mamamatinka 02.07.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 a, hapek to my sąsady jesteśmy, ja tam do tego sklepu jeżdzę, a nasza działeczka blizutko - jakbyś jechał(a) od ciebie i skręcił(a) w Wandy w lewo, to jedziesz jeszcze kawałek i skręcasz w lewo w małą uliczkę (malczewskiego) i za jakieś 100 metrów jest nasz działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 07.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Znalazłem Wasza działkę po znaku rozpoznawczym tj. żółta plandeka samochodu z nazwą firmy Pooglądałem chwilę plac budowy i pracowników czym zbudziłem ich ciekawość (czy aby to nie szpieg inwestorów ) Od razu żwawiej im poszło A u nas dopiero będzie tyczenie przez geodetę bo i pozwoleniem możemy się pochwalić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.07.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Super, że zaczęliście Faktycznie ławy solidnie zazbrojone - samoloty na fundamencie będą mogły lądować Jeśli chłopaki z ekipy będą tacy jak piszesz młodzi, pomysłowi, nieleniwi i chętni do pracy to już ci zazdroszczę Pozdróweczka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 09.07.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 hapek, - no tak plandeka rzuca się w oczy, dobra, rób czasem inspekcje jak jestes blisko, zawsze to mobilizująco działa - no ale sam(a) powiedz, ż ejak na 8 dni roboczych i ścianki fundamentowe częściwoo już sotją to nieźle, nie Kasia, no oby, oby chłopaki zapału nie stracili. Ale im elegancko w weekend przyczepkę wysprzątałam - w końcu tam śpią, więc mam nadzieję, ż miło im będzie Mama w zeszłym tygodniu gar wielki bigosu im nagotowała (normalnie to obiady im z restauracji wożą), także staramy się jakoś trochę o nich dbać. A tata w piątek herbatkę z rumem postawił Jak oglądam nasza ściankę fundamentowa murowaną z bloczków i ścianę konstrukcyjną dalszego sąsiada murowaną z maksa, to mam wrażenie ż eta nasza o wiele schludniej murowana, bez ciapek, nadmiarów spoiny, wyrównane wszystko fajnie. No nic, jak to się mówi, nie chwal dnia prze zachodem słońca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 21.07.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witaj Ewa, mam do sprzedania stemple, niedaleko bo w Mysłowicach, jesli jesteś zainteresowana to daj znac.Acha dziękuje za namiary na blaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 30.07.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 mamamatinka fundamenty robią wrażenie, niekończący się labirynt bardzo ładnie się u ciebie zapowiada. na załączonych fotkach widać, że konsekwentnie trzymasz się jednego stylu. chyba wiesz co chcesz, a to nie takie proste jakby się mogło wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 31.07.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 konsekwencja stylowa to rzeczywiście trudna sprawa, szczególnie jesli mąż jeśzcze cos od siebie chciałby wtraćic ja generalnie planuję taki styl skandynawsko-rustykalny, ale raczej wyważony. najgorsze w tym planownaiu jest to, że na ten etap budowy kasy juz nie wystarczy na pewno i trzeba będzie stosowac prowizorki, no ale trudno. Powolutku powolutku wszystko się zrobi. właściwie mam juz dośc dokładną koncepcję kuchni, łazienki, sypilani, wiatrołapu, ale realizacja koncepcji na pewno będzie powstawac jeszcze przez długi czas po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 dzien dobry. ja po raz pierwszy . jutro zaczynam za dwa dni budowe natalii w ok. Gdyni. i od kilkutygodni sledze wasze osiągniecia , mam prośbę o zdjecia od wewnątrz pokoi na górze bo się zastanawiam nad podnoszeniem ścianki kolankowej o pustak lub dwa. A tak w ogóle to gratuluje prowadzenia dziennika ,śledze go na bieżaco. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.09.2007 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 a, widzę, że już przeniosłeś posta - no aja zdążyłam ci odpowiedziec juz w samym dzienniku. To też przeniosę dla porządku: Piotrze, jeśli możesz wpisuj sie do komentarzy - nie bezpośrednio do dziennika. Link do komentarzy jest na dole każdego mojego wpisu. Zdjęć odpowiednich poszukam albo zrobię, ale podejrzewam, że teraz niewiele na nich będzi ewidać (jesli chcesz od środka) bo dach jest juz ofoliowany i olatowany a otworów na oknach jeszcze nie a że folia jest czarniutka to w pokojach panuje ciemność.... W mojej ocenie skos i kąt jego nachylenia w pokojach na górze jest spory - my teraz tez mieszkamy na poddaszu w bloku i mamy o wiele wyższą ściankę kolankową (no ale też o wiele mniejsze pokoje) i stąd tez moż etakie moje wrażenia. Jednak pokoje są powierzchniowo napwradę duże, najładniejsze to te nad salonem i kuchnią. jak na pokoje dzieci i gości (nasza sypialnia będzi ena dole) to sa super. Ja osobiście bardzo bardzo się cieszę, że nie podnieśliśmy ścianki kolankowej. Znam siebie i wiem, że jakakolwiek dysproporcja bryły kłuła by mnie w oczy. Projekt zakłada też takie jakby schodki na okapie dachu - tzn. dedska podrynnowa do niej pozowana deska pozioma, do tej deski jeszcze jedna pionowa i dopiero podbitka. Według mnie nawet bez tego wykonczenia (czyli jeśli by podbitka była o ten jeden stopień wyżej) bryła byłaby zaburzona. No, al emoże to kwestia tego że po prostu podobają mi się przysadziste niskie domy. Aparat został u znajomych więc kurcze nie moge wstawić najnowszych zdjęć - no a wczoraj montowali rynny )) Dziś może pojawią się pierwsze dachówki ) Fajnie, że wybraliście równeiż Natalkę ) robicie jakieś zmiany ??? (wpisz proszę w komentarzach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.09.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Piotrze, lekzaw!!! wstawiałm do dziennika zdjęci agórnych pokoi (akurat w między czasie majstrzy zamontowali okna). Gdybys chcial zdjecia w wiekszym wymiarze napisz na priv to wyślę na mejla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 18.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam wszystkich MamamatinkaWIELKIE !!! dzięki za te zdjęcia. wykonałaś kawał dobrej roboty za co na pewno sporo osób jest Ci wdzięczne - ze mną włącznie.Natalka pięknie się już prezentuje. Co do dalszej drogi to faktycznie główka musi pracować. Mimo,że ja jeszcze daleko to już też próbuję coś projektować i wiem, że to niełatwe gdy się chce coś pięknego, a jednocześnie takiego, żeby portfel uratować. No cóż, ale kobiety są silne i pomysłowe - więc sobie poradzimy czego wszystkim życzę. My podnosiliśmy ściankę o jeden pustak - więc mam trochę spojrzenie na to co będzie u mnie. Nasza ekipa górali wchodzi z końcem miesiąca. Ja tez zamieszczę trochę fotek. Miałam to już jakiś czas temu zrobić, ale uznałam, że nie było takiego efektu ponieważ jedyne co się rzucało w oczy to podpory stropowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.09.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 aga, a gdzie są twoje zdjęcia???? w albumie zdaje się?? możesz dac link?? och, tak z tymi dylematami żeby znaleźć ładnie i nie za drogo, no to ciężka sprawa ) generalnie, niestety należę do typu, któremu podoba sie akurat to co z np. całej serii czy asortymentu najdroższe jest.... Choć planujemy wykonczyc dom w opcji konieczne minumum do zycia a potem powolutku powolutku leciec dalej, to i tak mam dylematy. Zaraz z resztą jak się trochę odrobię, powstawiam parę zdjęć - moich ostatnich dylematów. Podobno mamy dzis już trochę dachówki na dachu, a majster przywiózł 2 nowych pracowników )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 19.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Mamamatinka oto mój album ze zdjęciami. Nie jest tak imponujący jak Twój. Nie zawsze jakoś zabrało sie aparat itp. Najczęściej tez jeździłam na budowę jak już ekipy nie było i niewiele się działo. Ale postaram się poprawić.Pozdrawiam. http://foto.onet.pl/fy0tq,888cvag8wwmn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.09.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Aga, no super - obejrzałam sobie )) jednak wszystko tak inaczej wygląda - w zyciu nie powiedziałabym że to ten sam projekt no bo u nas sporo zmian - to dodatkowe zadaszenie nad tarasem i brak wykusza, zmienione otwiry okienne w salonie i kuchni, my mamy tez wersje lustrzaną a wy nie, więc tak jakby inny dom w sumie ) no ale wygląda u was super, tak porządnie i profesjonalnie - pewnie takie wrażenie robi napisa Ytong i te eleganckie metalowe stemple ) Aga, jaki kocioł planujecie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 19.09.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Szczerze to mam mętlik.Trochę o nich czytałam i im więcej czytam tym mniej wiem. Ale co do kotła to mam znajomych w hurtowni hydrauliczno - instalacyjnej i powiedzieli, że jak będzie problem to dadzą mi fachowca który rzetelnie poradzi nam co wybrać. Chodzą nam różne myśli po głowie odnośnie ogrzewania podłogowego itp. wybór pieca też będzie miał przy tym znaczenie, więc na razie jeszcze nie mamy nic wybranego. Wiemy na pewno, że będzie kominek bez płaszcza wodnego, ale i będziemy od niego rozprowadzać ciepło do górnych pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.09.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no to ja mam taki sam mętlik )) mimo przeczytanych muratorów, forum itp, wciąż nie bardzo rozumie, co to jedno i dwufunkcyjny, spalanie w zamkniętej komorze to jeszcze jakoś kumam. ) My podłogówkę planujemy w salonie, kuchni, wiatrołapie, dolnej i górnej łazience (może też w hallu). No i tu powstaje troche problem bo podłogówkę w salonie chcemy ale na 100% nie chcemy kafli ) Marzyłam sobie o trójwarstwowej podłodze Kahra - dechy dębowe fazowane - cudo, tylko cena zabija jakieś 340 za metr..... No cóż. Wróciłam do opcji porządnie a trochę taniej i teraz jestm na etpiae paneli quic-step - które według mnie najlepiej ze wszystkich imitują prawidze deski i de facto jest to jedyny product poniżej 200 zł który ma fazowane krawędzie a na tym mi zalezy najbardziej ))) mój konkretny typ do salonu to http://www.oranje.com.pl/murator/dab_ciemny_country_hous.jpg ale nie wiem czy salon nie ejst za mały na tak ciemna podłogę, okna (a raczej drzwi tarasowe x 2) bedę drewniane - orzech albo wersja jasna, bo całe to wnętrze (szczególnie te schody) bardzo mi się podobają - marzę o domu w takim klimacie (no może bez pałacowych krzeseł) http://www.oranje.com.pl/murator/dab_satynowy1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 19.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Faktycznie piękne wnętrza. My planujemy urządzić salon nowocześnie.My tez dokładnie w tych samych miejscach podłogówkę co Wy. Ale ja w salonie chce połączyć kafle z panelami. Niestety podobno wybór paneli na ogrzewanie podłogowe jest znacznie mniejszy niż zwykłych i trochę droższy.Co u was będzie na stopnicach schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.09.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 my w stylu bardziej rystykalno - skandynawskim, powiedzmy ))) z ciekawością zobaczę wasze nowoczesności - też mi się podobają ale raczej u kogoś a nie u mnie ) a jak chcesz połączyc kafle z panelami?? Co do schodów, to jeszcze pieśń przyszłości bo na pewno nie starczy kasy żeby wykańczać je od razu. Więc mój plan prowizoryczny jesttaki, że obtynkujemy podstopnice (czy jak to się tam nazywa - chodzi mi o te elementy pionowe stopni) i bok schodów, i na razi ena stopnie pójdzie wykładzina dywanowa, którą sama sobie podocinam, wykończę, i wystarczy na jakiś czas, no a potem jak kasa pozwoli - na stopnie drewno wybarwione podobnie jak podłoga w salonie i hallu (albo panele quickstepy identyczne co w salonie, bo mają takie elementy schodowe (tylko że chyba nie na schody zabiegowe). Najgorsze jest to, że póki nie będzie schodów, nie bedzie też balustrady a w domu 3 latek..... Wprawdzie pokoik bedzie miał na dole na razie (bo góra jeszcze nie bedzie wykańczana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 19.09.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Mama nadzieję, że z tymi nowoczesnymi wnętrzami uda mi się, bo mój mąż marudzi, że podoba mu się np. ściana i kominek z cegły rozbiórkowej, a to niestety gryzie się z nowoczesnym stylem. Co do połączenia paneli z kaflami to wiem, że jest taka możliwość, ale jeszcze nie znam szczegółów. Czy Wy od razu będziecie robić wykończeniówkę, bo my chyba z racji braku w tej chwili kasy musimy poczekać do wiosny. nie chcemy sie pakować w kolejny kredyt , a mamy do sprzedania kawalerkę. Z wiadomych powodów chcemy uzyskać jak najlepszą cenę, a to czasem się wiąże z dłuższym okresem oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.09.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 na pewno ci się uda, według mnie ściana i kominek z cegły rozbiórkowej mogą bardzo dobrze wyglądać w nowoczesnym wnetrzu - byleby forma byla dość prosta np. coś takiego http://www.oranje.com.pl/murator/komineklllll.jpg z dalszymi etapami to jeszcze nie wiem - okna i drzwi wejściowe mamy miec w połowie listopada - więc jesli w ogóle to dopiero wtedy (jesli pogoda pozwoli) coś bedziemy robić. Chciałabym robić powoli instalacje, tynki wylewki - pewnie jak dobrze pójdzie zejdzie nam na tym do marca, kwietnia albo i dalej (zależy od dostepności fachowców (mamy niby wstępnie zaklepanych), pogody i wielu innych czynników. Z dalszej wykończeniówki zrobimy konieczne minimum do wprowadzenia się i bedziemy mieszkać w pół buodwie-pół domu, żeby jak najszybciej wynajać nasze mieszkanie (czyli może wrzesień - październik przyszły rok). najgorzej będzie jak kasa skonczy się o wiele szybciej.... Pewnie, ż emożeci epoczekać do wiosny - więcje czasu na dokładne przemyślenie wszystkiego, z drugiej strony a sobie myślę, żeby nawet już teraz (jesli coś mi się na 100%) podoba kupować (typu kafle czy podłogi, czy armaturę) bo wiadomo ceny raczej nie spadaja tylko rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts