tomec69 19.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ciekawy jestem z jakiego materiału budujecie (zamierzacie budować) ? Muszę przyznać, że sam nie jestem do końca zdecydowany. Zamierzam niedługo zasięgnąć opinii u znajomych budowlańców. Decyzja ważna i bardzo odpowiedzialna - może ktoś z was już ją podjął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 19.01.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam grupkę My zdecydowaliśmy się na BK plus styropian lub wełna. Na początku chcieliśmy budować jednowarstwową z Porothermu 44 ale zmieniliśmy zdanie Co do banku to lepiej poszukać samemu... my ze względu na brak czasu poszliśmy najpierw do doradcy i po miesiącu stwierdziłam, że to chyba przesada tak długo czekać aż coś ktoś za nas zrobi .... Poszłam do PKO BP (mam tam konto) i dostaliśmy o wiele lepszą ofertę niż nam podał pośrednik... więcej nie szukałam... ze względu na brak czasu. Radzę przejść się do banku (pko ma ciekawą ofertę kredytów mieszkaniowych - z tego co wiem najlepszą jeżeli chodzi o zdolność kredytową) ... tylko pytajcie od razu konkretnie, czyli podajecie wszystkie dane, dochody, koszty, inne kredyty i na tej podstawie wyliczą Wam wszystko i zdolność i marżę banku... jak zapytacie tak ogólnie bez podania tych danych usłyszycie ogólną ofertę która ma się nijak z rzeczywistością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam grupkę My zdecydowaliśmy się na BK plus styropian lub wełna. Na początku chcieliśmy budować jednowarstwową z Porothermu 44 ale zmieniliśmy zdanie Co do banku to lepiej poszukać samemu... my ze względu na brak czasu poszliśmy najpierw do doradcy i po miesiącu stwierdziłam, że to chyba przesada tak długo czekać aż coś ktoś za nas zrobi .... Poszłam do PKO BP (mam tam konto) i dostaliśmy o wiele lepszą ofertę niż nam podał pośrednik... więcej nie szukałam... ze względu na brak czasu. Radzę przejść się do banku (pko ma ciekawą ofertę kredytów mieszkaniowych - z tego co wiem najlepszą jeżeli chodzi o zdolność kredytową) ... tylko pytajcie od razu konkretnie, czyli podajecie wszystkie dane, dochody, koszty, inne kredyty i na tej podstawie wyliczą Wam wszystko i zdolność i marżę banku... jak zapytacie tak ogólnie bez podania tych danych usłyszycie ogólną ofertę która ma się nijak z rzeczywistością... Sprawdzcie jeszcze Kredyt Bank - dostałem tam super ofertę! Choć, nie byłem jeszcze w PKO BP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 23.01.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Halo... co tu tak cicho przymroziło Was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.01.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Halo... co tu tak cicho przymroziło Was ?? Siedzimy cicho i knujemy ... Jak tu dobrze wszystko zgrać i dopiąć by projekt był jak trzeba i dokumentacja do pozwolenia na budowę kompletna i przyniosła pozytywny skutek A tu juz na tym etapie niespodzianki, kłody pod nogi, eeech ... Architekt jakiś leń, chyba już wszystkie ekipy zaklepane przez innych, chyba w ogóle nie ma się co spieszyć ... Trzeba wyluzować i robić swoje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 24.01.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 M3 to pewnie Cię pocieszę , że nasza mapka miała być tydzień temu a do dzisiaj cicho sza ... chyba jutro zadzwonię i pogonię towarzystwo... A jaki jest Wasz plan optymistyczny kiedy chcecie zacząć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.01.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 M3 to pewnie Cię pocieszę , że nasza mapka miała być tydzień temu a do dzisiaj cicho sza ... chyba jutro zadzwonię i pogonię towarzystwo... A jaki jest Wasz plan optymistyczny kiedy chcecie zacząć ?? Przepraszam ale .... uff!!! U nas facet wyznaczył termin realizowania mapki na 2 tygodnie co juz wydawało mi się skandalicznie długim okresem i spoznił się 2 dni. Nie powinnismy się przejmować: 2 dni, tydzień, 2 tygodnie - cóż to jest do Wieczności! Architekt mówił, ze wyrobi się z pozwoleniem na pierwszą połowę kwietnia, ostatnio zaczął coś gawedzić, że nie gwarantuje terminu. Będę szcześliwy jeśli wkopiemy łopaty w maju ... Oczywiście, jeśli znajdziemy chętnych do wykonania roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 25.01.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Gorące pozdrowienia w środku zimy. Czekamy na pozwolenie i cężko pracujemy, żeby "kredycik" zniwelować maksymalnie! Też mamy nadzieję, że w maju coś już wyrośnie z ziemi na naszej działce.Piszę "mamy nadzieję", bo budowlańcy mają terminy napięte.Pracują za siebie i za tych co w Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.01.