Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

nie bardzo jarzę Kasia z tym kominkiem, ale zdaje się, że czegoś nie dopatrzyłaś - bo generalnie ma być tak, że kominek będzie w salonie właśnie tak w rogu (od tyłu domu) gdzie jest przewód kominowy a to coś co ty prawdopodobnie wzięłaś za kominek między kuchnią z jadalnią (ten czarny kwadracik) to jest słup jakiś tam wsporczy. U nas de facto od tego słupa do ściany zewnętrznej bedzie ściana, ale jakby ktoś nie chciał to mógłby tej ściany nie robić, ale słup musi być.

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie bardzo jarzę Kasia z tym kominkiem, ale zdaje się, że czegoś nie dopatrzyłaś - bo generalnie ma być tak, że kominek będzie w salonie właśnie tak w rogu (od tyłu domu) gdzie jest przewód kominowy a to coś co ty prawdopodobnie wzięłaś za kominek między kuchnią z jadalnią (ten czarny kwadracik) to jest słup jakiś tam wsporczy. U nas de facto od tego słupa do ściany zewnętrznej bedzie ściana, ale jakby ktoś nie chciał to mógłby tej ściany nie robić, ale słup musi być.

No to w takim razie jest super :)

Ja myślałam, że kominek będzie tutaj:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/1/7/21777935_d.jpg

Tak więc wszystko wyjaśnione.

Pozdrawiam kasia

Maluchy w tym wieku przynoszą dużo radości ale i trosk. Także narzekanie i pocieszanie mile widziane nawet na budowie :D .

Ja mam dwie dziewczynki - jedna 11 lat druga 20 miesięcy. Jak widać długo czekałam na drugiego skarba ...

Starsza jest z listopada i jest chodzącym spokojem. Młodsza także z maja (17) i przez te półtora roku więcej narozrabiała niż starsza przez 11 lat ... :o

Czy Twój maluch także taki mały rozrabiaka?

czekam na link do twojego dziennika.

Myślisz, że będę miała tyle zacięcia aby pisać? Ja z tych małosystematycznych ...

pozdrawiam serdecznie :D

Kasia, no faktycznie kominek tam gdzi ezaznaczyłaś byłby bez sensu - sporo projektów osrzulilismy wlasnie dlatego, że kominek był od salonu oddzielony główna komunikacją co mi sie nie podoba.

Tomki - mój też taki rozrabiaka - ostatnio jakoś wszystko jest na nie, jak ytlko cos nie po jego myśli, to płacz, żal i rozpacz, a wiadomo najfajniejsze zabawy to sa te zakazane. No, ale słodziak też potrafi być - jego ulubiona czynność to śpiew. Podejrzewamy, że może ma w tym kierunkujakiś talent bo śpiewa całe melodie piosenek (ze słowami tak mniej więcej) - zwykle bardzo głośno - nawet tak sobie często zasypia wieczorem - kłądę go do łózeczka, wychodzę a tam mieszanka firmowa składająca się z Panie Janie, Chu chu cha, nasza zima zła, jedzie pociąg, na wojtusia i parę innych jeszcze lub mieszanka od nowa, no i tak pośpiewa i zasypia.

Bardzo mi sie podoba Wasz projekt... :D Moze dlatego, ze to jakby troche pomniejszona wersja naszego domku... :wink:

Teraz jak juz jestesmy na etapie urzadzania sie..., to dochodze do wniosku, ze trzeba bylo zrobic cos takiego jak u Was... dokladnie taki parter....

No to bedziemy trzymac kciuki...

p.s. Maluszka masz fajnego... :p

Hejka

Śliczny :) tzn Przystojny ten kawaler :)

Mój Kasper (21m-cy) już lata z ułamanaą tzn wybitą jedynką :-?

Pokoik który wkleiłaś to ja chetnie sama bym sobie sprawiła :lol:

Moja 5 latka ma już swoje zdanie i pewnie wystrój pokoju będę musiała z nią skonsultować :wink:

Ale u Kasperka to ja już sobie poużywam, no chyba że tata będzie sie wtrącał :roll:

Pozdrowionka

zeljka, przejrzałam sobie wasz dzienniek - ale nie wszystkie zdjęcia mi wyświetla, ale wszystko bardzo ładnie wygląda!!! ten kominek taki prosty tez mi się podoba.

Malmuc, mój tez ma ubietą jedynkę!!!! Na szczęście nie jakoś mocno - ubił sobie na wakacjach podczas jakiejś zabawy - trudno nawet powiedzieć kiedy, bo nie zareagował w żaden sposob, dopiero później zauważylismy, że ząbek cos skośny jest :)

Hejka

rozmarzyłam sie kiedy poczytałam o Twoim wypadzie do kina ...

piękne są te Twoje inspiracje, i kawa też będzie w nich dobrze smakować :lol:

Ja mam rozdwojenie jaźni jeśli chodzi o wnętrza, ich wystrój :roll:

Uwielbiam nowoczesność, w szczególności taki minimalizm i oszczedność w formie, ale tez uwielbiam klimacik jaki pokazujesz w kuchni. Hmmm... będe musiała być ostrożna żeby mój dom nie wyglądał jakby wszytsko znalazło sie tam z przypadku :lol:

Też mi się kiedyś zdarzyło być na seansie filmowym tylko dla mnie :D ("Serce jak lód"). Co prawda poszliśmy z mężem, ale on po dziesięciu minutach udał się do toalety i do końca filmu nie powrócił :wink: . A mnie się te ckliwe scenki podobały... :roll: .

A co do kuchennych inspiracji, to urocze. Zwłaszcza ta druga przypadła mię do gustu. Możesz zdradzić, co to za firma?

mamamatinka,

Przyczepa fajna, my chyba też będziemy musieli pomyśleć o takim domku dla naszych panów budowlańców :D

Ja też już myślę o kuchni. bardziej skłaniam się do tradycyjnego stylu. 8)

Nie podobają mi się zimne proste kuchnie.

Niektóre Ikeowskie są nawet ładne, ale słyszałam że kiepskiej jakości :-?

pozdrawiam serdecznie :D

PS Garfield to mój idol

to, domek (tzn. przyczepa) fajna, tylko, że dośc mała tylko 3 budowlańców wejdzie a reszta to albo namiocik albo będziemy coś kombinować.

A jesli chodzi o ikeowskie kuchnie - to jakość według mnie zależy od modelu - jesli kupisz najtańszy model z płyty to nie możesz spodziewać jakości kuchni z drewna, ale jeśli chodzi o zawiasy i tego typu rozwiązania to ja uważam, że ikea jest super! Mam teraz w domu kuchnię z ikei i uwielbiam ją - jest super wygodna i wygląda super! Z frontami drewnianymi, daliśmy za nią około 10 tys. i prawda jest taka, na pewno jest lepszej jakości niż kuchnia za 3 tys. i na pewno gorszej niż za 30 tys. Więc według mnie to nie kwestia firmy tylko ceny a co za tym idzie materiałów z jakich zrobiona jest kuchnia.

A Garfildka też uwielbiam, a najbardziej uwielbia go mój mąż - w przeszłości koci ignorant.

• 2 weeks później...

Hej!

Bardzo dobrze i ciekawie prowadzony dziennik.Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy.Sama jestem na początku Twojej drogi,a to co skłoniło mnie do zabrania głosu ,to podobny gust(mam na myśli kuhnie)

Czekam nastepnych odcinków i życzę powodzenia na kazdym etapie budowy.

Ewa

Witaj,

ja w formie desantu z komentarzy POntypendy, która jak wiadomo milczy z powodu przeprowadzki (na razie - mam nadzieję, przemówi ...).

Pytałaś o dachówkę Pontypendy - jest firma Creaton - domino - kolor łupek.

Ma ona wielu wielbicieli, a tu w formie bonusa wątek o tego typu pokryciu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85590&highlight=p%B3aska+dach%F3wka

Pozdro,

• 1 month później...