mamamatinka 17.01.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 nie bardzo jarzę Kasia z tym kominkiem, ale zdaje się, że czegoś nie dopatrzyłaś - bo generalnie ma być tak, że kominek będzie w salonie właśnie tak w rogu (od tyłu domu) gdzie jest przewód kominowy a to coś co ty prawdopodobnie wzięłaś za kominek między kuchnią z jadalnią (ten czarny kwadracik) to jest słup jakiś tam wsporczy. U nas de facto od tego słupa do ściany zewnętrznej bedzie ściana, ale jakby ktoś nie chciał to mógłby tej ściany nie robić, ale słup musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 17.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 nie bardzo jarzę Kasia z tym kominkiem, ale zdaje się, że czegoś nie dopatrzyłaś - bo generalnie ma być tak, że kominek będzie w salonie właśnie tak w rogu (od tyłu domu) gdzie jest przewód kominowy a to coś co ty prawdopodobnie wzięłaś za kominek między kuchnią z jadalnią (ten czarny kwadracik) to jest słup jakiś tam wsporczy. U nas de facto od tego słupa do ściany zewnętrznej bedzie ściana, ale jakby ktoś nie chciał to mógłby tej ściany nie robić, ale słup musi być. No to w takim razie jest super Ja myślałam, że kominek będzie tutaj: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/1/7/21777935_d.jpg Tak więc wszystko wyjaśnione. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 18.01.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Maluchy w tym wieku przynoszą dużo radości ale i trosk. Także narzekanie i pocieszanie mile widziane nawet na budowie . Ja mam dwie dziewczynki - jedna 11 lat druga 20 miesięcy. Jak widać długo czekałam na drugiego skarba ... Starsza jest z listopada i jest chodzącym spokojem. Młodsza także z maja (17) i przez te półtora roku więcej narozrabiała niż starsza przez 11 lat ... Czy Twój maluch także taki mały rozrabiaka? czekam na link do twojego dziennika. Myślisz, że będę miała tyle zacięcia aby pisać? Ja z tych małosystematycznych ... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.01.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Kasia, no faktycznie kominek tam gdzi ezaznaczyłaś byłby bez sensu - sporo projektów osrzulilismy wlasnie dlatego, że kominek był od salonu oddzielony główna komunikacją co mi sie nie podoba. Tomki - mój też taki rozrabiaka - ostatnio jakoś wszystko jest na nie, jak ytlko cos nie po jego myśli, to płacz, żal i rozpacz, a wiadomo najfajniejsze zabawy to sa te zakazane. No, ale słodziak też potrafi być - jego ulubiona czynność to śpiew. Podejrzewamy, że może ma w tym kierunkujakiś talent bo śpiewa całe melodie piosenek (ze słowami tak mniej więcej) - zwykle bardzo głośno - nawet tak sobie często zasypia wieczorem - kłądę go do łózeczka, wychodzę a tam mieszanka firmowa składająca się z Panie Janie, Chu chu cha, nasza zima zła, jedzie pociąg, na wojtusia i parę innych jeszcze lub mieszanka od nowa, no i tak pośpiewa i zasypia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Bardzo mi sie podoba Wasz projekt... Moze dlatego, ze to jakby troche pomniejszona wersja naszego domku... Teraz jak juz jestesmy na etapie urzadzania sie..., to dochodze do wniosku, ze trzeba bylo zrobic cos takiego jak u Was... dokladnie taki parter.... No to bedziemy trzymac kciuki... p.s. Maluszka masz fajnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Hejka Śliczny tzn Przystojny ten kawaler Mój Kasper (21m-cy) już lata z ułamanaą tzn wybitą jedynką Pokoik który wkleiłaś to ja chetnie sama bym sobie sprawiła Moja 5 latka ma już swoje zdanie i pewnie wystrój pokoju będę musiała z nią skonsultować Ale u Kasperka to ja już sobie poużywam, no chyba że tata będzie sie wtrącał Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.01.2007 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 zeljka, przejrzałam sobie wasz dzienniek - ale nie wszystkie zdjęcia mi wyświetla, ale wszystko bardzo ładnie wygląda!!! ten kominek taki prosty tez mi się podoba. Malmuc, mój tez ma ubietą jedynkę!!!! Na szczęście nie jakoś mocno - ubił sobie na wakacjach podczas jakiejś zabawy - trudno nawet powiedzieć kiedy, bo nie zareagował w żaden sposob, dopiero później zauważylismy, że ząbek cos skośny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 24.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Hejka rozmarzyłam sie kiedy poczytałam o Twoim wypadzie do kina ... piękne są te Twoje inspiracje, i kawa też będzie w nich dobrze smakować Ja mam rozdwojenie jaźni jeśli chodzi o wnętrza, ich wystrój Uwielbiam nowoczesność, w szczególności taki minimalizm i oszczedność w formie, ale tez uwielbiam klimacik jaki pokazujesz w kuchni. Hmmm... będe musiała być ostrożna żeby mój dom nie wyglądał jakby wszytsko znalazło sie tam z przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 24.01.2007 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 ja akurat nowoczesności i minimalizmu nie lubię, więc tego problemu nie mam, ale faktycznie ładnie urządzić to wielka sztuka a mi sie koncepcje tez zmieniają więc zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.01.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Też mi się kiedyś zdarzyło być na seansie filmowym tylko dla mnie ("Serce jak lód"). Co prawda poszliśmy z mężem, ale on po dziesięciu minutach udał się do toalety i do końca filmu nie powrócił . A mnie się te ckliwe scenki podobały... . A co do kuchennych inspiracji, to urocze. Zwłaszcza ta druga przypadła mię do gustu. Możesz zdradzić, co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 24.01.2007 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 czyli mąż w kibelku zastrajkował????Niestety producenta tej kuchni nie znam - zdaje się, że z forum jakiegoś wzięłam to zdjęcie. Ja mam zamiar jakiś podobny efekt uzyskać za pomocą ikeaowskich mebli STAT (no chyba, ż ejakimś cudem jakaś większa gotówka sie trafi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A oglądałaś już te mebelki w IKEA? Bo ja się kiedyś też do nich przymierzałam (jeszcze do poprzedniego domu), ale z bliska wydały mi się jakieś plastikowe . Może dobry stolarz coś takiego wyczaruje (tylko nie wiem za ile)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 24.01.2007 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No masz rację, że ikeowskie STATy z bliska robią o wiele gorsze wrażenie niż z daleka - płyta jak nie wiem co. Teraz też mam meble z ikei ale z drewnianyi frontami i jestem bardzo zadowolona. Hmm, zobaczymy, może dobiorę jakiś kredycik i na kuchnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 25.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 mamamatinka, Przyczepa fajna, my chyba też będziemy musieli pomyśleć o takim domku dla naszych panów budowlańców Ja też już myślę o kuchni. bardziej skłaniam się do tradycyjnego stylu. Nie podobają mi się zimne proste kuchnie. Niektóre Ikeowskie są nawet ładne, ale słyszałam że kiepskiej jakości pozdrawiam serdecznie PS Garfield to mój idol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 25.01.2007 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 to, domek (tzn. przyczepa) fajna, tylko, że dośc mała tylko 3 budowlańców wejdzie a reszta to albo namiocik albo będziemy coś kombinować.A jesli chodzi o ikeowskie kuchnie - to jakość według mnie zależy od modelu - jesli kupisz najtańszy model z płyty to nie możesz spodziewać jakości kuchni z drewna, ale jeśli chodzi o zawiasy i tego typu rozwiązania to ja uważam, że ikea jest super! Mam teraz w domu kuchnię z ikei i uwielbiam ją - jest super wygodna i wygląda super! Z frontami drewnianymi, daliśmy za nią około 10 tys. i prawda jest taka, na pewno jest lepszej jakości niż kuchnia za 3 tys. i na pewno gorszej niż za 30 tys. Więc według mnie to nie kwestia firmy tylko ceny a co za tym idzie materiałów z jakich zrobiona jest kuchnia.A Garfildka też uwielbiam, a najbardziej uwielbia go mój mąż - w przeszłości koci ignorant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.02.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ja na pewno będę trzymać kciuki za pozwolenie. A chandrę trzeba zwalić na pogodę. Ja tam sobie myślę "byle do wiosny" Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 09.02.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dzieki Kasia!! chandra powoli mija, bo weekend tuż tuż, a twój bobas tak się ze zdjecia do mnie uśmiecha, że chandra odpływa w dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa6 09.02.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Hej!Bardzo dobrze i ciekawie prowadzony dziennik.Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy.Sama jestem na początku Twojej drogi,a to co skłoniło mnie do zabrania głosu ,to podobny gust(mam na myśli kuhnie)Czekam nastepnych odcinków i życzę powodzenia na kazdym etapie budowy.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 14.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witaj,ja w formie desantu z komentarzy POntypendy, która jak wiadomo milczy z powodu przeprowadzki (na razie - mam nadzieję, przemówi ...). Pytałaś o dachówkę Pontypendy - jest firma Creaton - domino - kolor łupek. Ma ona wielu wielbicieli, a tu w formie bonusa wątek o tego typu pokryciu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85590&highlight=p%B3aska+dach%F3wka Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 14.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mamamatinka fajnie sie zapowiada Twój dziennik, szczegolnie ze tez zamierzamy zacząć w pobliżu to znaczy w Mysłowicach. Jak możesz, to daj namiar na firme od blaszaka bo tez takowe cudo musze postwić i to juz wktótce. Czy dugo czekałas na odbiór i jaki jest wymiar tego blaszaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts