł do pracowni niedaleko nas. Tam go trochę przerobili, pozmieniali i jest to co mamy teraz. Dlatego było by dobrze abyście wszelkie zmiany tego projektu robili już u siebie. Pani architekt robi świetne projekty. Moim zdaniem każdy z jej projektów jest taki rozsądny i ładny. Nie ma w nich zbędnych rzeczy, wszystko jest proste i dlatego takie piękne... Ale niestety chyba maja za dużo pracy i lepiej im nie zlecać zmian. Taki jest moje zdanie, co nie znaczy, że z każdym tak robią jak z nami. Może po prostu nie było nam pisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 P.S. Niu, wyslalam Ci wiadomosc na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ciku, a budujecie w Polsce? Czy gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 03.10.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Naprawdę uważasz, że mam dystans do tego co robię??? A mój mąż ciągle mi powtarza, że jestem "w gorącej wodzie kąpana". Choć rzeczywiście w tym przypadku staram się tej metody nie stosować! Co do zmian w projekcie, to masz rację Zeljka, zmiany bedę nanosiła w uzgodnieniem z kimś z mojego miasta. Zresztą, pani z Joty sama mi to proponowała z uwagi na odległość. Przykro mi, że Ty miałaś z nimi takie problemy. To baaardzo ... nieładnie z ich strony! Łudzę się, że mnie nie potraktuja tak samo. Nie chciałabym zrezygnowac z tego domku! Pozdrawiam Was dziewczyny. Dziś tylko tyle. Ciężki dzień za mną! A jeszcze cięższy przede mną. Dobrze, że za oknem jeszcze tyle słońca! Gdybyście miały jeszcze jakies pomysły, to czekam z niecierpliwością. Paaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jak wkleic zdjeciahttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Niu, wkleje dla Ciebie tutaj te trzy zdjecia, zanim Ty te z sie nauczysz...http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/2132_348.ts1128360593219.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/2134_348.ts1128360644403.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/2133_348.ts1128360614830.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 03.10.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/2134_348.ts1128360644403.jpg HOLD ON!!! Ten domek tu na zdjęciu to - coś mi sie zdaje - mój projekt. Czy sie mylę? (komfortowyC34) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Niu pisala ze to sa zdjecia domu familijnego. Wszystkie trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 03.10.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 o to szkoda bo myslalam ze wreszcie gdzies wypatrzylam moj. Ale na tym zdjeciu podobny bardzo. Zeljko budujemy sie kolo Bielska Bialej:) Wracamy za rok, półtora - wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.10.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ciku, może uda Wam się też tak jak Niu, zdobić zdjęcia swojego domku. A to gdzies poza krajem niecierpliwie czekacie na to pozwolenie na budowę. Mam nadzieje, że już nie długo będziecie musieli czekać. A jak już się zacznie, to będziecie żyć przeważnie domem i budową. Tak jak większość z nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 03.10.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Zeljko no pozwolenie wlasnie juz mamy. Tylko, ze ono musi sie uprawomocniac jakos tak ze dwa tygodnie i dopiero potem mozna cos robic. Ale Ci zazdroszcze( oczywiscie nie w złym tego słowa znaczeniu) , ze jestescie juz tak "zaawansowani" i do tego taki sliczny ten dom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 04.10.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Cześć Dziewczyny! Tak, to "mój" Familijny. I w sumie w tych kolorach chyba najbardziej mi sie podoba. Ciku, mam dla Ciebie dobra wiadomość! Dzwoniłam dziś do Joty w swojej sprawie i przy okazji popytałam o Twój domek. Zapytałam dlaczego Twojego projektu nie ma na ich stronie. Baaardzo miły pan powiedział mi, że tego wymagał od nich "Murator". Musieli podpisac jakąś umowę. ???? Dlatego to takie dziwne! A teraz jakże oczywiste! W piątek może prześlę Ci zdjęcia Komfortowego. O ile pani z Joty spiesze się na medal!!! Już ja ją wyproszę!!!! No i oczywiście najpierw muszę się nauczyć wysyłać te zdjęcia....! Jeszcze jedno dziewczyny, a czym ogrzewacie Wasze domki??? Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 04.10.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Zeljko!!! Bardzo, bardzo dziękuję za wklejenie zdjęć!!!! Jesteś najlepsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 04.10.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Niu jestes wspaniala. Jesli sie to uda, to mam ochote Cie uściskac:)))) Bardzo miło , ze o mnie pomyślalaś) My planujemy miec kilka opcji ogrzewania - na gaz, na wegiel ( z racji praw do znizki na niego) i kominkowe rozprowadzane po calym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.10.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 U nas będzie gazowe i kominek. A kolorystyka domu tez podobna do tego jednego domku z tych zdjęć. Chyba. Bo wiecie jak to jest, 1000 pomysłów a potem i tak wygra 1001.. Ja Was dziewczyny serdecznie pozdrawiam i do następnego pisania... P.S. Nie ma za co dziękować za wklejanie tych zdjęć, to drobiazg. Musimy sobie jakoś pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 05.10.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Cześć Kochane!!! Nie chcę nic mówić, ale chyba... pójdę do architekta. Natchnęłaś mnie Zeljko i chyba zmienię troszkę postać Familijnego. Przemyślę sprawę z poddaszem i ciagle nie wiem jak z ogrzewaniem. Myśleliśmy o opcji dogrzewania domu węglem. Bo to taniej, ale za to bardziej... "upierdliwe", choć w dobie pieców, które się ładuje raz na dobę... Poza tym na pewno będzie ogrzewanie kominkowe. Na pewno z płaszczem wodnym. Gaz chyba jest bardzo drogi? Olej też ciągle drożeje. Na co się zdecydowac? Matko, dziewczyny, czy nie można zasnąć i obudzić się za rok albo dwa??? Marzy nam się, żeby przeprowadzić się w przyszłym roku. Wiem, że to szleństwo! Ciku, nie ma sprawy! Fajnie, że będę mogła sprawić Ci radość! Piszcie, piszcie co u Was! PS. Ciku, o co chodzi z tą zniżką na węgiel???? PSS. Zeljka, a kiedy Wy się przeprowadzacie???? Pozdrawiam! Buziaczki. Paaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 05.10.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Niu u nas niedaleko jest kopalnia i duzo osob z rodziny meza tam kiedys pracowało. Maja wszyscy jakies tam znizki, ale nie znam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.10.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Przeprowadzka? Nie wiadomo. Planujemy na jesień w przyszłym roku, ale to jest ta - nasza - wersja. Co życie powie, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts