Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przepraszam że dopiero teraz piszę w salonie to kolor z mieszalnika,z palety kabe, według moich zapisków z kajecika budowlanego to numer K10100 myślę, że powinno się to zgadzać, ale nie mówię na 100% bo koncepcje były różne ale raczej wykaz z którego podaję numer to ten wykaz ostateczny. fajny kolorek, taka kawa z mlekiem.

pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, strasznie żałuję, że nie mam ani chwili czasu i ani krzty sił, żeby cyknąć jakąś fotkę czy coś napisać...... masakra jakaś czasowa, która ciągnie się w naszym życiu i mam wrażenie że nigdy się nie skończy......

• 2 weeks później...

bardzo wam dziękuję dziewczyny za miłe słowa!! postaram sie jakies nowsze fotki wkleić bo sporo w domku się zmieniło po paru miesiącach choć oczywiście daleko jeszcze do efektu końcowego. Częściwo są już pokoje chłopców na górze, choć dopiero w ten weekend mamy dokupowac brakujące mebelki.

co do zlewu i baterii w kuchni - zlew jak dla mnie jest bardzo duży :))) w starym mieszkaniu miałam jednokomorowy okrągły i masakrycznie go nie lubiłam. w tym mieszczą mi się blachy z piekarnika, i duży wok i jest super wygodny w użytkowaniu, bateria też jest super - niczym specjalnych jej nie myję po prostu szmatką a podczas mycia zlewu takim kuchennym psykaczem myję nim tez baterię.

Jedno wam powiem dziewczyny - cudownie mieć swój dom, szczególnie teraz w taką pogodę, ogień w kominku... ciepłe kakao wieczorem... książka albo gazeta no cudowna rzecz, raj po prostu.. W prawdzie na takie rozrywki mam bardzo niewiele czasu i w ogóle niewiele żeby się tym domkiem cieszyć ale mimo wszystko wysiłek był nieporównywalnie mały do radości, przestrzeni i tego wszystkiego co daje własny dom :))

rany wiem, przepraszam wszystkich ale z tymi zdjęciami nie lada problem bo tak albo pogoda taka ze beznadziejnie wychodzą / ciemno jest itp., albo dzieciaki taki sajgon zrobią że fotografować wstyd...... :))) no ale spróbuję się poprawić, kupiliśmy wczoraj mebelki do pokoi chlopców na górze więc niedłufo też je pokażę.

• 2 weeks później...
Op een stukje Nederlands in een Pools forum over het bouwen van een huis, kan ik niet anders dan even reageren. Mijn vrouw en ik zijn op dit moment in Mazurië aan het bouwen, wat mij grijze haren bezorgd, daar het allemaal een tikje anders gaat dan in Nederland. Mijn echtgenote geniet van elke steen die gemetseld wordt. Ik kan mij voorstellen dat u heel blij bent met uw huis. Op de foto's ziet alles er heel mooi uit. Onze felicitaties.

Op een stukje Nederlands in een Pools forum over het bouwen van een huis, kan ik niet anders dan even reageren. Mijn vrouw en ik zijn op dit moment in Mazurië aan het bouwen, wat mij grijze haren bezorgd, daar het allemaal een tikje anders gaat dan in Nederland. Mijn echtgenote geniet van elke steen die gemetseld wordt. Ik kan mij voorstellen dat u heel blij bent met uw huis. Op de foto's ziet alles er heel mooi uit. Onze felicitaties.

Hallo!!!! God, dat zou ik hier niet verwachten!!!! Hartelijk welkom bij ons bouwdagboek! Zeker gaat het bouwen hier heel anders dan in Nederland. Maar het is in ieder geval goed om een beetje afstand te kunnen houden (niet alleen tegenover het bouwen maar ook tegenover veel andere dingen bij ons, dat weet je ondertussen vast wel). Ik wenst jullie veel success in het bouwen en ontzettend veel plezier. BEdankt voor felicitaties en ik wacht mieschien op de eerste Pools-Nederlandse bouwdagboek op murator??????