wilma 08.01.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 chodzi mi o roczniki 2003, 2004. prosze o opinie użytkowników - awaryjność, obsluga, koszt części zamiennych, dynamika silnika, spalanie. czy mondeo duzo traci na wartosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagat 12.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Wilma, polecam stronę http://www.fordclubpolska.org kopalnia wiedzy na temat fordów. Ja jeżdżę swoim mondkiem od lipca 2006. Model z 2004r. 130KM. Kupiony w stanie praktycznie idealnym. W tej chwili przejechane 75000km bez żadnych problemów. Koszty przeglądu: robocizna 240 PLN (ASO Świdnica), wymiana przednich klocków hamulcowych 70 PLN(ASO). Mam namiary na dobry sklep z orginalnymi częściami(gwarancja). Jeśli masz upatrzony konkretny model wyślij mi jego VIN, poszukamy konkretnych danych na jego temat. Generalnie model wart polecenia, choć po lekturze forum fordclubpolska będziesz mieć wrażenie że wszystkie TDCi się psują. Napisz jak będziesz mieć jakieś pytania. Rozwieję wszystkie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 13.01.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 U mnie wystąpiła awaria zaworu EGR, objawiało się to spadkiem mocy i nadmiernym kopceniem z rury wydechowej. Po około 50 tyś końcówka drążka kierowniczego. Rocznik 2003, przebieg ponad 100 tyś ,dynamika wspaniała spalanie okołó 7 l. na 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 13.01.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mam takowego od nowosci sporadycznie nim jezdze ale problemow to specjalnie z nim nie mam -wkurw..mnie klimatyzacja i ogolnie ogrzewanie ma podobne zachowania jak kobieta -albo jest gorąco albo zimno - ale nigdy nie jest tak w sam raz najbardziej cenie sobie zawieszenie i kopa spalanie to tak u mnie występuje na poziomie 8-8.5l z systemem wtryskowym nie miałem problemu (dolewam dodatki do paliwa) po 45 tysiakach wymieniłem hamulce przod i tył +jedną koncowke drązka i to wsio .... mysle ze kupiłbym go jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 21.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 o kosztach serwisu powiem niewiele (służbbowy), ale jazda b.OK, spala ok 7l/100km,kombi (znajomy ma chatbak i pali ok 6,5l) rocznik 05`, przebieg 92tyś, awarie - jakaś kostka coś nie teges..., pierdółka...Bardzo wygodny na długie trasy!pozdr i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts