red door 25.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Tak , ale zaznaczam , jest to trzecia łazienko-pralnia ,na dole jest jeszcze łazienka główna i łazienka przy sypialni. A tak to wygląda :http://foto.onet.pl/2t34e,0f96wg4ccc24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Tak , ale zaznaczam , jest to trzecia łazienko-pralnia ,na dole jest jeszcze łazienka główna i łazienka przy sypialni. A tak to wygląda : http://foto.onet.pl/2t34e,0f96wg4ccc24 Nawet gdyby to byla 5 lazienka , to i tak IMHO zbyt delikatna uwaga projectorBud jest ciagle niezwykle zasadna. W koncu ktos to zaprojektowal, czemu wiec z bledami ? Ja niesmialo dodam , ze nawet nie wazne czy sa to oczka halogenowe czy zwykle oprawki a nawet downlighty - swiatlo w tym prezentowanym przypadku to jest zwyczajny bubel projektowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proje555 25.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 na foto widzę że jednak kabelki oświetlena przy wnęce okiennej wyprowadzone są na zewnątrz regipsu, więc ok, lampy jakieś nawierzchniowe ... obawiałem się że najzwyklejsze oczka halogenowe (jak w wizualizacji) zostały wpuszczone w płaszczyzne regipsu (dla tych co jeszcze nie więdzą co mam na myśli, przestrzeń na żarówke od strony wew. regipsu tam gdzie jest wełna powinna wynosić 8-10 cm w dodatku dobrze jakby była wentylowana, przy mocniejszych żarówkach temperatura właśnie tam wewnątrz może spowodować w najlepszym razie doskonałe waruki do szybszego przepalania się zarówek, a w naj gorszym nawet przegrzanie inst.) a sprawa fukcjonalności toalety moim zdaniem naprawde naj mniejsze znaczenie ma która to jest łazienka w mieszkaniu, każda powinna być maksymalnie funkcjonalna ...jaka tam jest wysokość ścianki kolankowej? 1.1 - 1.2m? na pierwszy rzut oka wydaje się żę odwrócenie toalety o 90st. i odsunięcie umywalki na narożnik tej samej ściany co jest ale w miejscu tego uskoku rozwiązałoby sprawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 25.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Dziękuję za spostrzeżenie , wszystko będzie montował elektryk , więc chyba zrobi żeby było bezpiecznie ... Z tego co na tą chwilę wiem to mają by oprawy halogenowe wpusty, odlew, jeśli takie złe to za jakimi oprawami mam się rozejrzec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proje555 25.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 a jednak coś jest na rzeczy... jeżeli dobrze zrozumiałem, jednak chodzi o normalne oczka halogenowe (standardowe sufitowe, wpuszczane w otwór w regipsie, wyrabane w spos. odlewu ze ZnAl-u) czy może meblowe (chyba w nazwie właśnie downlighty) o głębikości całej oprawy koło25-30mm w pełnej obudowie na żarniki montowane poprzecznie za szybką (standardowo stos. przy listwach oświetleniowych mebli, nad i pod szafkami wiszącymi) ... w takim przypadku jeżeli jednak niema żadnej pustku za regipsem w bezpośrednim sąsiedztwie wypuszczonych kabli (za regipsem ale przed wełną lub pocienionej warstwy wełny w danym miejscu) to żeby zastosować te pierwsze (zwykłe sufitowe) jest problem, drązenie w wełnie przez otwór na oczko jest skomplikowane i może być nie wystarczające (i jeszcze w takim przypadku należy zastosować naj słabsze możłiwe zarówki 20W naj mniej się grzeją, gdyby to były 12V-owe to światła dają wystarczająco ale 230V (nie pamiętam czy sa 20W-owe na 230V)światła widzialnego dają mało i duża bardziej zółte) jeżeli jednak niema tam miejsca na pustke to jedynym wyściem są te meblowe w pelnej obudowie (o bardzo nieznacznej glębokości oraz jednego rdzaju średnicy) przy dużym rozstawie małe średnice również średnio wygłądają pozdraiwiam edit: 10 minut później...jeżeli to nie problem to polecam odstąpić od opraw wpuszczanych na rzecz kinkietów rególowanych, nawierzchniowych wedle uznania mogą być kierunkowe halogenowe lub tradycyjne w klosikach...... jest to trzecia łazienka i w hierarchi nie najważniejsza wiec nie ma potrzeby sobie życia utrudniać (moim zdaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.03.