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nasz plan optymistyczny to też maj .... innego planu niż optymistyczny w tej chwili nie zakładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 26.01.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 A my planujemy rozpocząc w kwietniu (moze wczesniej???), ale póki co rozpoczęliśmy "casting" na wykonawców. Spotkaliśmy się narazie z dwoma, ale wyceny od tygodnia się nie doczekaliśmy. No cóż, jak tak dalej pójdzie... Ponoć wszystkie dobre ekipy już nie mają terminów... A co do kredytu, to chyba załapiemy sie na kredyt z dopłatami (nasz domek będzie miał tylko 105 m2), więc stanęło na PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 26.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam grupkę My zdecydowaliśmy się na BK plus styropian lub wełna. Na początku chcieliśmy budować jednowarstwową z Porothermu 44 ale zmieniliśmy zdanie ... My mamy w projekcie jednowarstwową, ale po przemyśleniach i lekturze forum skłaniamy się bardziej do wersji 24 BK + 12(15). Tylko zastanawiam się, czy taka zmiana nie wymaga przypadkiem zmiany projektu, a pozwolenie już odebraliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 26.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Taka zmiana technologii, to nie problem. Problemem może być odpowiednia ekipa. My jesteśmy prawie zdecydowani, ale "nasi wybrańcy" mają czas od września, chyba że kończąc jedną budowę część ekipy zacznie u nas.Kredytu gratulujemy!My nie kwalifikujemy się - mamy własne mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 A my planujemy rozpocząc w kwietniu (moze wczesniej???), ale póki co rozpoczęliśmy "casting" na wykonawców. Spotkaliśmy się narazie z dwoma, ale wyceny od tygodnia się nie doczekaliśmy. No cóż, jak tak dalej pójdzie... Ponoć wszystkie dobre ekipy już nie mają terminów... A co do kredytu, to chyba załapiemy sie na kredyt z dopłatami (nasz domek będzie miał tylko 105 m2), więc stanęło na PKO BP. Witam, Też planujemy się załapać na dopłaty - tylko trza będzie zalegalizować związek w USC Zobaczymy jednak jaką ofertę dostaniemy ... Nie, nie z USC, z Banku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 27.01.2007 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam serdecznie nową szczecińską grupkę.Cieszę się że powstaje nowe źródło wiedzy i miejsce w którym wymiana wspólnych doświadczeń pomoże nam łatwiej i przyjemniej osiągąć zamierzony cel inwestycyjny.Na pewno będę częstym bywalcem. Ja najprawdopodobnie również ruszę w obecnym roku ale jak na razie czekam na WZ działki którą chcę kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inter 27.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witajcie, pozwólcie że się dołączę. Jako żółtodziób startuje w Mierzynie.Mam już pozwolenie,"prawie" mam ekipę.Jak tylko to białe za oknem stopnieje to chcemy ruszać z robotą.Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie .... i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 27.01.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witamy, witamy... U nas na razie cisza - w poniedziałek mapka ma być już u nas (czeka na podpisy) także będziemy mogli zacząć robić projekty przyłączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 27.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witamy wszystkich. Zima za oknem, ale chociaż popatrzeliśmy dziś na swoją działeczkę. Zrobiło się błogo. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 27.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 czesc wszystkim, z kompletem dokumentów czekamy na koniec zimy i chcemy zacząć naszą przygodę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 27.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 A hoj przygodo !!!!! Przygodo ! A hoj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_77 27.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 witam wszystkich, moim marzeniem jest rozpoczęcie budowy choćby pod koniec roku, ale kupiłam działkę rolną w Stobnie.Zdecydowałam sie na nią ponieważ moje pierwotne założenie było że zacznę sie budować za jakieś 2,3 lata a tu niespodzianka,mogłabym wcześniej. Niestety plan zagospodarowania przestrzennego wygasł....czarno to widzę....ale jeszcze się łudzę i powoli zbieram info nt materiałów i rozwiazań techn.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts