Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przepraszam ze wciąż nie ma zdjęć, kabalek znalazłam ale okazało się że aparat ze zdjęciami w środku pojechał z mężem do Wiednia.....

co do spiżarki - ma ona ok 1,40 (trochę mniej) szerokości (czyli głębokości powiedzmy) i długość taką jak sama kuchnia czyli ok. 3 metry

Zauroczyl mnie Twoj domek, a szczegolnie wnetrza!

Kuchnia piekna, bardzo lubie taki styl.

A jak zobaczylam lozko i stoliki nocne w sypialni to sie rozplynelam z zachwytu :p .

Mozesz podac namiary na sklep lub producenta tego lozka i stolikow, z gory dziekuje :wink: .

bardzo mi miło w związku z waszymi pochlebnymi opiniami, żebym jeszcze jakieś fotki ładne umiała robić..... a przede wszystkim żebym miała choć chwilęęęęęęęęęęę, żeby tym domkiem się zająć, do sklepu jakiegoś pojechać, coś wybrać.............. no ale nic, trudno, obecnie maluch chory, a ja próbuję się rozerwać między pracą a domem. Co do mebli - i ich producenta to akurat w naszym domu odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta, na palcach jednej ręki można policzyć rzeczy które nie są z ikei :)))) lubię ikee za proste projekty, dobre ceny i przyjazne kupowanie (w tygodniu, bo w weekendy za dużo ludzi). także łózko i szafeczki nocne tez z ikei seria hemnes.

Witam i ja :D Mnie również zauroczyła Twoja kuchnia:) Właśnie planuję swoją i nie ukrywam iż będę się inspirować :) Wcześniej nie myślałam nawet o bieli ale jak widać aranżacja aranżacji nie równa a Twoja jest piękna i już się napaliłam na ten Stat;) Mam jedno pytanie, chodzi o te wiszące szafki - czy one też są z serii FAKTUM, bo jak przeglądałam stronkę IKEI to takich ładnych nie widziałam, tylko takie zwykłe, bez szprosów, prostsze. PS Wątek o dzieciach też mnie zainteresował bo akurat oczekujemy potomka więc pewnie będę jeszcze Twój dziennik nie raz czytać;) Pozdrawiam i gratuluję domku i pięknego wykończenia! :D

witam wszystkich, piszę króciutko z naszej cudnej wsi :))) (administracyjnie miasta). Ciężko u nas trochę bo chłopcy chorzy, szczególnie starszy - infekcja i potworne zapalenie spojówek....

co do pytań - kuchnia calusieńka z ikei, są takie fronty ze szprosami właśnie z serii stat, u nas jest to jeszcze wykończone panelami bocznymi i listwami frezowanymi u góry i listwami na dole szafki które zakrywają oświetlenie.

kafelki w dużej łazience i wc (bo nie wiem o które ci chodzi) to hiszpańskie kafelki firmy roca, u nas na śląsku dostępne były tylko w Gliwicach w salonie łazienek, na zamówienie, ale za to cena względna bo za te duże w łazinece chyba koło 80 zł plus dekor a za te udające mozaikę w wc chyba koło 70 zł.

z nowinek "budowlanych" była u as ostatnio b. miła pni projektant od kostki brukowej i wreszcie coś się ruszyło, mam nadzieję, że szybko powstanie projekt, i że jeszcze tego lata choć troszkę będziemy mogli korzystać z tarasu :)

• 2 weeks później...

witaj, mamamatinka!

i od razu na starcie - GRATULUJĘ! przede wszytskim konsekwencji i spójności realizacji. to będzie przepiękny dom!

no i widzę wiele wspólnych zakupów i podobnych inspiracji ;) choć u mnie tylko góra będzie utrzymana w takich klimatach, dół będzie inny.

nasze dzieci nawet mają takie same pamiętniki :D choć moje ma ich więcej niż jeden ;)

pozdrawiam i życzę dalszej konsekwencji w osiąganiu swojego stylu!

tmx, bardzo przepraszam, że jeszcze nie napisałam tych odległości, kurcze miałam zmierzyć i oczywiście tego nie zrobiłam, tak na oko to jest około 50 cm może 60.

monah, cieszę się że ci się podoba, najbardziej cierpię na brak czasu, żeby dalej jakoś te wnętrza wykańczać... no ale cóż powolutku.

• 3 weeks później...

Witam z nizin i od razu przyznaję się do przeglądania Twojego dziennika i... skopiowania zdjęć kominka. Z różnych wzgledów moje pierwotne plany kominkowe runęły i szukałam natchnienia. Nowy pomysł powoli rodził mi się w główce aż coś podobnego do moich wizji wypatrzyłam u Ciebie :D. Podoba mi się to co zobaczyłam: narożny, prosty i elegancki - chyba nie masz nic przeciwko, że na twoim kominku zakończę swoje poszukiwania i stworzę coś podobnego gdzieś w okolicach Szczecina? Zauważyłam też drzwi przesuwane w kuchni - jaki to system? I kolor, ten w holu - jest szary czy bardziej gołębio-niebieski.

A tak wogle to miło jest u Ciebie :wink:

• 2 weeks później...

hmm, nie mam pojęci aczemu nie odpowiedziałam na twoje pytania... bo przeczytałam je, widocznie pewnie w prayc mnie do czegos pogonili. w każdym razie oczywiście kominek możesz zgapiać/czy też inspirowac się nim :) bardzo mi miło bo projekt mój :) teraz tak sobie myslę, że może nawet bym wolała gdyby był troche mnieszy np. całkiem bez tych wnęk na drewno, al enie wiem czy wtedy nie wyglądałby dziwnie, tak czy tak go lubię, a kiedy się w nim pali to wręcz go kocham :) (ostatnio gorąco więc jest nieuzywany, ale pare razy już zdarzyło nam się zapalić). drzwi przeswune to fiordy polskone, kolor w hallu jest raczej szary, choć też wolałąbym właśnie taki gołąbkowy - no ale wybierałam z palety kabe, bo takimi farbami malował nasz malarz, nie chciałam już kombinować, więc wybrałam taki, z resztą wg nas bardzo ładny :)

pozdrowionka, ostatnio roboty huk (w pracy i w domu itd.) więc całkiem zarzuciłam muratora...a szkoda

• 4 weeks później...

Niestety chusty nie posiadam :roll:

zawsze dzieci siedzące samodzielnie nosiłam w nosidełku na plecach

nie zawsze byłamożliwość by wziąść do auta 2 wozki :roll:

coś takiego mam http://www.allegro.pl/item701395655_nosidlo_nosidelko_na_stelazu_na_plecy_kees_kow.html

jakbyś bardzo chciala to mogę Ci przehandlować moje nosidlo za 1/4 ceny tego nowego

nie jest szare tylko niebieskie i może wygląda na mniej wypasione ale ma daszek i folie przeciwdeszczową - nigdy jej nie używalismy :roll:

jak chcesz to mogę cyknąć fotki mojego

• 4 weeks później...