mamamatinka 18.01.2008 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Izabela, witam!!! cieszę się że ci się domek podoba. Koniecznie odwiedż natalkowy watek na forum http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70566&highlight=nataliachoc pewnie już go znasz. Co do kosztów napisze na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 hej Mamamatinka! jestem! zdjęć sprzed 18 września nie widzę - wszyscy tak mają? za to wśród widocznych zdjęć znalazłam inne moje inspiracje (oprócz białych drzwi) - pokoik dla malucha a zwłaszcza łazienkę dokładnie coś w tym stylu i kolorystyce chciałam zrobić; ostatnio jednak znalazłam inne białe płytki i teraz mam dylemat a Ty? już zadecydowałaś jak faktycznie urządzisz tą łazienkę? widzę, że drzwi wejściowe również macie takie jak my planujemy - czy robiła je ta sama firma z Podhala co okna? jestem bardzo ciekawa, jak dalej będzie się rozwijać Wasza historia... życzę Wam wiele powodzenia i pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 28.01.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 wiem, że czesci zdjęc nie widac - milismy na naszym hoście czy jak to się tam zwie ale mocno przekroczylismy transfer i teraz mąż gdzies indziej przerzuca - pewnie jeszcze nie wszystkie przerzucil, wkrótce pewnie się pojawią. mi koncepcje urządzenia wnętrza powolutku sie krystalizują - choć oczywiście problemy i pytania będa powstawać gdy przyjdzie do decyzji i kupowania (i kasy). Kafle do łazienki to problem, szczerze powiem, w sumie nie wiem w którym kierunku w tym względzie iść. Niewiele co po sklepach chodziłam więc trudno mi powiedziec - co dołazienkiw ciaż walczy koncepcja lżejsza bardziej "pałacowa" powiedzmy (choć stricte z żadnym pałacem nie bedzi emiała nic wspólnego) z koncepcją bardziej wiejską. Jesli chodzi okolory to napewno biała podłoga, kafle do wys. jkieś 130 cm a wyżej gołąbkowy niebieski. Wanna wolnostająca na nózach ale model egipt czyli taki prosty bez podniesienia pod plecami. Szafka po umywalkę drewaniana malowana na biało, prosta mam nawet zdjęcie prawie dokładnie takiej szafki jak chce jak kwestia hosta się wyjasni to wstawię. No i teraz dylemat jets taki, że moge dać kafle bardziej błyszczące dość spore z jakby takim dekorem na górze (ciężko mi wytłumaczyć bo widziałam je tylko raz w zyciu i to dawno więc nawet nie wiem czy jeszcze bedą w tym sklepie) i wtedy iśc w dodatki bardziej - miejsko pałacowe, a więc np. lekka cyna, zawijaski, itp... albo dac proste białe dość matowe kafle i z dodatkami jechać w styl rustykalny bardziej a więc np. malowane białe drewno, emaliowane białe kubki - mam na to wszystko zdjęcia z inspiracjami no ale nie dam rady ich tu teraz wstawić. ... więc sama nie wiem jeszcze do końca. łazienka jest paówkowata więc chyba ten lżejszy styl byłby lepszy. Drzwi też z Podhala ta sama firma.Ech, ja też juz się nie mogę doczekać wiosny i jakiś kroków do przodu a urządzania samego to juz w ogóle....... Napisz jakie białe płytki znalezłaś, bo ta kwestia mnie dośc męczy. A jakie drzwi planujecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 13.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 mamatinka, jaki planujecie kolor elewacji:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.03.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 madziorkaa, hej!!!co do elewacji - planujemy biel taką śmietankową, złamaną biel albo jasny ecru. Jeszcze konkretnych próbników nie oglądaliśmy - myslelismy nawet żeby jutro sie przejechać. generalnie planujemy 15 cm styro tynki mineralny pomalowany farba silokonową lotusan, ael to też jeszcze niepewne. A wy jaki macie plan????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.03.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Hej Super wygladaja wnetrza po wytynkowaniu-widac juz przestrzen Oj jak ja bym chciala byc juz na tym etapie..... Jakiej dlugosci macie ta scianke oddzielajaca kuchnie od jadalni?I otwor w kuchni? Mi podobaja sie jasne elewacje i ciemne dachy a najbardziej elewacja w kolorze bezowym kremowym a na rogach budynku i slupach biale bonie.Jak zmniejsze dom to moze i na bonie bedzie mnie stac bo inaczej to chyba stane z budowa w trakcie stanu surowego Pozdrawiam i czekam na wiecej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 15.03.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 cieszę się, że tynki się podobają )) nie mam za bardzo ajnych zdjęć dlatego za wiele nie wstawiłam. Ta ścianka oddzielająca kuchnię (a właściwie spiżarkę) od jadalni ma dokładnie 176 cm - ona sięga i kończy się tym słupem konstrukcyjnym któy jest w pierwotnym projekcie. otwór w kuchni jeśli się nie mylę ma ok. 240 cm (sprawdzę to w poniedziałek w realu) planuję że po jednej jego stronie (nie od jadalni tylno z przeciwnej) będzie stał półwysep który ma jeśli dobrze pamiętam prawie 120 - więc przejście nie będzie jakoś bardzo duże ale wystarczy a półwysep chcę mieć )) właśnie sobie siedzę i próbuję narysować kominek koncepcję mam gorzej na papier to pzelać tak, żeby pan z firmy kominkowej złapł klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.03.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 A ja siedze i sprawdzam jakie powinny byc otwory na drzwi standardowe bo moj projektant cos mi na zewnetrzne machnal 100x225 i wydaje mi sie ze za wysokie zaproponowal Wymyslilas juz ustawienie "sprzetow" w gornej lazience?Ja na dole bede miala tylko prysznic w miejscu wanny a kibelek i bidet chce miec na sciance prostopadlej do niego(tej na ktorej jest wejscie)umywalka lpozostaje wg projektu. Nie moge sobie jednak z ta gorna lazienka poradzic gdyz chce tam "wlozyc" oprocz wanny jeszcze drugi prysznic.Na razie bez prysznica mam to tak rozplanowane:kibelek zaraz za kominem (drzwi do lazienki otwieraja sie na razie do srodka) przysloniety malym murkiem,na przeciwleglej scianie umywalka a w rogu (ale nie pod skosem tylko w tm z umywalka a sciana gdzie jest wejscie ) narozna wanna.jestem w stanie zrezygnowac z naroznej wanny(spodobaly mi sie tez takie proste z hydro ) na rzecz prysznica ale zywcem nie mam gdzie go wcisnac(skosy) Poszezenie lazienki tez mi nic nie da (dalej beda skosy) a wydluzenie jej na korytarz zabiera miejsce w garderobie (trzeba przesuwac drzwi na strych) Przegladam inne projekty poddaszy i podpatruje jak tam jest to porozmieszczane. jedyne wyjscie zrezygnowac z prysznica lub z pralni ktora mam zaprojektowana obok lazienki jako osobne pomieszczenie. Kominek u mnie bedzie prosciutki w ksztalcie prostokata oblozonego jakims kamieniem.Na skraju od strony holu (ja kominek mam na koncu scianki tv) gora nad kominkiem chce zrobic taka zabudowe z plyt g-k z pzreswitami aby doswietlic hol.Nie potrafie tego opisac ale moze cos zakumalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 17.03.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 hej, kakusek, och dziś dzień mam troche rozwalony - poranek na budowie..... ech, czy myslisz, ż emozliwe jest żebysmy dali rade wprowadzić się gdzies w sierpniu wrześniu?????? W sumie jeszcze nie chwalilam sie oficjalnie na forum ale jestem w ciąży ))))))) Wielkie szczęście i wielki cud bo leczyłam się i w ogóle a tu tak szybciutko się udało. No i teraz się trochę podłamuję, bo co chwile nowa robota wychodzi no i nie wiem czy damy rade wprowadzić sie przed porodem... (termin na koniec października).. no ale do rzeczy Gróna łazienka: plan mam mam nadzieję że jakoś się pomiesmi - kibelek tam gdzie ty za kominem - zwróć uwagę czy masz ywstarczająco dużo pionów i w dobrym miejscu - u nas wyszło na to, że musimy dorabiać dodatkowy pion kanalizacyjny bo jesli tam chesz miec kibelem to musiałabym rura odpływowa miec dwa zalamiania a to nie za dobrze. Prysznic u nas będzie w tym rogu zaraz koło wejścia czyli tam gdzie stoi drewnany slup - ten słup będzie obudowany ścianką, od słupa będą zaczynac sie niewielkie drzwiczki prysznicowe, potem na tej ścianie będzie umywalka raczej jedna a raczej pod oknem wanna - jeszcze nie wiem dokladnie, my generalnie tej lazienki na razie nie będziemy wykańczać, zrobimy tylko te na dole. z tym twoim kominkiem to rozumiem. Ja własnie dziś miałam spotkanie z panem od kominka - bardzo fajny robił niedawno u moich rodziców, u nas kominek bedzie na tylnej ścianie salonu (drzwi tarasowe sa przesunięte) - kominek bedzie z wkladem narożnym, cześciow z dość jasnej ręcznie formowanej cegły z belką drewnaną malowaną na biało. Mam nadzieję, ż enie wyjdzi ekiszka bo to mój ż etak powiem autorski projekt i ma sie docelowo wpisac w koncepcję całeog pokoju. Boję się tylko, że juz teraz będe miała w salonie za dużo koloró drewna ale zobaczymy. teraz to wiesz dl amnie najwazniejsze, żeby fasolka zdrowo rosła (dopiero 9 tydzień mam) a jak juz skonczę 1 trymest mam nadzieję miną mdłóści i senność i robota się rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Przede wszystkim gratulacje !!!!!!!! Cos w tym powiedzeniu jest ze nowy dom -nowy potomek.Ja awaryjnie mam dla 3 dzieciatka zostawiony pokoj na poddaszu Moj pierwszy synek urodzil sie w pazdzierniku-ale poczatkiem i bylam z tego bardzo zadowolona gdyz jak przyszla wiosna byl juz na tyle duzy ze mogl sobie na spacerki jezdzic na siedzaco Co do przeprowadzki trudno mi okreslic gdyz nie mam doswiadczenia ale jezeli bedziecie miec plynnosc ekip wykonczeniowych to powinno sie udac.Wiele osob na forum wybudowalo cale domy w ciagu 12 msc a Tobie pozostaje "tylko" wykonczenie Teraz nie powinnas sie stresowac wiec mysl pozytywnie a wszystko sie uda. Siade pozniej nad moim planem i przeanalizuje czy u mnie gorna lazienke bedzie sie dalo tak umeblowac jak u Ciebie.W sumie przy takim metrazu jaki ma obecnie dom wszystko powinno sie zmiescic a jednak.........z wc juz zrezygnowalam ,wywalilam spizarke z kuchni i zastanawiam sie czy robic ta pralnie (moglabym powiekszyc wlasnei lazienke) Mam jeszcze troche czasu wiec bede podgladac budowy Natalek .Ty pewnie juz zamieszkasz a ja dopiero bede sie cieszyc pierwsza wbita lopata hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Mamamatinka Niech Święta Wielkiej Nocy przysiosą Wam odpocznienie i napełnią zapałem do dalszego konstruktywnego działania http://images25.fotosik.pl/179/65dda0c16728b8df.jpg PS. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dużo miłości i uśmiechu w te Święta http://www.przedszkole134.poznan.pl/ilustracje/wielkanoc33.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 22.03.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 madziorkaa, hej!!! co do elewacji - planujemy biel taką śmietankową, złamaną biel albo jasny ecru. Jeszcze konkretnych próbników nie oglądaliśmy - myslelismy nawet żeby jutro sie przejechać. generalnie planujemy 15 cm styro tynki mineralny pomalowany farba silokonową lotusan, ael to też jeszcze niepewne. A wy jaki macie plan????? mamatinka, własnie przeczytałam, jesteś w ciąży !!!!, moje gratulacjeeeeeee , jaka fantatyczna wiadomość , to chyba będzie pierwsze Natalkowe dzieciątko , według mnie do października spokojnie się wprowadzicie czego wam z całego serca życzę co do elewacji to jeszcze nie wiemy, w ogóle ostatnio zgłupieliśmy i nie wiemy jaki już w końcu wybrać kolor dachówki, w zeszłym tygodniu chcielismy miedziany a w tym jestesmy napaleni na grafitowy tylko trochę nas zdołował Pan sperzdawca który powiedział ze za grafit musimy dopłacić 30% ceny , narazie liczymy koszty. mamatinka, ile was wyszedł cały dach (bez ociepleń)? pozdrawiam przyszłą mamusię i składam najserdeczniejsze życzenia Świateczne dla ciebie i twojej całej rodziny Zdrowych Swiat Wielkanocnych, humoru dobrego, a przy tym wszystkim stolu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te swieta beda jak bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 25.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 mamamatinka - SERDECZNE GRATULACJE !!!Z Twoim zapałem i wkładem w tą budowę powinniście zdążyć z nowym członkiem rodziny wprowadzić sie na czas. Nie stresuj sie tylko i bądź dobrej myśli. U mnie na budowie nic się nie dzieje, bo zrobiliśmy planowaną przerwę do wiosny, ale niestety ta przerwa się przedłuży jeżeli nie uda się nam sprzedać mieszkania, które planowaliśmy na wykończenie. Rynek sie przesycił i mamy z tym problem, co mnie bardzo martwi bo czas ucieka. Na razie robimy takie drobiazgi jak przyłącza do budynku. W kwietniu wstawimy okna i zrobimy elektrykę. Później to już czekanie na cud. