marqstg 08.01.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Niska bryła, dach o niewielkim spadku, ciepła kolorystyka elewacji pozwolą harmonijnie wkomponować dom w otoczenie. Jasne ściany kontrastują z kolorem dachu, a proste drewniane detale stanowią bezpretensjonalną ozdobę. Wnętrze jest funkcjonalnie rozplanowane. Od frontu znajdują się dwie sypialnie, które idealnie nadają się na pokoje dla dzieci. Sypialnia rodziców jest większa, można z niej wyjść bezpośrednio na zadaszony taras. Wolno stojący, centralny kominek organizuje przestrzeń w jasnym i ustawnym pokoju dziennym. W zimowe wieczory miło będzie spotkać się tu w rodzinnym gronie. Z kolei do letnich spotkań zachęca duży zaciszny taras. Kuchnia jest dyskretnie otwarta na salon. Granice między pomieszczeniami wyznacza wysoki barek, przy którym można spędzać czas z przyjaciółmi. Osoby, które nie są zwolennikami łączenia pomieszczeń, mogą całkowicie wydzielić kuchnię stawiając ściankę działową. Garaż z pomieszczeniem gospodarczym usytuowany jest przy ścianie bocznej. Można stąd wyjść bezpośrednio do ogrodu, dzięki temu jest to także dobre miejsce na przechowywanie sprzętu ogrodniczego. Garaż jest jednostanowiskowy, ale poszerzenie go na dwa stanowiska jest łatwe do zrealizowania (w ramach indywidualnej adaptacji projektu). http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=384&IdKolekcji= DOM NA CZASIE - co o nim sądzicie, mi się podoba, chociaż w tej wersji ma dziwny układ kolorów (zrobiłbym lepiej np. brązowy dach, jasny tynk, odcień żółtego i brązowe klinkiery na cokół i filary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marqstg 08.01.2007 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Zaletą domu są niewątpliwie:- duża, przestronna kuchnia z miejscem na stół, oraz widok z kuchni na wejście do domu;- spory, zadaszony taras;- wygodna komunikacja, duży przedsionek;- oddzielenie strefy dziennej od nocnej;- dwie łazienki (jedna większa, druga wc z prysznicem);- wygodne sypialnie;- garaż z miejscem na warsztacik oraz pomieszczenie gospodarcze dostępne z garażu i od ogrodu;- ciekawa, a niezbyt skomplikowana (rozbudowana) bryła domu i prosty dach;- optymalna powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marqstg 13.01.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 czekam na wasze wypowiedzi, czy podoba wam się ten domek, co byście zmienili etc. czekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 26.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No mi podoba się bardzo - dodam że kupiłem ten projekt Zmiany których chciałbym dokonać to: - wydłużenie garażu i zrobienie 2 stanowisk - zamiana okien w salonie na większe - być może również przesunę nieco ściankę między kuchnią a pom. gosp i zrobię we wnęce spiżarnię - choć muszę sprawdzić czy zmiana nie będzie zbyt upierdliwa Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NADDOLNA 25.06.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam,bo obejrzeniu masy projektów-wybraliśmy Dom na czasie-niestety w bazie muratora nie na namiarów na osoby które już działały z tym projektem. Błagamy o wskazówki !!!Agnieszka i Jurand Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wysgra 11.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam. Myślę, że jest to dość nowy projekt i trudno będzie znależć osoby, które już go zbudowały. Ja jestem zdecydowana kupić ten projekt, czekam tylko na warunki zabudowy. Moja działka ma różnicę poziomów więc muszę pod sypialniami zrobić piwnice. Mam "tylko" problem gdzie zrobić wejście do tej piwnicy. Co sądzicie o nietypowych oknach, czyli nisko przy podłodze, czy będziecie je zmieniać na "normalne"?. Mam jeszcze pytanie dotyczące adaptacji. Udałam się do dwóch architektów i jak powiedziałam, że chcę dorobić piwnice z kotłownią na węgiel (w środku żadnych zmian) każdy z nich mi odpowiadał, że lepiej zrobić projekt indywidualny. Czy wy przy adaptacji też macie takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 14.07.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Sądzę że przy tak dużych zmianach faktycznie lepiej zrobić projekt indywidualny - kwestia kalkulacji. Przy projekcie indywidualnym nie trzeba iść na kompromisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 15.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Podpiwniczenie tego projektu raczej nie powinno byc problemem zwłąszcza gdy chcesz wejście do piwnicy z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wysgra 18.