danad1 10.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Gratulację, na prawdę wszystko dopracowane, okna bardzo ładne. Jakbys mogła to prosze przeslij na priv ceny robocizny Twoich górali ssz i elektrycznosci robocizny i materiałow. Będę bardzo wdzięczna Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.12.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 jeśli chodzi o okno kuchenne od środka - to edług mnie wygląda bardzo fajnie, taki rustykalny efekt właśnie chciałam, aczkolwiek przy urządzaniu kuchni będę musiała być uważna - to okno to będzie jednak domunujący element dekoracyjny kuchni - szafki planuję białe (stat albo adel z ikei) a blat drewniany może w kolorze okna żeby to się wszyskto zgrało. no , ale to jeszcze odległa przyszłość. Jeśli chodzi o drzwi spiżarki, to u nas planuję przesuwne drzwi takie jak do wszystkich innych pomieszczeń - tak by ta prowadnica przesuwu była w środku - w spiżarce, więc od kuchni będzie widać tylko połać drzwi. (taki jest plan jak będzie w rzeczywistości się zobaczy, pewnie nieprędko te drzwi powstaną). danad, zaraz napiszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.12.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Rzeczywiscie fajny pomysl z drzwiami przesuwanymi-moze tez takie zrobie w kolorze frontow kuchni zeby zbytnio sie nie wybijaly. Ja obecnie mam kuchnie w kolorze kremowym i blaty ciemne"ala" drewno.Bardzo ladnie takie zestawienie wyglada natomiast na tym blacie widac kazdy okruch wiec raczej nie zdecyduje sie na ciemny blat. Bede z niecierpliwoscia czekac na efekt koncowy twojej kuchni bo po Twoim opisie mysle ze bedzie niebanalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.12.2007 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 he, he, kakusek, niebanalna to może i tak, ale czy ładna będzie nie wiem ) się zobaczy - z resztą kto wie czy mi się koncepcja nie zmieni, ale raczej nie. Z tymi blatami to się trochę dziwię - ja teraz w mieszkanku mam blat grafitowy ciemny (z ikei) i bardzo sobie chwalę, wiadomo jak jakieś okruchy są czy inne no to widać, ale ja nie jestem takim sterylnym typem, a mąż powycierać dokładnie lubi ) więc jakoś to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 12.12.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 oczywiście że instalacja alarmowa przed tynkami na gotowo. Tylko do tynkowania trzeba odkręcić te czujiki które mogą zostać pobrudzone zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 22.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej, prezentów wymarzonych, Świąt mile spędzonych, karnawalu szalonego, roku bardzo udanego http://kartki.onet.pl/_i/d/mikolaje_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.12.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://kartki.net.pl/kartki/4/115.gif Spokojnych, pełnych miłości i pogody ducha świąt Bożego Narodzenia i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń w nadchodzącym roku 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.12.2007 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witaj:)przeczytałam twój pamietnik, jest naprawdę super:), na wiosne zaczynam budowę domu, też Natalki:). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 31.12.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 a ja jak zwykle do wlasnych komentarzy nie zagdlądam )) Dzieki wam bardzo za życzenia!!!! madziorkaa, już z forum natalkowego wiem, że bierzecie się za budowę!!! super )) u nas zimowy zastój, nie moge juz doczekac się wiosny by znów móc ruszyć z kopyta, bo tak jak wczesniej o tym za bardzo nie mysłałam, tak teraz zaczęłam marzyć o przeprowadzce. A ty jeszcze tylllllllllllllllle roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRJDomańscy 08.01.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam! Faktycznie bardzo ładne okna Proszę o kontakto do wykonawcy I kto je montował? Jak cenowo wychodzą do solidnych PCV i ile mają gwarancji? Pozdrawiam, Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam, Oglądałam Twoje okna- są przecudnej urody- jest to kolor złoty dąb? Bardzo mnie się podobają i jeśli można to poproszę namiary na tego producenta!!!!!! Z góry serdeczne dzięki, pozdrawiam Borystak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Zgodnie z sugestią w innym wątku poczytałam sobie co i jak. Niestety, nie jestem fachowcem, a zamówienie instalacji dopiero przed nami. Uważam, że sama podświadomie wybrałaś już ofertę nr 1. Jeśli rzeczywistość jest taka jak opisujesz, to od faceta nr 2 lepiej trzymać się z daleka. Niby masz wycenę, ale nie wiadomo na co. W trakcie realizacji wyskoczą rzeczy dodatkowe, za które trzeba będzie dodatkowo zapłacić. I okaże się, że oferta tańsza w praktyce wyszła drożej. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.01.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ms. dzięki za wsparcie )) własnie tego samego się spodziewam - nie podejrzewam oferty 2 o niefachowość bo firma wydaje się byc z tradycjami, nie cąłkiem taka firma "drucik", ale mysle, że pewnie z tych 28 wyszłoby 32. Wczoraj rozmawiałam z mezem który miał pierwsze spotkanie z firma 2 i maz mówi, że facet nawet całego domu nie obszedł, nie wziął danych co do wysokości pomieszeń (a więc nie zna kubatury). Na sobote jestesmy umówienie z Panem nr 1 i myslę, że spróbujemy zracjonalizowac trochę ofertę i będzie oki ) Ajeszcze tak a propos podłogówki. Jak to jest, wytłumaczcie kobiecie - mam powiedzmy 70 m kw podłogówki, cześć to lazienki, czy moge mieć tak żeby zadać podłogówce że slanie np ma byc 21 st a w lazience 24????? Czy to się uzyskuje przez zagęszczenie rurek, czy jakoś sterowaniem??? Penwie Pan 1 wytłumaczy mi to w sobotę ale tak pytam co by go sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.01.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Widze ze niezle jestes obczaskana w tematach budowlanych.Czy Twoj malzonek tez wgryza sie w to wszystko czy wystarczy mu twoja relacja wiedzy? Mam pytanie odnosnie izolacji termicznej.Jezeli wogole nie mam pojecia czym to sie je i jakich teraz uzywa sie matreialow to ile cm powinnam na to zostawic robiac w tym momencie projekt i jak wg Ciebie i innych Ci doradzajach powinno sie to zaizolowac.Pewnie juz nie masz sily o tym pisac klaboratwo ale wystarczy mi wypunktowanie co dac po kolei i ile na to potrzebuje miejsca. Jeszcze nie zaczalam a ju czasem mi sie odniechciewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.01.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 kakusek, w kwestie techniczne wgryzam się ja - mam umysł "poszukujący". Męża działka to formalności, papierologia, przyłącza...Jeśli chodzi o termoizolacje, projekt pierwotny jesli się nie mylę zakłada 15 cm styro, z lektury wnioskuje, że 10 wystarczy. oCzywiście sa różne koncepcje ale my robimy tak: patrzać od dołu masz: ubity piasek, chudy beton, papa termozgrzewalna, na to folia (by oddzielic papę od styro) potem 10 cm styro twardego, potem folia budowl. (albo specjalana tam gdzie podłogówka). potem miejsce na posadzkę (czyli grubość zależna od posadzki).W nas ponieważ mamy miejsce tylko na 5 cm termoizolacji zamiast styropianu dajemy styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Jakie zrobiliście zmiany, że zamiast 15 cm styro na podłodze macie miejsce tylko na 5 cm? Nasz projekt zakładał 10 cm izolacji w podłodze na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.01.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 trudno to nazwac zmianą, ta zmiana to bwynikala po prostu z błędu a raczej z "zamysłu" majstra... więcej juz nic nie pisze, bo majster serio dobry (drogi) a skąd to wziął, że 5 cm wystarczy to nie wiem... jak na razie naszczęści ejest to jedyny zauwazony błąd, oby było ich jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 14.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam serdecznie dopisuję do zachwytów nad oknami w sprawie izolacji posadzki, jeżeli mogę coś podpowiedzieć, to sprawdź jeszcze vapotherm - wykorzystał go np. Semir.Nam też żal obniżać wysokość pomieszczeń i dlatego myślimy nad tym materiałem pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.01.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 dzięki za zachwyty nad oknami )) jeszcze raz szczerze mówię bo sma napatrzyć się nie mogę, że w realu wyglądają ow iele łądniej. o vapothermie już wiem, będę się cenowo orientować i zobaczę. My mamy już drzwi wejściowe i tarasowe więc opcji obniżania pomieszczeń już nie ma, z resztą tego bym nie chciała, mam 2,8 i żałuję, że nie zrobiłam wyżej no ale wszystko niesie za sobą jakieś konsekwencje, bałam się choć niewielkiej ingerencji w proporcje bryły domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 18.01.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam, na początku gratuluje wybory takiego ładnego projektu. Sama sie nim zainteresowałam. A teraz jak widze jego realizacje to jestem już w 100% pewna ze chce taki budować. Bardzo interesuje mnie koszt wybudowania stanu surowego zamkniętego. bardzo bym prosiła o jakieś szacunkowe dane. Czy kosztorys zamieszczony na stronie internetowej MG Projekt rózni sie diametralnie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts