Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

no to dobrze to ujęłaś Sienkiewicz :oops: :wink:

ja mam teraz stata i przy bardzo intensywnym używaniu dole szafki dostały w kość :-? i są w kilku miejscach obstukane

stat jest lakierowany i przez to trochę mniej wytrzymały a adel to okleina mocniejsza z założenia

ale jak mowisz to różne stylistycznie kuchnie

i witryny bardziej mi się w stat podobają niż w adelu

ja nie myslałam o drewnianych listwach raczej z mdf-u takie jak u Jasi (ona też ma kuchnię stat i wnętrza w tym klimacie nie wiem czy oglądałaś jej dziennik)

a ile kosztują takie ze styroduru pamiętasz?

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cena tych listew zależy od ich wysokości - nasze jeśli dobrze pamiętam były po ok. 60 zł za sztukę dwumetrową czyli jak dla nas dość drogo wychodzi.

no nie jest to tania impreza

z resztą cała wykończeniówka ładnie wymiata kieszenie :lol:

musze zapytać stolarza ile by wziął za takie z mdf

Mamamatinko :lol:

Twój Michaś to prawdziwy skarb, no i ta chusta faktycznie superancka rzecz.

No ale cóż gdzie mu będzie lepiej jak pod serduchem mamusi :lol:

Ja mogłam tylko pomarzyć, żeby cokolwiek zrobić na budowie, bo Zośka to spała 2 razy dziennie po pół godziny, a jak nie spała to się darła :roll:

Pamiętam jak się cieszyłam wiedząc, że wieczorem jak dzieci pójdą spać pojadę na budowę i zacznę sprzątać.... Wtedy sprzątanie cieszyło mnie niesamowicie..... teraz już nie mam takiego zapału, ale i tak często latam z przysłowiową ścierką :wink: :lol:

Pięknie jest u Ciebie :)

Trzymam kciuki za marcową przeprowadzkę :)

pozdrawiam, kasia

ania, o czyli faktycznie się da, efekt bardzo ładny :)

Kasiu, dzięki faktycznie chusta jest super wynalazkiem a Michaś przesłodkim dzieckiem, wiem o czym mówisz a propos krótkich drzemek i płaczu - przerobiłam to ze starszakiem, teraz jest całkiem inaczej na szczęście, ja zapał do sprzątania i pracy i przede wszystkim do kupowania rzeczy wykończeniowych mam wielki, z chęcią pojechalabym wieczorkiem jak dzieciaki będą już spać ale mały o różnych porach pragnie cycusia więc nie bardzo się da.

co do przeprowadzki to stwierdziliśmy z mężem że nie chcemy robić sobe sztucznej presji - przeprowadzimy się jak już będziemy czuć że się da, jeśli nei w marcu w kwietniu. oczywiście mnie cierpliwość się już kończy ale jednak jeszcze sporo pracy przed nami a z 2 dzieci i intensywną pracą męża wszystko idzie wolno.

• 2 weeks później...

Fajnie ze sie odezwalas :) Trzymam kciukasy za bezproblemowy montaz i wspanialy efekt koncowy :D Ewka mowilas ze nie konczycie poddasza a na stryszku sa regipsy.Czy wszystkie pomieszczenia macie uz ocieplone i w regipsach?Jezeli tak to bylabym wdzieczna za fotki lazienki i pokoi (chodzi mi o takie ujecie gdzie widac by bylo jak wygladaja skosy i sufity.Nie moge sobie wyobrazic tej prostej powierzchni sufitu (ile jest jej tak naprawde :roll: ) Ty nie powiekszalas lazienki wiec mam pytanie czy w oryginalnej wersji tak naprawde zmeisci sie tam i wanna i prysznic?

Koniecznie jutro zamiesc fotki kuchni w Twoim domku-juz teraz nie moge sie jej doczekac (jakby to byla moja :wink: )

no tak szybko fotek nie będzie :) dziś już co nieco powstało z naszej kuchni ale niestety okazało się że kilka elementów (frontów i blat) jest do reklamacji (panowie montażyści prawdę mówiąc znaleźli wady których ja bym nigdy w życiu nie zauważyła), więc załatwialismy dziś zwrot kupilismy nowe, jutro to wszystko ma znowu przyjechać a panowie montaż skończą w czwartek, także jeszcze do czwartku msimy się wstrzymać :) ale i tak wydaje mi się że będzie fajnie. Nie bedzie też niestety okapu bo nie ma obecnie w ikei czarnego, kupiłam biały ale panowie montażyści odradzili a mnie czarny też bardziej pasi tylko kupiłam tak bo już to z głowy chciałam mieć, ale jednak przemyślałam i stwierdziłam, że poczekam na czarny.

kakusku, całą górę mamy ocieploną, zapłytowaną, wygipsowaną i pomalowaną, de facto nie mamy tylko podłogi w 2 pokojach, w jednym pokoju (gościnnym mamy wykładzinę dywanową), w pralni kafelki a w pokoju na d garażem wykładzinę pcv, także w sumie z tym wykańczaniem póxniej to nie bardzo wydaje mi się że ocieplić trzeba no bo po co grzać dół skoro całe ciepło uciekałoby nieocieplonym dachem, a jeśli dasz wełnę to i płyty dać trzeba bo inaczej wełna będzie wilgotnieć. no i tak to idzie, bo potem tu już zostaje gips i malowanie...

jutro porobię fotki to spróbuję coś pokazać. jeśli tylko możesz powiększ łazienkę, jakoś wanna i prysznic się zmieszczą (u nas ta górna łazienka jest całkiem surowa na razie, może w przyszłym roku zrobimy). Prostego sufitu w pokojach faktycznie nie ma tak dużo (myśmy zobili grubiej wełny niż mówi projekt więc skos jeszcze trochę niżej w dól zszedł), ale jak dla mnie jak na pokoje dla dzieci to jest duuużoo miejsca. Spróbuję jakoś to ująć na zdjęciach.

spadam, bo dziś calutki dzień na nogach byłam (razem z małym - podziwiam go, co to za złote dziecko jest).

Fiu fiu kuchnia rewelka.Pierwsze co mi przyszlo do glowy ze jest bardzo przestronna a zarazem taka ciepla.teraz juz wiadomo po co okno w kuchni musialo miec szprosy :wink:

ja za dwa tyg zaczynam rysowanie projektu na bazie Natalki wiec podpatruje u ciebie co ewentualnie pozmieniac i zauwazylam ze drzwi do pokoju zaraz przy salonie przenioslas blizej sciany.Chyba tez tak zrobie bo ma byc tam gabnecik wiec nawet lepiej aby drzwi do niego byly na wprost holu.Troszke dziwnie wyglada dol drugiego biegu schodow (taka fala) ale moze to tylko kwestia "opatrzenia sie"

Jezeli zrobilas to wklej prosze fotki z syfitami pokoi na poddaszu :oops: :D i lazienki? :lol:

A ja przyszłam się oczywiście przywitać :D i POGRATULOWAĆ PIĘKNEJ KUCHNI!!! Nawet mogę sobie wyobrazić jakie emocje Cię teraz przepełniają, bo ja byłabym bardzo dumna i szczęśliwa... Przecudna, kremowa.... w moim stylu... na pewno jak dojdą przedmioty codziennej użyteczności, jakieś szklaneczki za szybą to będzie wyglądać bardzo naturalnie i tak ciepło... aż miło będzie w niej gotować :wink:

Pozdrawiam

dzięki wam bardzo za miłe słowa o kuchni, faktycznie powiem szczerze jestem dumna i szczęśliwa przede wszystkim szczęśliwa i nawet tak jakby zdziwiona, że to serio nasza kuchnia, bardzo mi się podoba i już nie mogę się doczekać używania jej :)))

kakusku, faktycznie te drzwi są u nas przesunięte - głównie ze względu na to, że to nasz sypialnia i połączona jest z garderobą która została wydzielona tak jakby na tylnym tarasie, więc tym sposobem woleliśmy żeby łóżko w sypialni stało na ścianie graniczącej z drugim pokojem, a tam gdzie przesunięte drzwi sypialni jest komunikacja.

zrobiłam zdjęcia górnych pokoi ale serio nie sądzę by ci wiele dały - po pierwsze ściany są białe więc niewiele widać, po drugie ciężko zrobć zdjęcie obejmujące całość musiałabym mieć szerokokątny obiektyw a po trzecie naprawdę nie oddają przetrzeni tak jakbyś widziała to na żywo, no ale zaraz coś wrzucę