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A mnie zaproponowano w sklepie 15oPLN za projekt całej łazienki. Do odjęcia od kosztu materiałów, jeżeli kupię w tej hurtowni. Efektem pracy były rysunki z wymiarami płytek i wyposażenia - widok i ściany. Do szczegółowego wyliczenia ilości materiałów potrzebna jest tylko znajomość matematyki na poziomie klasy piątej i rozmowa z fachowcem. Ale i tak chyba kupię w rzeczonym sklepie, bo ceny są też konkurencyjne.Podobnie było z projektem kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam. Może zostanę zrugany ale się wypowiem.Po cholerę mi jacyś projektanci? Np. łazienkę wymyśliłem sobie sam a płytki obliczyłem tak, że zostało mi 3 szt. ze ściany i 0 szt. z podłogi. Każdy chyba wie jak chciałby żeby wygladała jego łazienka czy pokój. Wizażysta ma swoją koncepcję i narzuca nam swój styl. Czy naprawdę musimy wydawać kasę na pomysł naszych wnętrz? Wtedy będzie nam się podobało? Mało to żurnali a o internecie nie wspomnę gdzie można porównać setki projektów? szukając płytek do łazienki wchodzimy do sklepu gdzie są dziesiątki aranżacji. To nie wystarczające żeby natchnąć się jakimś pomysłem? No nie rozumiem... może dlatego, że nigdy nie brałem takiej opcji pod uwagę. Szkoda mi kasy na projektantów. Dochodzę właśnie do konkluzji, że mnie na to nie stać. Przykra prawda. Ale czy miarą satysfakcji jest to, że ktoś wszystko za mnie wymyśli i zrobi? Wtedy mi się będzie podobało? I czy wtedy będę mógł się w pełni utożsamiać z własnym domem?Nie bieżcie tego postu jako atak ale jako zapytanie. Przekonajcie mnie, że źle myślę i że jak sobie sam zaprojektuję to będę miał gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nigdy nie miałeś do czynienia z dobrym projektantem wnętrz.Zdziwiłbyś się,co mógłby zrobić z Twojej łazienki.Natomiast jeżeli uważasz,że projektowanie łazienki to tylko wybór płytek,to bardzo się mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 02.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ja tez myslalem, ze w moim projekcie / ukladzie scian nic nie da sie juz 'usprawnic'. niestety okazalo sie, ze jestem w tym temacie mocno ograniczony projektantka pokazala ,ze sie da i to bardzo. nie mowie, ze arch. wnetrz jest konieczny, bo przeciez jakos mozna poradzic sobie bez nich, ale napewno przydatny jest ... bez dwoch zdan. a jak go nie masz, nie wiesz co straciles i tez zyje Ci sie dobrze pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pishor 03.04.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Przekonajcie mnie, że źle myślę i że jak sobie sam zaprojektuję to będę miał gorzej. Jak widać na załączonym obrazku (omawiana wcześniej wizualizacja) nawet skorzystanie z usług projektanta nie zagwarantuje, że "będziesz miał lepiej". W tym jednym fragmencie łazienki aż roi się od błędów, błędów popełnionych przez projektanta. - oświetlenie w skosie dachu - usytuowanie miski ustępowej - wysokość zawieszenia i wielkość lustra - zbytnie odsunięcie umywalki od drzwi Trudno obronić zasadność skorzystania z usług projektanta jak widzi się coś takiego. Jednak warto z takich usług korzystać. Pod warunkiem, że będzie to DOBRY projektant, a nie projektant JAKIKOLWIEK. P.S. płytki obliczyłem tak, że zostało mi 3 szt. ze ściany i 0 szt. z podłogi. . Cóż. Akurat z tego to bym się tak bardzo nie cieszył. W sytuacji najdrobniejszego nieprzewidzianego remontu, związanego z koniecznością wymiany, czy też uzupełnienia płytek, ten fakt wcale nie będzie zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts