Rob1972 07.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witajcie, my już kupiliśmy projekt domu taki: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/diuna-wole-oko/?Kind=1&Name=diuna&ProjectMirror=1 w poniedziałek mamy do odebrania WZ z gminy, potem jeszcze z 2 tygodnie kończenia dokumentacji i występujemy o pozwolenie na budowę Mam nadzieję, że w tym roku uda się fundamenty wylać i może pociągnąć ściany. pozdrawiamy wszystkich budujących:) Ten dach to nie jednego by puścił z torbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Muminka 07.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam wszystkie nocne sowy i proszę o podzielenie się doświadczeniami w sferze poszukiwań ekipy do zbudowania domu. Co prawda u mnie jeszcze łąka i Mućki na niej się pasące, papiery w toku, ale podobno trzeba się zapisywać w kolejce do każdej ekipy. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć. Przeraża mnie to wszystko . Czy możecie mi pomóc i coś podpowiedzieć ? Będę wdzięczna za każde info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 07.09.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam wszystkie nocne sowy i proszę o podzielenie się doświadczeniami w sferze poszukiwań ekipy do zbudowania domu. Co prawda u mnie jeszcze łąka i Mućki na niej się pasące, papiery w toku, ale podobno trzeba się zapisywać w kolejce do każdej ekipy. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć. Przeraża mnie to wszystko . Czy możecie mi pomóc i coś podpowiedzieć ? Będę wdzięczna za każde info. Pozdrawiam. Powiedz gdzie się budujesz to może się pomyśli nad ekipą Ja mam fajną, chłopaki lecą jak burza ....jak skończą to mogę odstąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 08.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam Poinformuje z radością że otrzymaliśmy Pozwolenie na budowę. Nie obyło się bez problemów, ale najważniejsze że już jest. Inny problem to brak ekipy , ale to się jeszcze okaże w przeciągu 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.09.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam Poinformuje z radością że otrzymaliśmy Pozwolenie na budowę. . gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 08.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Ofcbur, piekny projekt. Jednak przyznam, ze po lekturze forum skutecznie zostalam do tej pracowni zniechecona. Nie boisz sie bledow i niedociagniec? Nie boję się, to jest projekt naszych marzeń i innego domu nie chcieliśmy budować, z tego co słyszałam to pracownia się już poprawiła, mam nadzieję, że nasza ekipa i kierownik budowy sobie poradzą. A na jakim etapie Wy jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 08.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam Poinformuje z radością że otrzymaliśmy Pozwolenie na budowę. Gratulacje i powodzenia w szukaniu ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Muminka 08.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Dzień dobry Basiu i Tomku . Dzieki za szybka reakcję. Mamy działeczkę w Krępsku, to 4 km od Goleniowa w kierunku na Stepnicę. I tam zamierzamy wyemigrować z dąbskiego TBS-u. Gdyby ekipie nie było za daleko i oprócz tego, że idą jak burza nie zdarli ze mnie w burzowym tempie kasy, to chętnie skorzystam. Chciałabym pokazać Wam "mój kawałek nieba na ziemi" (zacytowałam tu jednego z forumowiczów), ale nie umiem wklejac zdjęć niestety. Może ktoś mi kiedyś pomoże, bo jak do tej pory na moje prośby odzewu nie ma. A możecie pokazać, co ładnego budujecie ? Bo my wybralismy Faworyta z MG Projekt (tez nie umiem wklejac strony). Pozdrawiam sobotnio. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 10.09.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Wszystkich poniedziałkowo Matatm gratuluję pozwolenia Kiedy chcecie ruszać z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 10.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 WitamDziekujemy za gratulacje. Zamierzalismy zaczac juz ale mamy problemy z ekipa. Mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni bo czekamy na kolejne wyceny. Ogolnie nastawiamy sie na to ze w tym roku tylko stan zero, chociaz checi sa na wiecej. Czas pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Dziekujemy za gratulacje. Zamierzalismy zaczac juz ale mamy problemy z ekipa. Mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni bo czekamy na kolejne wyceny. Ogolnie nastawiamy sie na to ze w tym roku tylko stan zero, chociaz checi sa na wiecej. Czas pokaze. Matam i ja gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.09.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam , czas się pokazać. Zaczęliśmy w tym roku batalię z kwitami. Czy zaczniemy kopać w tym roku to wolę nie myśleć. Może chociaż fundamencik Domek będziemy stawiać w Tanowie. Są tu tacy ??? pozdrawiam wszystkich asimo Witam sąsiadów z Tanowa , wykańczamy domek przy drodze do Bartoszewa. A Wy w której części wioski macie działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asimo 11.09.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 hej, my troszeczkę dalej. Na drodze do Węgornika. Kiedy planujecie koniec ? pozdrawiam asimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A na jakim etapie Wy jesteście? My tradycyjnie - warunki do warunkow... Umowa z Gmina na wode i kanalize jest, wystapilismy o naniesienie mozliwosci oczyszczalni przydomowej wspolnie z sasiadami, bo nas kanaliza z torbami pusci... Enea "sie robi" (trzeba bedzie zadzwonic w tym tygodniu), a gaz mam wstepny tzn opinia nie bedaca warunkami technicznymi. Projekt raczej wybrany (chyba ze sie po drodze do warunkow jakis ideal znajdzie ) I tak sie kulamy i katulamy. Mam cicha nadzieje, ze do konca roku uda sie zdobyc pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 hej, my troszeczkę dalej. Na drodze do Węgornika. Kiedy planujecie koniec ? pozdrawiam asimo Witam, mam nadzieję, że święta już w nowym domku . Powodzenia w przygotowaniach do budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 17.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Azalka napisałaś, że masz cicha nadzieje, ze do konca roku uda sie zdobyc pozwolenie... i hmmm, chyba marne szanse na to patrząc po naszym czasie oczekiwania na to wszystko, niestety z tego co już wiem, samo otrzymanie WZ to tylko połowa drogi, potem miesiąc na adaptację projektu do działki i te nieszczęsne ponad 60 dni oczekiwania na PnB. Ja mam nadzieję, że w tym roku wyleję fundamenty i jak będzie lekka zima to pociągnę to dalej, ale co będzie na prawdę to czas pokaże. Na razie czekam do środy na wtórnik i lecimy z adaptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 17.09.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Nio ja tylko się pochwalić chciałam... http://lh5.google.pl/stawory/Ru71Y3NjO-I/AAAAAAAABi0/_7HsqKoYPmI/s144/DSC03495.JPG http://lh6.google.pl/stawory/Ru71hHNjPNI/AAAAAAAABks/fqpuCfOkyNA/s144/DSC03510.JPG jutro zalewamy stropy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 23.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam Wszystkich bardzo serdecznie Chciałam się przedstawić i przyłączyć do grupy. Wraz z mężem jesteśmy posiadaczami działeczki w Mierzynie. Mieliśmy cichą nadzieję, że ruszymy w tym roku ale dopiero w następnym tygodniu złożymy dokumenty do pozwolenia na budowę, tak więc rozpoczęcie prawdopodobnie na wiosnę. Mamy projekt z Archonu Dom w koniczynce G i może ktoś z dzielnych budowniczych rocznik 2007 też zaczął budowę takiego domku lub ma taki zamiar??? Może podzieli się fotkami??? Obecnie jesteśmy na etapie rozglądania się za firmą i przeprowadzenia castingu Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu własnego domku. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 25.09.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam Wszystkich, strasznie dawno tu nie zaglądałam, ale odkąd wyjechał mój Mąż, cierpię na chroniczny brak czasu.Wszystkim Nowym życzę powodzenia!!!___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 25.09.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam Poinformuje z radością że otrzymaliśmy Pozwolenie na budowę. Matam - gratuluję i życzę żeby teraz było już z górki. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts