Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej, Mamamatinka :D

pięknie się u Ciebie robi! :D

PS. myślę, że jeśli zdjęcia przed wgraniem na imageshack zapiszesz w wersji prawidłowej do oglądania to tak samo będą widoczne po wczytaniu :)

jest też pewnie opcja obracania zdjęć już po ich wgraniu, ale nie wiem jak to zrobić, bo korzystam z fotosika :)

skaba, no to mnie dobrze rozumiesz :) ja wprawdzie sentyment do naszego mieszkanka mam -bo to nasze pierwsze, bo tyle ważnych i pięknych chwil tu przeżylismy, ale myślę, że sentyment sentymentem a kręgosłup swoje prawa ma :)) każdego dnia coraz bardziej czekam na przeprowadzkę. Dziś chłopaki urządzili mi taki sajgon, że po prostu padam. Starszy po słownie jednym dniu w przedszkolu ma katar i ejst mega marudny. Młodszy kończy jutro 3 miesiące i ma jakiś chyba skok rozwojowy bo w nocy non stop by jadł a w dzień spał tylko na rękach. Mąż wciąż w Austrii... Aż po prostu płakać mi się chce ze zmęczenia i bólu głowy...

Migrenę mam zamiar zabić zaraz zamawiając piekarnik, czajnik płytę indukcyjną, może pokażę w dzienniku co chcę kupić jeśli mi sił starczy. A potem idę "spać" bo nie wiadomo jaka ta noc będzie..

wytrwałości i dużo sił ci życze!! mój chodził do przedszkola tydzień - pierwszy tydzień grudnia.. i po tygodni: ona zapalenie krtani.. córcia zapalenie krtani z pobytem w szpitalu.. jeszcze się nie pozbieraliśmy, a Bartkowi wyskoczyła ospa.. i już już mieliśmy nadzieję, że będzie ok, kiedy u Mary wyskoczyły bąble.. teraz próbujemy się pozbierać, ale zanim jej to zejdzie to jescze potrwa.. i co?? chyba stanę na drodze mego syna do edukacji :wink:

Gość justyna_m
justyna, wielki piękny dom budujecie :))) bardzo podobają mi się schody, czy możesz coś więcej o nich napisać??? z czego i jeśli można (ew. na priva) ile zapłaciliście. My dostaliśmy z dobrej firmy ofertę na 19 tys i trochę mnie to przyłamało.

pozdr.

ten link, który podałam to dom znajomego ... mój opisany jest w moim dzienniku. My mamy parterówkę.

A link podałam Tobie ponieważ znajomy również w tym stylu buduje, takie same drzwi wew. ma.

nasz też już miał przedszkolny falstart - zaczął we wrześniu i przerobiliśmy dwie anginy, w połowie października urodził się Michaś i Mateusza wypisaliśmy bo baliśmy się o malucha a poza tym noworodek w domu i marudny chory starszak to już za dużo było. no i teraz próbujemy od nowa.

• 2 weeks później...

Jako mama odchowanego 6-latka, bardzo podziwiam budujące mamy maluchów. Aby ogarnąć wychowanie jednego maluszka, urodzenie drugiego i jeszcze sprawy budowy to dopiero trzeba mieć power :D Baby to potrafią :D Jest tu na forum kilka takich dzielnych niewiast - szacunek :wink:

A propo's domu to bardzo podoba mi się w całości, a w szczególe to masz piękny kominek i bajeczną wannę :D Powodzenia w końcówce wykończeniowej i szybkiej przeprowadzki :D

mamamatinka !

zawsze cichutko sobie tylko czytam forum, raczej nie piszę, ale teraz nie mogłam się powstrzymać... jestem pod wielkim wrażeniem Twojego domku. Śliczny zarówno w środku jak i na zewnątrz :) wszystko wspaniale dobrane, szczególnie podoba mi się wykończenie elewacji i kolorek ścian w korytarzu na dole (możesz zdradzić jaka to farba ;)) w połączeniu z białymi drzwiami -mój typ!

...już widać, że wnętrza są/będą nietendencyjne a zarazem przyjemne, przytulne... tylko pozazdrościć, że już niedługo sobie w nich zamieszkacie :)

Powodzenia!

o.n.k.a., witam i dziękuję za mie słowa, już wytrzymać nie mogę i postanowiłam, że zbiorę jutro dzieciaki i choć na chwilę na budowę skoczę.... to zdjęcia pstryknę tych drzwi dla ciebie. farba w korytarzu (rozumiem że chodzi ci o cały hall) to taki jasny szary z palety kabe (wszystkie mamy z kabe) numer 11630 albo 640 (tak mam zapisane w notesiku budowlanym i nie pamiętam na który odcień się zdecydowałam a palety kolorów nie mam miałam tylko wypożyczoną). ale w każdym razie jest jasno szary początkowo myślałam o ciemniejszym ale teraz widzę, że jednak ta decyzja była bardzo słuszna :)

Dziś (chyba po raz pierwszy od urodzenia młodszaka) zostawiłam męża samego z chłopakami gdyż musiałam choć na chwilkę wyrwać się z domu.... no i gdzie pojechałam - małż mój nie mógł uwierzyć..... do castoramy :))) tak, nie do fryzjera tylko do castoramy... no cóż ten typ tak ma. Nabyłam bardzo inteligentengo mopa, bardzo piękny kawałek korka, nowy pędzel, i kawałek folii samoprzylepnej. Dzięki tym jakże udanym zakupom przystąpiłam dziś wieczorkiem do malowania i przetwarzania takiej tacy do jedzenia w łóżku (takiej na rozkładanych nóżkach), którą nabyłam swego czasu w sklepie Lindl za 19.99. Weszłam na kompa bo właśnie sobie schnie a zaraz dokleję jej dno... zobaczymy jak wyjdzie, szkoda tylko że światło mam beznadziejne i w ogóle nie widzę jakości malowania.... już nie mogę się doczekać kiedy w domku zrobię sobie porządny warsztat do różnych prac "pseudo-artystycznych" :)

o.n.k.a., przepraszam że wciąż brak zdjęć drzwi, byłam w weekend na budowie ale oczywiście nie zabrałam aparatu.... sorki, w ten weekend albo może nawet w piątek będę na budowie i napewno popstrykam, małż udzielał się w tym tygodniu w montażu pstryczków do światła więc zawsze to jakiś kroczek do przodu.

mamamatinka,

nie, nie przesadzamy ;) oczywiście to co teraz widać to zapewne namiastka tego co będzie docelowo, ale już da się zauważyć, że ktoś ma w głowie przyjemną koncepcję tego wszystkiego ;) ...

co do drzwi to nie musisz się spieszyć, nie zając -nie uciekną. To zrozumiałe że masz dużo na głowie, po prostu jakbyś przy okazji lub przypadkiem znalazła lub zrobiła zdjęcie to bym była rada :) ...żebyś sobie specjalnie tym głowy za bardzo nie zaprzątała ;)

(co do maila to zdaje mi się że podałam go na końcu tej wiadomości na priv)

no wiecie co,ki diabeł.... dziś po niemal miesiącu spędzonym w domu z chorymi dzieciakami (nie liczą paru jakże ciekawych wypadów do przychodni) miałam pierwszy raz wychodne :) tzn. teściowie przejechali i zostali ze starszakiem a ja z małym bąblem rach ciach i fru z domu...... z moją mamą (i Michasiem w chuście - cóż za genialny wynalazek :) zaliczyłyśmy małe zakupy, oczywiście głównie dla dzieciaków no bo dla mnie to były zakupy bardzo ekonomiczne gdyż ze względu na dziecię w chuście nie mogłam nic przymierzać (ach, jak mąż się ucieszył :) ale do rzeczy do rzeczy - mianowicie po tych zakupach postanowiłam wpaść na budowę popstrykać właśnie fotki... jakież było moje zdziwienie gdy po włączeniu aparatu skierował on do mnie lakoniczny komunikat w formie tekstowej o treści "słaba bateria" po czym piknął równie lakonicznie i odmówił dalszej współpracy....................... no, nie mogę........ a tu fajnie się dość robi, bo mąż dzielnie pstryczki montuje i z drzwiami i klamkami jakoś tak fajnie domowo.....

żadna bida a nędzy też sie nie dopatrzyłam :lol:

chciałam przeczytać cały Twój dziennik ale wymiękłam na 2 stronie :oops:

klimaty jak najbardziej mi bliskie :D

planuję u siebie dużo bieli - drzwi te same Fiordy

nad kuchnią jeszcze myślę czy stat czy biały adel

podłoga jest dla mnie zagadką wielką - napewno szerokie białe listwy ( i pytanko czy robił je u Ciebie stolarz czy kupiłaś gotowe) - mi podoba się merbau a mężowi jesion :-?

to na tyle będę do Ciebie zaglądać i czerpać inspirację jeśli pozwolisz by zamienić moje gołe ściany w przytulny dom

pozdrawiam :D

a witaj aniu!!!!! a czemu wymiękłaś na 2 stronie?? czyżby styl "Sienkiewiczowski"?

powiem ci, że co do kuchni to też nawet teraz jeszcze myślę czy stat czy biały adel.... ale jednak stat, mam teraz w mieszkaniu adela tego brązowego - fajna kuchenka choć oczywiście w całkiem innym stylu, więc my jednak postawimy na stat. Mam nadzieję, że wreszcie wkrótce kupimy tę kuchnię bo już 2 razy mieliśmy jechac ale zawsze coś wypadało, tym razem okazało się, że musimy podrównać jeszcze schody więc znów kurz..... więc jeszcze się wstrzymujemy z kuchnią.

Co do listew to nie są one drewniane tylko z tworzywa sztucznego, takiego a la styroduru, firma orac, robią przeróżne sztukaterie. Listwy dość drogie no i jeszcze trzeba je malować, albo prostu musiały być dokładnie takie :)

Zaglądaj jak najczęściej, mam nadzieję że będę miała co pokazywać. Ostatnio tempo mamy mrówcze bo czasu braaaak.....