Dana13 08.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Jakich firm macie sprzęt do zabudowy, który możecie polecić? Ja do tej pory miałam lodówkę i kuchenkę gazowo-elektryczną firmy Bosh, z których jestem bardzo zadowolona, natomiast zmywarkę Bauknecht i tej nie polecam. Wprawdzie to jest sprzęt nie do zabudowy, ale w tej chwili jestem na etapie projektowania kuchni do nowego domu i tam mi będzie potrzebny właśnie taki. Potrzebuję lodówkę, płytę gazową , piekarnik elektryczny do słupka, mikrofalówkę (i tu się zastanawiam czy nie zamontować takiej z piekarnikiem i grilem, czasami dwa piekarniki się przydają) i zmywarkę. Czy polecacie sprzęt produkcji polskiej, jeśli tak to jaki?Bardzo będę wdzięczna za wszelkie uwagiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igor1980 08.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 bedzie CI bardzo ciezko dobrac sprzet jednej firmy poniewaz kazda w czyms sie specjalizuje. jesli mialbym cos polecic to:lodówka liebherr, ewentualnie aeg z frost free, lub elektroluxpłyta gazowa jaka Ci sie podoba, tu sie nie ma co psuc, zwroc jednak uwage na mocowanie rusztów, musza byc stabilne zwlaszcza jesli wybierzesz plyte szklana), oraz na palniki, polecam takie zeby wieczko palnika dokladnie osłanialo dol palnika (element aluminiowy, ktory szybko sie utlenia- zwłaszcza w plytach boscha)piakarnik amica, dobre i za normala cene w stosunku do wyposazeniamikrofala i tu pojawia sie problem, bo musisz dobrac tej samej firmy i ta sama linie, zeby kolor i wzornictwo sie zgadzalo, a niestety mikrofale amica sa dosc drogie, jeśli chodzi o grill, sama mikrofala z grilem tylko opieka, jesli chcesz piec w mikrofali nie obejdzie sie bez termoobiegu w mikrofalizmywarka bosch-siemens ma najwieksze doświadczenie w zmywarkach, najwiekszy wybor modeli, ale i dosc duza cene, mozesz spokojnie wybrac aeg, przewaznie ok 1tyś zł tańsze od boscha-siemensa z tymi samymi programami, a tez pochodzi[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 08.01.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Poprzednio cały sprzęt Whirlpool, obecnie też - z wyjątkiem lodówki (LG side-by-side) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 08.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam. Plyta Bosch - 85 cm pelna elektronika i duuuuuuzo miejsca na garyZmywara - Bosch moim zdaniem koniecznie 60 cmPiekarnik + mikrofala - EletroluxOkap - Felmec Lumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica102 08.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 piekarnik teka - super sprawa sprzet Amica w mojej miejsowosci tylko polecany przez jeden sklep, który bierze kase za reklamę - reszta odradza płyta- jak wczesniej rzecz gustu zmywarka- zeby cicho chodziła i nie boscha- droga wymiana jak sie cos zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana13 09.01.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedzi, weszłam na stronę internetowego sklepu ze sprzętem i robię wstępną selekcję. Mam jeszcze jedno szczegółowe pytanie odnośnie zmywarki. W mojej aktualnej korzystam najczęściej z dwóch programów; jeden myje w 40 stopniach i trwa to pół godziny (ale czasami coś tam nie domyje) a drugi w 50 stopniach i trwa 2 godziny, co wydaje mi się zbyt długo. Jaką zmywarkę polecacie, dobrze myjącą i z lepszymi programami? Dodam, że chciałabym aby była jak najcichsza bo kuchnia jest częściowo polączona z salonem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana13 09.01.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Potrzebuję jeszcze Waszej rady w sprawie lodówki. W pomieszczeniu gospodarczym będę miała dodatkową dużą lodówkę z zamrażalnikiem (trzy szuflady). Zastanawiam się jaką lodówkę w takiej sytuacji zamontować w meblach, czy tylko chłodziarkę (dość dużą), czy np. z małym zamrażalnikiem, ale wtedy są to lodówki jednodrzwiowe, czy może również dużą z oddzielnym zamrażalnikiem a tą dodatkową załączać tylko w sytuacjach kiedy to będzie potrzebne (święta, duże imprezy ). Macie może dwie lodówki, jak Wy to rozwiązaliście?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 09.01.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam. Osobiscie posiadam zmyware Boscha SGV 57T23 jest cicha ( tez mam kuchnie polaczona z salonem) - 47 db. Co do czasu generalnie zmywary 45 maja krotszy czas zmywania w programach podstawowych niz 60. U nie jest program automat ktory wszystko sam dobiera i max jego czas to 130 min. ale automatyka trafi skrocic go do 100 min ( zalezy od zabrudzenia garow).Wczesniej mialem Boscha 45 - 49 db i byla wyczuwalnie glosniejsza.Jezeli zalezy ci na cichej zmywarce to wszystko od 47 db w dol jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts