Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Małgolinka

Recommended Posts

Witam

Kto z Was ma działkę w Dobrej Szczecińskiej w okolicach ul. Lawendowej i Storczykowej kupionej od Agro-westu?

Jak przebiega tam proces uzbrajania działek? Czy są jakieś problemy?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Witamy.

Nie mamy pojęcia, gdzie są ulice Lawendowa i Storczykowa w Dobrej, ale kupiliśmy działkę od Agrowestu w październiku, ma być uzbrojona do końca czerwca 2007 i w sobotę z zadowoleniem stwierdziliśmy, że woda już jest :) Nie widać prac związanych z gazem i prądem, ale pewnie niedługo się zaczną bo wiosna przyszła :D

Pozdrawiamy.

Te ulice są zaraz na wjeżdzie do Dobrej od strony Wołczkowa po lewej stronie. Doszły mnie słuchy, że prace związane z uzbrajaniem terenu zostały przerwane, ale to tylko słuchy więc pytam się.

Oczek zajrzyj na priv wysłałem zapytanie

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupkę :)

Te ulice są zaraz na wjeżdzie do Dobrej od strony Wołczkowa po prawej stronie. Doszły mnie słuchy, że prace związane z uzbrajaniem terenu zostały przerwane, ale to tylko słuchy więc pytam się.

e_tomi po prawej stronie ?? A ja cały czas myślałam, że po lewej te wielkie pola na wjeździe :o A to gdzieś w las się wjeżdża ?? ... bo nie kojarzę :roll:

Te ulice są zaraz na wjeżdzie do Dobrej od strony Wołczkowa po prawej stronie. Doszły mnie słuchy, że prace związane z uzbrajaniem terenu zostały przerwane, ale to tylko słuchy więc pytam się.

e_tomi po prawej stronie ?? A ja cały czas myślałam, że po lewej te wielkie pola na wjeździe :o A to gdzieś w las się wjeżdża ?? ... bo nie kojarzę :roll:

sorki mój błąd :)

Oczywiście po lewej stornie jadąc od Wołczkowa

sorki mój błąd :)

Oczywiście po lewej stornie jadąc od Wołczkowa

:lol: :lol: :lol:

Witamy. Coś strasznie nisko wylądowaliśmy, wczoraj próbowaliśmy na podnieść i tylko bałagan zrobiliśmy na forum i strasznie nam wstyd :oops: :oops: :oops: Ale jak widac początkujący jesteśmy. Chcieliśmy sie pochwalić, że kupiliśmy projekt http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=MELODIA

CZy ktoś z Was ją moze buduje ewentualnie wie gdzie można ją zobaczyć? Pozdrawiamy.

Może wydawać się ogromny, a na razie jest nas tylko dwoje. Za parę lat mamy nadzieję dołączą do nas jedni rodzice - jeden pokój na dole dla nich, żeby nie musieli na starość drałować po schodach. A co do reszty to zobaczymy :lol: 8) Potrzebowaliśmy właśnie projektu z podwójnym garażem i wygodnym pokojem na dole z wygodną łazienką (a nie mikrusem 3,5 m.kw.), pokojem nad garażem no i żeby się na działce zmieścił. To ostatnie było najtrudniejsze :D

Dom 160 metrów to nie aż taki ogromny - myślę, że jest to taki w sam raz nie za duży i nie za mały :) Nasz też ma 160 m użytkowej - a będziemy w nim mieszkać w czwórkę :) Jakbym nie liczyła - zakładając minimalne wymiary pomieszczeń oraz ich ilość zawsze wychodzi mi dom min 160 metrów 8)

Jeżeli chcecie mieszkać w pokoju na dole to duża łazienka jak najbardziej wskazana :)

My całą strefę nocną mamy na górze i szukałam projektu z dużą łazienką właśnie tam. Łazienkę na dole mamy takiego właśnie mikrusa :lol: ale dla nas ona przede wszystkim będzie pełnić rolę toalety - pokój na dole przeznaczamy na gabinet.

Garażu nie chcieliśmy mieć w bryle budynku dlatego odsunęliśmy go od domu i teraz mamy dwa miejsca na samochody - garaż i wiatę 8) My na szczęście nie byliśmy ograniczeni działką... no może trochę... bo wjazd mamy od południowego zachodu :D

Jak dostanę od architekta rysunki to wkleję zdjęcia jak to wyszło :)

Dom 160 metrów to nie aż taki ogromny - myślę, że jest to taki w sam raz nie za duży i nie za mały :) Nasz też ma 160 m użytkowej - a będziemy w nim mieszkać w czwórkę :) Jakbym nie liczyła - zakładając minimalne wymiary pomieszczeń oraz ich ilość zawsze wychodzi mi dom min 160 metrów 8)

Jeżeli chcecie mieszkać w pokoju na dole to duża łazienka jak najbardziej wskazana :)

My całą strefę nocną mamy na górze i szukałam projektu z dużą łazienką właśnie tam. Łazienkę na dole mamy takiego właśnie mikrusa :lol: ale dla nas ona przede wszystkim będzie pełnić rolę toalety - pokój na dole przeznaczamy na gabinet.

Garażu nie chcieliśmy mieć w bryle budynku dlatego odsunęliśmy go od domu i teraz mamy dwa miejsca na samochody - garaż i wiatę 8) My na szczęście nie byliśmy ograniczeni działką... no może trochę... bo wjazd mamy od południowego zachodu :D

Jak dostanę od architekta rysunki to wkleję zdjęcia jak to wyszło :)

Witam,

160 mkw uzytkowej to już kawał chałupy jest! :-) Kwestią indywidualną pozostaje czy to dużo czy mało... Jak jest kasa to można budować, budować i budować jeszcze większe! Macie odpowiedni dużo kasy!? ;-)

Po pierwsze na drożejące materiały i usługi a po drugie na ... drożejące usługi i materiały :-)

Witam po przerwie.

Czy ktos ostatnio odbieral wyceny od wykonawcow.my mamy zaczynac za ok.miesiac a tu''godna polecenia firma'' zazyczyla sobie 1500,-Pln/m2 za stan surowy otwarty.tlumacza sie niestandardowa bryla i wzrostem cen.Zaczynam sie zastanawiac czy u Was jest podobnie,czy ceny tak poszly w gore.A moze Ci moi fachowcy przegieli totalnie.Bylbym wdzieczny za Wasze komentarze.