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 28.03.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dzięki wam dziewczyny za życzenia i gratulacje ))))) Wczoraj zaczął mi się 11 tydzień i ta ciąża i to dzieciątko to nasza wielka radość. Czuję się raczej tak sobie - po pierwsze mam bardzo dużo pracy i nei bardzo wiem jak to zrobić żeby miec mniej... poza tym obowiązki w domu, stęskniony 3 latek, mdłości i masakryczne zmęczenie... ale jakoś to będzie, byleby dzidziuś zdrowo rosnął. 3 kwietnia mam wizytę - juz nie moge się doczekać )))) No, a u nas na budowie - własciwie cisza, cisza....... więcej na ten temat w dzienniku. Co do dachu - za dachówkę (braas grafitowy) płaciliśmy 13, 5 tys. plus pewnie jeszcze jakieś akcesoria, robocizny ci nie powiem bo mielismy za całość - moge ci wysłac mejelm nasze zestawienie kosztów - koszty spiane z różnych faktur i bez faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co do dachu - za dachówkę (braas grafitowy) płaciliśmy 13, 5 tys. plus pewnie jeszcze jakieś akcesoria, robocizny ci nie powiem bo mielismy za całość - moge ci wysłac mejelm nasze zestawienie kosztów - koszty spiane z różnych faktur i bez faktur oo to bardzo proszę o przesłanie zestawienia kosztów [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 30.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witaj mamamatinka! Okna są świtne. Kolor bardzo ładny. Szpros w kuchniteż mnie się nieźle podoba, pytanie tylko czy nie zabiera zbyt dżo światła? O cenie bramy mogłaś lepiej nie pisać bo okazuje się,że zabieram się za budowę chałupy a kasy mam na 5 bram garażowyc ale co tam. Martwić będe się później. Mam jeszcze pytanko: napisałaś, że okna są sosnowe, sosna jest raczej miękka czy nie są zbyt podatne na wgnioty i zadrapania? Mam sosnowe meble i każde deikatne szurnięcie widać na blatach. A drugie pytanie jak już powaliłaś ceną garażu to czy mogłabyś mnie jeszcz dobić ceną zestawu okien, jeśli oczywiście to nie kłopot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 04.04.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 vieviora, cieszę się że okna się pdoobają, rany juz nie moge się doczekać jakiś kolejnych postępów na budowie... co do okna kuchennego - jest ono od północy pod sporym okapem więc generalnie nie jest miejsce nasłonecznione więc szpor chyba juz niewiele zmienia, kuchnia jest otwarta na salon i nie taka duża a salon jest bardzo jasny z 2 dużymi drzwiami tarasowymi na poł. -zach. więc na razie światła mi nie brakuje. oczywiście jak dojda melbe itd to się zobaczy ale myślę, że ten aspekt tego okna nie powinien mi przeszkadzać - co do sosny fakt jest miękka, ale na oknie to chyba przede wszystkim kwestia farby czy lakieru, który zapewni odpowiednią twardość powierzchni, a poza tym to nie przerażają mnie ew. drobne wgniecienia czy ryski które powstaną w dłuszej eksploatacji - to naturalna cecha naturalnego materiału dlatego mi to nie przeszkadza, ale na razie żadnych wgnieceń nie zauwazyłam choć prbowalismy z mężem w mało widocznym miejscu płaską płaszczyzną śrobokręta - tak łatwo nie szło więc dlaismy spokój meble to co innego bo zwykle sa bejcowane czy inaczej obrabiane ale ich twardośc się przez to nie zmienia i faktycznie sa miekkie. Cenny oknien u nas: duż bezprogowe tarasowe drzwi 2400 x 2400: 5 tys reszta okien czyli: tarasowe dwuskrzydłowe drzwi szer.150 x 240 wys., okno kuchenne ze szprosem, 2 okna dwuskrzydłowe 140 x 150 i 2 okna 140 x 60: 10 tys. Dzrwi wejściowe: 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.04.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Sorki z rozpedu napisalam w dzienniku-da sie to jakos przeniesc do komentarzy?Albo po prostu wykasuje ten moj post.Dzieki za odpowiedz musze pokombinowac z ta wysokoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 10.04.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 mamatinka, nie doczytałam dokładnie w twoim dzienniku, podbitkę i ocieplenie dachu robili wam zaraz po zrobieniu dachu:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts