Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Małgolinka

Recommended Posts

Witajcie,

my już kupiliśmy projekt domu

taki: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/diuna-wole-oko/?Kind=1&Name=diuna&ProjectMirror=1

w poniedziałek mamy do odebrania WZ z gminy, potem jeszcze z 2 tygodnie kończenia dokumentacji i występujemy o pozwolenie na budowę:)

Mam nadzieję, że w tym roku uda się fundamenty wylać i może pociągnąć ściany.

pozdrawiamy wszystkich budujących:)

Ten dach to nie jednego by puścił z torbami 8)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkie nocne sowy i proszę o podzielenie się doświadczeniami w sferze poszukiwań ekipy do zbudowania domu. Co prawda u mnie jeszcze łąka i Mućki na niej się pasące, papiery w toku, ale podobno trzeba się zapisywać w kolejce do każdej ekipy. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć. Przeraża mnie to wszystko :o . Czy możecie mi pomóc i coś podpowiedzieć ? Będę wdzięczna za każde info. Pozdrawiam.

Witam wszystkie nocne sowy i proszę o podzielenie się doświadczeniami w sferze poszukiwań ekipy do zbudowania domu. Co prawda u mnie jeszcze łąka i Mućki na niej się pasące, papiery w toku, ale podobno trzeba się zapisywać w kolejce do każdej ekipy. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i od czego zacząć. Przeraża mnie to wszystko :o . Czy możecie mi pomóc i coś podpowiedzieć ? Będę wdzięczna za każde info. Pozdrawiam.

Powiedz gdzie się budujesz to może się pomyśli nad ekipą :lol:

Ja mam fajną, chłopaki lecą jak burza ....jak skończą to mogę odstąpić :lol: :lol: :lol:

Ofcbur, piekny projekt.

Jednak przyznam, ze po lekturze forum skutecznie zostalam do tej pracowni zniechecona. Nie boisz sie bledow i niedociagniec?

Nie boję się, to jest projekt naszych marzeń i innego domu nie chcieliśmy budować, z tego co słyszałam to pracownia się już poprawiła, mam nadzieję, że nasza ekipa i kierownik budowy sobie poradzą. A na jakim etapie Wy jesteście?

Dzień dobry Basiu i Tomku :D . Dzieki za szybka reakcję. Mamy działeczkę w Krępsku, to 4 km od Goleniowa w kierunku na Stepnicę. I tam zamierzamy wyemigrować z dąbskiego TBS-u. Gdyby ekipie nie było za daleko i oprócz tego, że idą jak burza nie zdarli ze mnie w burzowym tempie kasy, to chętnie skorzystam. Chciałabym pokazać Wam "mój kawałek nieba na ziemi" (zacytowałam tu jednego z forumowiczów), ale nie umiem wklejac zdjęć niestety. Może ktoś mi kiedyś pomoże, bo jak do tej pory na moje prośby odzewu nie ma. A możecie pokazać, co ładnego budujecie ? Bo my wybralismy Faworyta z MG Projekt (tez nie umiem wklejac strony). Pozdrawiam sobotnio. Miłego dnia :wink:

Witam ,

czas się pokazać. Zaczęliśmy w tym roku batalię z kwitami. Czy zaczniemy kopać w tym roku to wolę nie myśleć. Może chociaż fundamencik :wink:

Domek będziemy stawiać w Tanowie. Są tu tacy ???

pozdrawiam wszystkich

asimo

Witam sąsiadów z Tanowa :) ,

wykańczamy domek przy drodze do Bartoszewa. A Wy w której części wioski macie działkę?

A na jakim etapie Wy jesteście?

My tradycyjnie - warunki do warunkow...

Umowa z Gmina na wode i kanalize jest, wystapilismy o naniesienie mozliwosci oczyszczalni przydomowej wspolnie z sasiadami, bo nas kanaliza z torbami pusci...

Enea "sie robi" (trzeba bedzie zadzwonic w tym tygodniu), a gaz mam wstepny tzn opinia nie bedaca warunkami technicznymi.

Projekt raczej wybrany (chyba ze sie po drodze do warunkow jakis ideal znajdzie :))

I tak sie kulamy i katulamy. Mam cicha nadzieje, ze do konca roku uda sie zdobyc pozwolenie...

Azalka napisałaś, że masz cicha nadzieje, ze do konca roku uda sie zdobyc pozwolenie... i hmmm, chyba marne szanse na to patrząc po naszym czasie oczekiwania na to wszystko, niestety z tego co już wiem, samo otrzymanie WZ to tylko połowa drogi, potem miesiąc na adaptację projektu do działki i te nieszczęsne ponad 60 dni oczekiwania na PnB. Ja mam nadzieję, że w tym roku wyleję fundamenty i jak będzie lekka zima to pociągnę to dalej, ale co będzie na prawdę to czas pokaże. Na razie czekam do środy na wtórnik i lecimy z adaptacją.

Witam Wszystkich bardzo serdecznie

Chciałam się przedstawić i przyłączyć do grupy. Wraz z mężem jesteśmy posiadaczami działeczki w Mierzynie. Mieliśmy cichą nadzieję, że ruszymy w tym roku ale dopiero w następnym tygodniu złożymy dokumenty do pozwolenia na budowę, tak więc rozpoczęcie prawdopodobnie na wiosnę. Mamy projekt z Archonu Dom w koniczynce G i może ktoś z dzielnych budowniczych rocznik 2007 też zaczął budowę takiego domku lub ma taki zamiar??? Może podzieli się fotkami???

Obecnie jesteśmy na etapie rozglądania się za firmą i przeprowadzenia castingu :D

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu własnego domku.

Dorota