Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mamamatinka można by powiedzieć parafrazując „po kuchni do kłębka”, :wink: bo zobaczyłam Twoją kuchnię w innym wątku i tak mi się spodobała, że postanowiłam zobaczyć więcej. Bardzo, bardzo ładnie już masz a pewnie z czasem będzie jeszcze piękniej. Będę podglądać Twoje dalsze domowe działania wnętrzarskie, oczywiście jeżeli pozwolisz :lol:

no cieszę się bardzo że wam się podoba, mąż właśnie montuje mi półeczki (takie otwarte) w kuchni :) więc wkrótce pokażę efekt z półeczkami :) nie mam niestety za bardzo czasu robić fotek nie mówiąc o wstawianiu na forum :)

martu, mój maluch też już trochę ciężki na chustę a poza tym elastyka mam i mam wrażenie że już za ciepło by mu było. Szukam właśnie intensywnie niani i jestem lekko podłamana.....

dzięki przepięknej kuchni znalazłam Twój dziennik

masz naprawdę cudownie urządzony dom, całość tworzy spojną całość

czy pozwolisz ze powklejam sobie twoje zdjęcia jako inspiracje do moich notatek ;)

wszystkie Twoje inspiracje mam w swoich zbiorach, poprostu tez kocham angielski styl :)

co najwazniejszy widzę ze tez jestes chustomamą :D

martu, mój maluch też już trochę ciężki na chustę a poza tym elastyka mam i mam wrażenie że już za ciepło by mu było. Szukam właśnie intensywnie niani i jestem lekko podłamana.....

mój ma rok i 7 miesięcy:)a ja nadal nie opanowałam plecaczków.Zresztą jest wyjątkowo ciężki i sobie od paru miesięcy juz darowałam.POwodzenia w chustowaniu

elastyki to raczej dla małych dzieci

niby napisane jest ze do 12kg, ale sprężynje juz przy 8kg ;)

moj wazy ponad 12kg i tkana chusta daje radę nawet na brzuchu

plecaczków do dzisiaj nie umiem, mam wrazenie ze zaraz mi dziecko wypadnie

polecam Mei Tai dla siedzących szkrabób

my sie przesiedlismy własnie z Nati do MT :)

no mój jeszcze 7 miesięcy nie ma ale owszem jakieś 8,5 kg a poza tym to spokojny gość i nawet w ikei wytrzymuje dośc długo w wózku :) więc ostatnio mniej się chustujemy, ale i tak chusta bardzo nam się przydawała i pewnie przyda. pozdrawiam wszystkie chustomamy :)

hehe chustowo się zrobiło.Ja od razu nosiłam w tkanej.Także w Mt,manduce i ze 2 razy w pouchu,ale mam źle dobrany.

Dopisuję się, bo bardzo podoba mi się domek. KUCHNIA super i łazienka i łóżko w sypialni - no fajnie to Wam wyszło.

Moją rodzinkę też czeka niebawem przeprowadzka i mam stres czy ze wszyskim zdążymy na czas.

Też mam niemowlaka + 2 starsze córki więc roboty mnóstwo. budowa mnie już wykańcza i często nie mam już siły cieszyć się, że jesteśmy na ostatniej prostej - ale Twoje ostatnie wpisy w dzienniku b.podniosły mnie na

duchu. Wiem, że gonitwa budowlana wkrótce się skończy i wreszcie odpoczniemy.

Jeszcze raz gratuluję Wam - kawał solidnej roboty.

Witaj, podobnie jak ty wybrałam taki sam model mebelków z Ikeii. I tu mam pytanie i prośbę od wścibskiego Wumila męża mego. Pytanie: co to za urocze płytki masz po między szafkami? A prośba jest o zdjęcie twojego bufetu - półwyspu od strony kuchni??? Co daliście na tył szafek???? My się zmagamy właśnie z tym problem

pozdrawiam

Tosieńka

witaj Ewa

mam do ciebie pytanie jakie ty masz listwy przypodłogowe bo bardzo ładnie wyglądają i

mam do ciebie prośbę napisz mi prosze jakich wymiarów jest twoja spiżarka , z tego co pamiętam w Natalce nie było jej wcale więc tak z ciekawości chiałabym wiedzieć ile z kuchni uciełaś , u mnie kuchni ma prawie 17m i tez chciałabym właśnie tak sobie zrobić wzdłuż kuchni spiżarke ale mąz uznał że za dużo z kuchni bym zabrała a przeciez chciałam mieć dużą kuchnie :)

pozdrawiam i czekamy na zdjęcia o i możesz nawet w środku w spiżarce jakies zrobić byłabym wdzięczna a jak przestaniesz karmić to przywioze winko :D no chyba że już nie karmisz to daj znać !! i jeszcze jedno czy masz w spiżarce okienko ?

Aneta

witam wszystkich!!! przepraszam za opóźnienie w odpowiadaniu na pytania, od paru dni mam nianię więc siedzę nad robotą zawodową, i jak zwykle czasu brakkkkkk. no ale lecę po kolei:

natka: listwy przypodłogowe firmy orac (mają strone) są z takiego twardego styroduru czy jak to nazwać, będą jeszcze malowane (tylko kiedy??? )

zapisałam sobie co by zrobić zdjęcia spiżarki w środku (łatwe to nie bedzie bez szerokokątnego obeiktywu) i wyspy id tyłu. Co do spiżarki nam architekt adaptujący narysował ją głęboką na 150 (czyli tyle plus ścianka miało zejść z szerokości kuchni), myśmy to troszkę zmniejszyli i chyba jest jakieś nie całe 140, regały w spiżarce mamy tak poustawiane, że spokojnie jest miejsce i na poruszanie się i na przechowywanie. spiżarka to nieoceniona sprawa:) polecam z całego serca. a co do kuchni i obaw męża, nie wiem z jak dużej kuchni będziecie się wyprowadzać, my z niewielkiego może 8m kw aneksu kuchennego w bloku więc teraz nasza 11-czy 12 metrowa kuchnia wydaje mi się ogromna..... nawet w szufladzie koło wyspy zrobiłam sobie drugą półkę na sztućce bo głównie kroję i przygotowuję na wyspie i nie chce mi się co chwile na drugą stronę kuchniiec po łyżkę czy nóż, więc jak na nasze potrzeby kuchnia jest duża mimo spiżarki, my nie chceliśmy głębszej spiżarki głównie ze względu na szerokość przejścia koło wyspy (półwyspu właściwie).

karmię jeszcze ale lampką winka nie pogardzę :), w spiżarce okna ani ogrzewania nie ma i faktyczne jak drzwi się zamyka to jest tam chłodniej z czego się cieszę.

manissan, nie wiem za bardzo o co pytasz??? widełki cenowe ale czego??

qqrq5 łóżko to hemnes biały znajdziesz bez problemu na stronie ikei

tosinek, kafelki w kuchni to cerkolor białe matowe 10x 10 cena ok. 60 zł za metr, do tego są takie wykańczające cygara. zdjęcie wyspy zrobię, nei bardzo jarzę o co ci chodzi z tyłem szafek???? jakich szafek i jakim tyłem? u nas półwysep zachodzi częściwo na szafkę stojącą 60, która jest po prostu najzwyklejszą szafką tylko bez frontu. Zrobię zdięcie to zobaczysz, a ty sprecuzyj o co ci chodzi bo nie bardzo rozumiem.

dominika no wiesz z tym odpoczywnaiem to nie wiem..... u nas jest trochę tak, że ja już mieszkam a mąż wciąż buduje :)) ale nie martw się, wiem że ta ostatnia prosta jest naprawdę trudna, ale przecież to nie bułka z masłem, to własny dom!! duża sprawa!

dobra biorę się za robotę, bo kredyt to też duża sprawa :(

dzięki za odpowiedż my w tej chwili też mamy dużą kuchnie ale tak naprawde nie wiem ile ma metrów :) , spiżarke jak najbardziej chce mieć na dodatek będe miała w przejściu między garażem a domem pom gospodarcze i tam równiez będzie takiej troche spiżarki głównie z zamrażalką , cały czas zastanawiam sie czyu nie robic jednak jakiegoś małego okienka w tej spiżarce wydaje mi się że tak byłoby chyba jeszce lepiej ale to jeszcze zobaczymy

a na oglądanie spiżarki i lampke wina kto wie może kiedys wpadniemy przy okazji wizyty na basenie w Lędzinach :) w każdym razie dziękuje bardzo

pozdrawiam

Aneta

użytkuje się bardzo dobrze, szafki z ikei zawsze masz te same - factum, w tym są zawiasy i inne elementy które mają właśnie znaczenie dla użytkowania, stat to tylko fronty, one głównie mają wyglądać tak a nie inaczej. wiadomo, że scavolini to to nie jest, czy inna jakaś super technologia za 200.000 zł, ale generalnie ja na nic nie narzekam, sprawuje się bardzo dobrze :)

pozdrowionka, zaraz szukam kabla do aparatu bo zrobiłam zamówione zdjęcia