bryta 16.03.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Pod tym wzgledem popierki sa koszmarne plusem jest to ze moze poza sezonem trafisz na tansze materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.03.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Anher, znalazłam jeszcze coś takiego: http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=74 domek jest śliczny i tani w budowie. zobacz jeszcze ten: http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=59 A jaką masz działkę? chodzi mi o kierunki świata. No i ile osób ma w tym domku mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ja w poniedzialek chce kupic stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu My w styczniu kupiliśmy poroton robena, z tego co wiem, to teraz nawet nie przyjmują zamówień na niego- będzie, ale po podwyżce. Od kwietnia okna Fakro tez idą w górę, nie wiem jak z innych firm, ale pewnie też Może ktoś coś słyszał o materiałach, które nie drożeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę ależ nie ma za co Anher Myślę, że nawet, gdyby Gienia była trochę droższa, to i tak WARTO, bo w końcu dom buduje się, by w nim wygodnie mieszkać. a widziałeś/łaś te dwa następne projekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 witam aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę ależ nie ma za co Anher Myślę, że nawet, gdyby Gienia była trochę droższa, to i tak WARTO, bo w końcu dom buduje się, by w nim wygodnie mieszkać. a widziałeś/łaś te dwa następne projekty? Ponadto koszt projektu jest minimalny z kosztami domu. Lepiej wyszukac projekt, ktory bedzie najbardziej odpowiadal z minimalna liczba zmian. Adaptacja wtedy jest tansza i co wazniejsze ryzyko popelnienia bledu przy adaptacji jest o wiele mniejsze.Np u kogos w dzienniku czytalem ze proejktant podczas adaptacji zle oliczyl strop. I juz po zaakceptowaniu projektu nalezalo ponownie przeliczac projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Witajcie, a ja mam nadzieję, że ta panika na rynku materiałów jest spowodowana przez tych, ktorzy mając terminy rozpoczęcia budów na lato lub jesień juz teraz kupują . Cos mi się wydaje, że w lato może być taniej ... Poza tym, część ludzi powtarza pewne obiegowe prawdy a ja sprawdzałem i np. w Stargardzie w 2 hurtowniach materiał mozna zamówić "od ręki" to samo - jak mówl mi znajomy - w 1 hurtowni w Szczecinie (na Cukrowej) i w 1 w Goleniowie... Najważniejsze by każdy - zgodnie ze swoim rozumem - zabezpieczył własne interesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Witajcie, a ja mam nadzieję, że ta panika na rynku materiałów jest spowodowana przez tych, ktorzy mając terminy rozpoczęcia budów na lato lub jesień juz teraz kupują. Cos mi się wydaje, że w lato może być taniej ... Poza tym, część ludzi powtaża pewne obiegowe prawdy a ja sprawdzałem i np. w Stargardzie w 2 hurtowniach materiał mozna zamówić "od ręki" to samo - jak mówl mi znajomy - w 1 hurtowni w Szczecinie (na Cukrowej) i w 1 w Goleniowie... Najważniejsze by każdy - zgodnie ze swoim rozumem - zabezpieczył własne interesy Sadze ze po pocztkowym okresie ceny sie ustabilizuja i zaczna taniec. Producenci zaczna zwiekszac moce produkcyjne, a przedewszystkim rozbudowywac zaklady i bedzie wiecej materialow. Takie mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 16.03.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Dla tego projektu Twoja dzialka pasuje i jeszcze masz zapas. Nie jestem pewien ale 4 m od krawedzi okna. Poszperaj na muratorze sadze ze napewno bedzie odpowiedz. Ponadto nie wiem czy mozliwa bylaby zmiana lazienki z pomieszczeniem pod wzlgedm metrazu. W przepisach jest okreslona powierzchnia i kubatura pomieszczenia z piecem gazowym. Moze to nie tyczyc piecow z zamnkieta komora spalania ale pewny nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Witajcie, a ja mam nadzieję, że ta panika na rynku materiałów jest spowodowana przez tych, ktorzy mając terminy rozpoczęcia budów na lato lub jesień juz teraz kupują . Cos mi się wydaje, że w lato może być taniej ... Poza tym, część ludzi powtarza pewne obiegowe prawdy a ja sprawdzałem i np. w Stargardzie w 2 hurtowniach materiał mozna zamówić "od ręki" to samo - jak mówl mi znajomy - w 1 hurtowni w Szczecinie (na Cukrowej) i w 1 w Goleniowie... Najważniejsze by każdy - zgodnie ze swoim rozumem - zabezpieczył własne interesy Duzo zalezy tez od ceny w lutym na Ytonga tzeba czekac 3-4tyg. nie wiem jak teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Bardzo fajny optycznie a i 33 metrowy salon jest duzy .Naprawde fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ALEKSANDRA w OGŁADAŁEM TE PROJEKTY SA ZLICZNE BARDZO PODOBNE DO GIENI ALE WYDAJĄ MI SIĘ TAŃSZE CHYBA ZDECYDUJE SIĘ NA GIENIE PO MAŁYCH PRZERÓBKACH CO MYSLICIE O TAKICH-PRZENIEŚĆ GARAŻ Z LEWEJ STRONY BUDYNKU PRZY SALONIE-ZAMÓROWAĆ OKNO W BOCZNEJ ŚCIANIE SALONU-ZROBIĆ TRZY OKNA TARASOOWEWEJŚCIE PRZEZ SPIŻARKĘ DO GARAŻU-PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ NA KOŃCU ZROBIĆ KOTŁOWNIW Z DRÓGIEJ STRONY W SALONIE WYKORZYSTUJĄC TEN SAM KOMIN ZROBIĆ KOMINEK- W PRZEDSIONKU W MIEJSCU ŁAZIENKI ZROBIĆ SCHODY JEDNOZABIEGOWE POD SCHODAMI SZAFE NA PŁASZCZE-Z WC W HOLU ZROBIC SCHOWEK JAK MYSLICIE FAJNE ROZWIĄZANIA PISAŁEM JUŻ DO BIÓRA CZY MOZNA ZROBIĆ TAKIE ZMIANY JEŚLI TAK TO NA 100% DECYDUJE SIĘ NA TEN http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 DZIEŃ DOBRY MAM DO WSZYSTKICH PYTANIE JAK WYGLĄDA PRZYŁACZE DO WODY TZN JAKIE SĄ KOSZTY OD METRAW NIEDZIELE MAM SPOTKAĆ SIĘ Z WŁASCICIELEM DZIŁKI DZIAŁKA JEST ODDALONA OD BUDYNKÓW MIESZKALNYCH 150M I TYLKO TAM JEST SIEĆ WODNA NIE WIEM CZY BEDZIE SIĘ OPŁACAŁO PODŁACZAĆ TAM WODE I PRĄD JA TEŻ JESTEM ZACHODNIOPOMORSKIE A MIANOWICIE Z CHOJNY I ZASTANAWIAM SIĘ JAKIE SĄ TO KOSZTY OCZYWIŚCIE W PRZYBLIŻENIU A MOŻE ZNACIE JAKIEŚ FAJNE STRONKI NA TEN TEMAT POWIEM TYLKO ZE DZIAŁKE MOG.E KUPIĆ OKAZYJNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? witaj e_tomi, niewątpliwą zaletą Kryształu jest to, że bardzo dobrze pasuje na Twoją działkę jeśli chodzi o kierunki świata. Zamiana łazienki z pom. gosp. to dobry pomysł, łazienki bez okien za bardzo kojarzą mi się z mieszkaniem w bloku. Ale słabe strony tego projektu to mały i nieustawny wiatrołap, nie widzę też miejsca na "wykrojenie" spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ALEKSANDRA w OGŁADAŁEM TE PROJEKTY SA ZLICZNE BARDZO PODOBNE DO GIENI ALE WYDAJĄ MI SIĘ TAŃSZE CHYBA ZDECYDUJE SIĘ NA GIENIE PO MAŁYCH PRZERÓBKACH CO MYSLICIE O TAKICH -PRZENIEŚĆ GARAŻ Z LEWEJ STRONY BUDYNKU PRZY SALONIE -ZAMÓROWAĆ OKNO W BOCZNEJ ŚCIANIE SALONU -ZROBIĆ TRZY OKNA TARASOOWE WEJŚCIE PRZEZ SPIŻARKĘ DO GARAŻU -PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ NA KOŃCU ZROBIĆ KOTŁOWNIW Z DRÓGIEJ STRONY W SALONIE WYKORZYSTUJĄC TEN SAM KOMIN ZROBIĆ KOMINEK - W PRZEDSIONKU W MIEJSCU ŁAZIENKI ZROBIĆ SCHODY JEDNOZABIEGOWE POD SCHODAMI SZAFE NA PŁASZCZE -Z WC W HOLU ZROBIC SCHOWEK JAK MYSLICIE FAJNE ROZWIĄZANIA PISAŁEM JUŻ DO BIÓRA CZY MOZNA ZROBIĆ TAKIE ZMIANY JEŚLI TAK TO NA 100% DECYDUJE SIĘ NA TEN http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty napisz jaką masz działkę???? wjazd z jakiego kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts