Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

http://77.252.132.194/guzmania/Inne/swieta1.jpg

Niech te święta Bożego Narodzenia

przyniosą nam wiele radości,

Niech uśmiech zagości w domach,

Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,

a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,

Niech samotność odejdzie w niepamięć,

Niech zima otula nas białym puchem,

jak ciepły koc przy kominku,

Niech bieluteńkie gwiazdeczki

skrzypią wesoło pod naszymi butami

na wieczornym spacerze.

Niech dobry Bóg namaluje

szczęście na naszych twarzach,

Niech miłość dotyka nas delikatnie,

lecz bez ustanku,

Niech marzenia płyną wysoko w górę

i spełniają się...

życzą Guzmanii...

http://www.e-kartki.net/kartki/big/113539320015.jpg

Świąt białych, pachnących choinką,

skrzypiących śniegiem pod butami,

Świąt dających radość i odpoczynek,

pełnych niespodziewanych prezentów,

wyjątkowych chwil spędzonych

w gronie rodzinnym

oraz nieustających sukcesów w Nowym Roku!

życzy Monika z rodzinką :D

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/4/0/2/40925529_d.jpg

Smacznego barszczyku, wyśmienitego karpia, pysznej kapusty i tylko trafionych prezentów pod pachnącą choinką.

No i przede wszystkim miłości... dużo miłości, która przetrwa wszystko, pogody ducha, uśmiechu i samych pięknych dni w nowym 2009 roku :)

• 2 weeks później...

Mamamatinko :)

Miałam te same odczucia, co Ty dotyczące domu, tzn. bałam się, że dom "nie będzie działał". Największe obawy miałam co do instalacji co - miałam wizje, że po odpaleniu pieca zaczyna się wylewać woda spod płytek, a kaloryfery ciekną...

Straszne to jest, ale wiem co czujesz....

Nie martw się na pewno wszystko będzie działać dobrze, chałupka się nie zwali, a wypakowywanie rzeczy nie zajmie tak wiele czasu.... Będziesz u siebie, dzieciaczki pójdą spać a Ty sobie powolutku rozpakujesz wszystko, poukładasz - to naprawdę magiczne chwile.

Na nasze stare mieszkanie też psioczyłam nie raz, a teraz bardzo miło go wspominam, bo tam urodziły się nasze dzieci i tam spędziliśmy razem większość naszego wspólnego życia. Będzie dobrze i po przeprowadzce nie przejmuj się chwilową depresją - podobno to częsty objaw po wprowadzeniu się do nowego domu...

Trzymam kciuki, żeby tydzień bez męża zleciał szybko, potem to już tylko z górki :lol: :lol: :lol:

Wklej zdjęcia z Waszej Natalki - czekam z niecierpliwością na łazienki, kuchnie, na wszystko :)

Pozdrawiam, kasia

kasia, z tym "działaniem" domu właśnie mam identyczne obawy - głównie o instalację c.o. czy nei bedzie zimno, czy nie będzie ciekło, a poza tym czy nie będzie gdzieś wiało coś pękało itp itd. ale oczywiście te obawy są niczym w stosunku do radości jaką czuję na samą myśl o przeprowadzcce :) i to pragnienie moje pogłębia się każdego dnia jak wtacham moje 6 kilowe dziecko w foteliku samochodowym, plus zakupy, plus torba od wózka, plus torebka moja, plus ciągnący się za mną starszak na trzecie piętro..... wtedy marzę tylko o jednym, wyprowadzić się :)

oki, lecę wklejać jakieś fotki choć wszystko to jeszcze takie surowe, brudne..... no ale kliknęłam to coś wkleję

Gość justyna_m

Witam po raz pierwszy u Ciebie :D

Śliczny domek i wnętrza ... mam pytanie

widziałam, że instalowaliście ogrzewanie podłogowe w salonie - jaką podłogę na to położyliście - drewno? jeśli tak to jakie i jakiej firmy??

My też planujemy na całej powierzchni domku podłogówkę i myślimy o drewnie tylko jeszcze do końca nie wiemy jaki dać.

pozdrawiam

Justyna

witam justyna :) cieszę się, że ci się podoba :) to co na podłodze to nie drewno tylko panele. nie kładliśmy drewna nawet nie tyle ze względu na podłogówkę ile ze względów praktycznych - twardości i ceny. chciałam deskę trzywarstwową kahrs fazowaną, ona nadaje się na podłogówkę, ale metr fazowanej kosztuje chyba z 350 zł. więc mamy porządne panele - balterio, coś w stylu quick stepa w wyglądzie i jakości bardzo podobne ale odrobinę tańsze od quick stepa, te ciemne (dąb tasmański) chyba były po 99 a te jasne (dąb flamandzki) za 129 zdaje się.

wydaje mi się że deskę trójwarstwową dobrej jakości możecie na podłogówkę dać o ile będzie to już uwzglednione na etpaie kładzenia podłogówki tylko ta cena.... a barlinka chyba nie ma co to wolę już twarde panele.

Gość justyna_m

Wiem, że Dąbex można kłaść Parat Dos się nazywa i myślę, że właśnie to będzie u nas ... kosztuje około 130zł/m2 więc nie dużo drożej niż panel a jednak drewno. Ale jeszcze na 100% nie podjęliśmy decyzji.

Miałam jeszcze napisać, że takie same drzwi ma znajomy

tu galeria

http://www.archon.pl/forum_images/show_images/381?topic_id=3396

Mamamatinko :lol:

Pięknie u Ciebie, i łazienka i podłoga w salonie (też mamy panele z Balterio tylko prawie że białe :lol: ).

Te listwy to przy podłodze to styrodurowe czy jakieś inne????

Prezentują się świetnie - są wyższe od standardowych i robią fajny efekt :)

Czekam z niecierpliwością na kuchnię.... no i na zdjęcia Michałka :lol:

Chce się już przeprowadzać, czy na razie go to zupełnie nie interesuje :wink: :lol:

Pozdrawiam i dużo słońca życzę, kasia