Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Natalkowego pamiętnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jk69, dzięki za info o dachówce - rzeczywiście piekna jest. My jednak właśiwie jesteśmy już zdecydowani na Braasa - frankfurter antracyt :) jutro mamy jechac podowiadywac się wszystko i ewentualnie decydować.

Julienx, dzięki za gratulacje :) salon w natalii (wraz z jadalnią) ma ok. 34 metry a więc 5.96 na 5 też z haczykiem - u nas nie będzie wykuszu więc o tyle się zmniejszy.

Z budową będziemy startowac dopiero pewnie pod koniec maja. czekamy na ekipę. Także pozwolenie spokojnie się uprawomocni. A tak w ogóle to zastanawiam się, jak to jest że ludzie zaczyną budowac 2 tyg. po otrzymaniu pozowlenia - a co z prądem?? przeciez ten podłączyc można dopiero jak ma się pozowlenie???

dzięki Kasia, i Mikopiko za gratulację - piszę na szybko, bo z pracy, a roboty huk bo dziś teoretycznie urlop mam na cele zamówienia dachu - no ale pochwalę się moją radością że zamówilismy dachówkę :) niemieckiego Braasa (produkowanego w Niemczech z powłoką Novo) - frankfurter antracyt :) Jesteśmy bardzo zadowoleni że kolejny kroczek do przodu :) napisze jeszcze o tym oficjalnie w dzienniku ale to później bo teraz to do roboty...

• 2 weeks później...
Kasia, wielkie dzięki za życzenia !!! Święta przeleciały mi szybko szczególnie że prosto po świętach szłam do szpitala na zaplanowany zabieg. Teraz jestem już w domu i dobrzeje. Pewnie pojutrze pójdę już do pracy i wrócę do "obiegu" budowlanego :) bo czas leci. Ale na razie rekonwalescencja :)

• 2 weeks później...
super!! zazdroszczę wam :) jak będę miała chwilę (a ostatnio kurcze nie mam, a jak mam to padam i śpię) to narysuje i napisze o tym odchudzeniu, ale de facto u nas odchudzenie dotyczy tylko ściany fundamentowej z bloczków a zbrojenia u nas jeszcze więc bedzie bo szkody górnicze, i mamy więcej ław, tez takie ławy krzyżowe (czy jak sie nazywają) i jeszcze właściwie na każdym przecięciu ściany takie trzpienie zbrojone. Masakra pod kątem stali. Z kosztorysu wynika, że w sumie potrzebuję 3,74 tony stali.

• 2 weeks później...

Witam :) Widze ze wkoncu siadlas znow do dziennika :) Bardzo sie ciesze bo musze sie przyznac ze podgladam Cie tutaj zza firanki :oops:

Mam nadzieje ze zdrowko juz dopisuje i jak tylko te gorale Ci zjada zaczniesz zasypywac nas fotkami swojej Natalki :D

Troche ta firma z dachowka przegiela bo ja obawialabym sie trzymac materila na dzialce-no chyba ze macie tam jakiegos stroza calodobowego :D

Pozdrawiam cieplutko i zagladaj czesto do watkow o Natalce-potrzebuja Cie tam :)

wow!!! faktycznie zza firanki skoro tak szybko piszesz :) no przegięli z tą dachówką, podobno dachówki nie kradną no chyba że kilka sztuk (tk mi ta kobieta powiedziała z tej firmy, myślałam że padnę :). No, ale na działce obok jest budowa wiec przez cały dzień ludzie są, sąsiedzi są obok i na przeciwko, działka ogrodzona i zakłódkowana, okolica spokojna więc nic nie pozostaje tylko się podlić, to czasami i tak najbardziej skuteczny sposób :) A od środy będziemy robić częste wizytacje na działce. Ostatecznie zawsze możemy zawieść na działkę naszą budowlaną przyczepę i stróżować, ale chyba mamy za duże zaufanie do ludzi, żeby podejmować tak radykalne kroki dla dachówki grafitowej (na szczęście nie każdemu się aka podoba). :)

Witaj mamamatinka :D

Teraz właśnie doczytałam, że miałaś jakieś problemy :( :oops:

Więc życzę duuuużo zdrówka. Dbaj o siebie i szybciutko wracaj do formy :lol:

Piszesz, że pod koniec miesiąca zaczynacie.

SUPER - my też :lol: :lol: :lol:

No i mam nadzieję, że dachóweczka spokojnie sobie na działce doczeka chwili, kiedy trafi na dach i że nikomu się tak bardzo nie spodoba, żeby sobie ją zabrać :wink: :lol:

Pozdrówka kasia

• 1 month później...
hej!!! relacja będzi ena pewno, ale jak na razie coraz bardziej niecierpliwie czekam na budowlańców. Dzisiejsza ich wersja - to środa przyszłego tygodnia, także jak widac wersja się zmienia co pare dni, ale jestem spokojna, bo wiem, że nie ściemnaja tylkokończa inna robotę. Ostatecznie, to nie żaden konkurs na prędkośc. A wykop już jest :) Wstawię dziś albo jutro fotki. Ogromnista dziura. A dziś przyjechał żwir, kolejny tysiąc poszedł..... szkoda gadać.