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam. Czy ktoś już zaczął budowę tego domu, tez sie do niego przymierzam.Mam pytanie? W prjekcie jest dach wysuniety 1 metr od ściany. Czy to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 19.11.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam. Czy ktoś już zaczął budowę tego domu, tez sie do niego przymierzam. Ja zaczynam na wiosnę 2008 - pozwolenia już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxi1719501013 29.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam,ja również kupiłam ten projekt, zamierzam jednak wprowadzić w nim kilka zmian:- drzwi z jadalni do pom gospodarczego ( aby można było np. składować tam drewno do kominka zimą i nie wychodząc z domu z niego korzystać)- okno balkonowe w salonie maxymalnie rozszerzyć do 2 metrów- zaprojektować wejście na strych (np. ze składanymi schodami) w korytarzu za kominkiem Co sądzicie o moich pomysłachOxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka1112 09.04.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam:)My zaczęliśmy w lutym 2008, jesteśmy na etapie kładzenia stropu.My wprowadziliśmy dość dużo zmian.Przede wszystkim nad saloem nie będzie stropu, tylko będzi tzw.pustka nad salonem.Nad sypialnią i tarasem będzie antresola, a z niej wejście na strych. W miejscu dwóch okien w salonie, będzie jedno duże 3 metrowe, a kominek na ścianie po lewej stronie drzwi balkonowych które prowadzą na taras. To tak z grubsza, poza tym okno w jadalni też będzie większe, i jeszcze przy kuchni z pomieszczenia gospodarczego wydzieliliśmy spiżarkę. Garaż zrobiliśmy też dwustanowiskowy, i jeszcze kilak innych drobnych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 09.04.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam:)My zaczęliśmy w lutym 2008, jesteśmy na etapie kładzenia stropu.My wprowadziliśmy dość dużo zmian.Przede wszystkim nad saloem nie będzie stropu, tylko będzi tzw.pustka nad salonem.Nad sypialnią i tarasem będzie antresola, a z niej wejście na strych. W miejscu dwóch okien w salonie, będzie jedno duże 3 metrowe, a kominek na ścianie po lewej stronie drzwi balkonowych które prowadzą na taras. To tak z grubsza, poza tym okno w jadalni też będzie większe, i jeszcze przy kuchni z pomieszczenia gospodarczego wydzieliliśmy spiżarkę. Garaż zrobiliśmy też dwustanowiskowy, i jeszcze kilak innych drobnych zmian Hej hej, ja zaczynam w tym miesiącu, i bardzo chętnie zobaczyłbym Wasze dzieło. Czy można liczyć na jakieś foty ? Zwłaszcza jeśli idzie o strop - bo nie ukrywam że myślałem o tym kiedyś. Czy bardzo podskoczyła kubatura ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka1112 18.05.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam.Chętnie prześlę zdjęcia na prywatny adres.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 18.05.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam. Chętnie prześlę zdjęcia na prywatny adres. [/img] hej hej - mój adres to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxi1719501013 22.05.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 lidka1112,dołączam się do prośby mateusha i również proszę o przesłanie zdjęć na mój priv.Ja obecnie czekam na pozwolenie na budowę i ruszamy z budową w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka1112 25.05.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a jaki masz adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxi1719501013 31.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 [email protected]czekam z niecierpliwością.Z czego budowałaś, my przymierzamy się do Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 20.08.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Hej budowniczowie domu na czasie - czy ktoś poza Lidką działa z budową ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alnara 17.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam:)My zaczęliśmy w lutym 2008, jesteśmy na etapie kładzenia stropu.My wprowadziliśmy dość dużo zmian.Przede wszystkim nad saloem nie będzie stropu, tylko będzi tzw.pustka nad salonem.Nad sypialnią i tarasem będzie antresola, a z niej wejście na strych. W miejscu dwóch okien w salonie, będzie jedno duże 3 metrowe, a kominek na ścianie po lewej stronie drzwi balkonowych które prowadzą na taras. To tak z grubsza, poza tym okno w jadalni też będzie większe, i jeszcze przy kuchni z pomieszczenia gospodarczego wydzieliliśmy spiżarkę. Garaż zrobiliśmy też dwustanowiskowy, i jeszcze kilak innych drobnych zmian Witam Poproszę również o zdjęcia na adres [email protected] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts