mamamatinka 21.09.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 dorcha, nie bardzo kapuję o jakie zdjęcia ci chodzi z zewnątrz czy od środka???? bo od środka to z rogu domu do drugiego rogu nie zrobię no bo wszystkie ścianki działowe już są. jak tylko bede na budowei (czyli jutro albo w niedzielę to jeszcze popstykam. generalnie, powiem ci, że skosy są duże - nie ma co się oszukiwać, przy takim nachyleniu dachu czterospadowego muszą być duż enie ma wyjścia. Jednak wedlug mnie opdwyższenie większe niz o 1 pustak naruszy proporcje bryły, chyba że przedłużycie odpowiednio krokwie, żeby okap był proporcjonalny, ale ja prawde mówić bałabym sie z tym kombinować bo harmonia bryły jest akurat dla mnie bardzo ważna. Mi akurat podobają sie pokoiki ze skosami dla dzieci i gości w sam raz (bo nasza sypialnia jest na dole). No ale oczywiście decyzja nalezy do was. Widoamoa że w wersji końcowej ścianka kolankowa pokoju nie będzie tam gdzie jest teraz tylko będzie przesunięta (w więc wyższa ale i pokój będzie mniejszy). Kasia!!! bardzo się cieszę że ci się podoba )) domek i podpbitka ) podpbitka to lakierobejca powiem ci że nie pamiętam w ogóle jaki producent ani jaka nazwa koloru, jak chcesz to sprawdzę i napiszę. Dziś oczywiście fotek dachu nie będzie bo aparat mi sie rozładowal... wrrrr No ale może w weekend, zalezy ile chlopakom udało się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekzaw 23.09.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 mamamatinkaDzięki za umieszczenie zdjęc górnych pokoi , bardzo fajne . My chyba też nie bedziemy podnosili scianki kolankowej (ty masz zgodnie z projektem?). co do zmian to mamy niewielkie ; powiększy,liśmy okno tarasowe do 3 metrów , i zrezygnowaliśmy z dolnego WC - połączyliśmy z kotłownia , a łazienke dolną nieco powiększyliśmy kosztem kotłowni. Ale to wszystko w planach bo narazie to mamy ładny wykop w ziemi ale od jutra już na ostro szalunki i fundamenty (podobno mają zdazyc z pod dach jeszcze wtym roku.Mam jeszcze pytanie o piec jednofunkcujny czy dwu , jeżeli macie gaz.Acha super podbitka dachowa ,czy drewniana czy plastik. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 23.09.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Piotrek, u nas ścianka kolankowa taka jak w projekcie, nie podwyższaliśmy jej. Jedynie parter podwyższyliśmy do 2,80 bo tak z bloczka wychodziło i bardzo się z tego cieszę, bo dla mnie im wyżej tym ładniej na parterze. My mamy trochę podobne zmiany do waszych tylko, że mamy ich więcej, między innymi: ze względu na położenie działki główny taras będzie z boku domu a więc zlikwidowaliśmy wykusz a w salonie mamy (tzn. będziemy mieć) dwoje drzwi tarasowych jeden2,40 (na bok domu) dtugie 1,50 (na tylny tarasik) - dobudowaliśmy garberobę do dolnej sypialnia naszej (właśnie na części tylnego tarasu) - łazienkę dolną powięszyliśmy o połowę garderoby - a ponieważ ma to być nasz małżeńska że tak powiem łazienka to i tak kombinuję jak ją zagospodarować bo dość parówiasta jest - w kuchni wygospodarowaliśmy spiżarkę na zewn. ścianie domu na głębokośc mniej więcej taką gdzie stoi ten słup nośny ) Dziś odwiedzili naszą budowę Dorota i Adam - również przyszli posiadacze Natalki (zaraz napiszę o tym w dzienniku) i a propos skosów i wys. ścianki kolankowej, to byli oni zaskoczeni i zadziwieni wielkością góry, wyobrażali sobir o wiele mniejszą przestrzń i byli bardzo pozytywnie zaskoczeni i powiedzieli że o podnoszeniu ścianki kolankowej nie ma mowy. No, ale oczywiście każdy decyduje dla siebie. Jeśli chodzi o piec, to jeszcze nie podjęliśmy decyzji, powiem ci szczerze że mimo dogłębnej lektury wszystko mi się wciąż miesza z tymi piecami, ale raczej nastawiam się na jednofukcyjny z dość sporym zasobnikiem może jakiś turbo czy coś, a ty???? A, podbitka jest jak najbardziej drewniana. Malowana lazurą kolor jasny dąb, dane podam zaraz do dziennika, bo ktoś już pytał, a sfotografowałam puszkę tej lazury ale muszę ściągnąć zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.09.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 O rany wreszcie widzę domek podobny do mojego- co prawda są zmiany ale i tak myślałam ,że to mój projekt. Na pewno będę sledzić waszą budowę. przyznam ,że jestem ciekawa wszelkich kosztów i też lubię nowoczesne wnętrza i też będę mieć- właśnie się kładą płytki z cegły ręcznie formowanej na zewnątrz i wwnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 25.09.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 hej acca, daj linka do projektu twojego domku - ciekawa jestem!!! Ja akurat nowoczesnych wnetrz nie lubię ) znaczy lubie ale nie u siebie, zdaje się Agnieszk apisała ż eona planuje nowocześnie. masz swój dziennik??? albo linka do zdjęć jestem ciekawa tej płytki na zewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 http://www.domyzkontrastem.com projekt K3 ale podobno sa poroblemy z jego otwarciem więc nie wiem co widać, podobny do natalki tylko ,że 3 sypialnie zamiast 2 na dole, reszta bardzo identyczna- po moich przeróbkach wyglada jak wasza natalka. schody przy kuchni krecone do góry- na górze tylko dwa pomieszczenia- "kańciapa" nad garazem na wszystko i salon drugi duzy 60m2 z belkami, jetkami i słupami pionowymi drewnianymi. Płytka ręcznie formowana sie dopiero kladzie- efekt najbliżej za tydzień, to pokaże fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 25.09.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 no faktycznie cos mi się nie chce otworzyć. Nasz wydaje mi się troche wyższy a wasz trochę bardziej rozłożysty. Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekzaw 30.09.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 mamamatinka Gratulacje !!! , też bym chciał być juz na tym etapie a tu dopiero dziura w ziemi i szalunki ,ale i tak jest niezle . Dzieki za podpowiedzi . Troche wykorzystujemy informacji z twojego dziennika (podziwiam że ci się chce go prowadzić). A piec to jendofunkcyjny z zasobnikiem De dietrich lub vaillant z otwarta komorą spalania . Ach i powiększamy łazienke dolną do ściany z garażem bo za mała by była. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Własnie udalo mi sie otworzyć ten projekt K3 ze strony extradom-chyba poprawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 01.10.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 acca, ja wciąż nie umiem otworzyć, no ale założysz swój dziennik to wszyskto sobie bedziemy oglądac ) Piotrek, nie przejmuj się poleci wam robota jak nic. Ja tez pamiętam, że z zazdrościa i zachwytem oglądałam zdjęcia domów naszpikowanych kablami, przygotowanych pod tynki.... kiedy u mnie na działce stał sobie blaszak )) No, a teraz ) Boje sie tylko, żebysmy teraz z mężem nie osiedli na laurach po wyjeździe ekipy - maż własnie zmienia pracę, dni robia się krótsze a więc organizacja budowy z dwulatkiem w domu staje się trochę trudniejsza. No, ale jakoś będziemy ciągnąć ten wózek ) Ja od początku sobie powtarzam, że to nie jest żaden konkurs kto szybciej, choć oczywiście ciągnie mnie już do tej ciszy i do tego kominka co go mamy w domu mieć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 01.10.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 do wszystkich osób które napisały do mnie na mejla - postaram się odpowiedziec na wasze wszystkie pytania (kurcze szkoda, bo odebrałam sobie poczte w domu i teraz nie moge jej juz odebrać w pracy już mi z serwera zaeszła). Dziś wieczorem policzę ile tych pustaków u nas było potrzebnych. Mam też zrobione (własnoręcznie) zestawienie drewna do więźby więc moge posłać mejlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=2942porobilam tylko zmiany- wysunęłam do przodu garaż i z części garazu zrobilam kotłownię, w miejscu kotlowni jest łazienka duża, schody kręcone w miejscu spiżarki, a spiżarka w garażu. Obiecuję,że założe w galerii albumik ale muszę sie uporać jeszcze ze zdjęciami. mam maly galimatias z nimi.Kat dachu to 30st a nie 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Bardzo ladny i zgrabny domek-ja tez chce miec juz taki Gorzej ze ciagle nie moge sie zdecydowac ktory projekt wybrac.Ciagle czytam wszystko na watku Natalki i Melodii z krajobrazow. Natalka bardziej odpowiada mi w srodku patrzac na projekt ale mgprojekt inaczej liczy powierzchnie poddasza wiec moze to tylko zludzenie.Niestety nie mam mozliwosci ogladniecie w realu tych dwoch domkow. Pamietam ze pisalas cos na watku Melodii-mozesz powiedziec czemu nie wybralas tamtego domku?Moze to pomoze mi podjac decyzje chociaz znajac mnie jeszcze dlugo bede myslec bo najbardziej to podoba mi sie domek Lawenda z http://www.domnahoryzoncie.pl ale niestety ma bardzo male pokoje na poddaszu mimo ze dom jest duzy. Musze byc realistka a nie utknac w polowie budowy wiec teraz spowrotem probuje sie przekonac do Natalki lub Melodii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.10.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Kaktusek te domy są do siebie podobne i dodam bo to wiem na pewno ,że nie są tanie, są duże dachy i fundamenty, rozważ dobrze projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.10.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Acca5 wiem ze nie beda bardzo tanie ale mi sie podobaja dachy 4 spadowe i 2 spadowy nie wchodzi w rachube.Niestety potrzebuje na dole 2 pokoje(oprocz salonu) i raczej mniejszego domku nie znajde .I tak juz podarowalam sobie domek Lawenda z http://www.domnahoryzoncie.pl wlasnie ze wzgledu na koszty. Mam nadzieje ze mimo ze bede sie budowac kolo Krakowa znajde wykonawcow za jakies 30-40 tys a nie za 70 Kurcze moze ja jednak jestem marzycielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 15.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 No mamamatinka - myślałam, że zupełnie nas opuściłaś. Cieszę się, że się odezwałaś i napisałaś parę słów w swoim dzienniku. Ostatnio też jakieś pustki na forum i nikt prócz Leokadki Ciebie i mnie się nie pojawia.Ja dalej czekam na wejście ekipy na dach. Przesuwa się nam to ze względów technicznych, bo nasza ekipa górali gdzieś kończy robotę i w tą środę ponoć ostatecznie mają się zjawić u nas.Zatem pozdrawiam i życzę dużo energii. Nie wypalaj sie, bo dużo pracy przed wami. NIE DAJ SIĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 22.10.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 mamamatinka proszę napisz ile kosztowała Cię brama Wiśniowskiego, bo to bodajże jest wymiar nietypowy i wszędzie wołają ogromne pieniądze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam, Trafiłam do twojego dziennika w sposób dośc pokrętny, bo z wątku o wykończeniu kominów. Domek wygląda świetnie więc zaraz zabieram sie do lektury pamiętnika. Tymczasem mam pytanie dot. komina, bo napisałaś, że masz komin Leiera. Czy u ciebie nie było takich stalowych lśniących nakładek na zakończenie komina? Ja właśnie mam coś takiego i pojęcia nie mam jak się to zabudowuje... Muszę jutro zadzwoni do Leiera, ale może ty tez wiesz coś na ten temat... Kominy są piękne więc chyba staneło na cegle klinkierowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.12.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 rany, przepraszam wszystkich którzy tu pisali - coś murator przestał mnie powiadamiać o postach i bylam calkiem nieświadoma, że ktoś tu zagląda. Słuchajcie - mamy okna i brame )))) cóż za radość. Teraz musze się zabrac za dalsze planowanie prac, żeby mi wszystko się totalnie nie rozjechalo. Aga, co do bramy - 7900 brutto wraz z montażem i napędem tym mocniejszym..... Juz to przebolalam. Renka, no witam w natalkowym dzienniku )) Też mam takie nakładki stalowe - na zdjęciach z perspektywy dolnej ich po prostu nie widac, ale one są, ale wiesz jak się je zabudowuje to nie mam pojęcia. Wydrukowałam z neta majstrom jakies materiały Leiera i oni na podstawie swojej wiedzy (i może tych materiałów też) sami to zrobili. Zajrzyj na stronę Leiera., choć pewnie temat już dawno nieaktualny bo teraz widzę, że tówj post z października sorryyyyyy. Co do cen - hmmm, ostatnio wreszcie zbilansowałam stan surowy otwarty, no cóż, szkoda gadać, zastanawiamy sie z meżem skąd tyle kasy wzięlismy..... napiszcie co myslicie o naszych okienkach????? No, oprócz kwestii tej, ze najdroższe i najpiękniejsze drzwi tarasowe sa do wymiany, bo odtwierają się odwrotnie.... Fotki nie oddają efektu rzeczywistego ale mi sie bardzo podoba )))))) Dziś odbieramy instalacje elektryczną, to cynkę może lepsze fotki (choć pewnie ciemno już będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.12.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 hej Piekne te okna-szkoda ze nie ma najwiekszego bo na pewno bedzie najbardziej okazale.Okno w kuchni bardzo ciekawe chociaz ja nie odwazylabym sie dac takich szerokich szprosow z zewnatrz wyglada to superowsko-natomiast nie mam przekonania jak wyglada to od wewnatrz-moze pokazesz fotke? Jesli chodzi o finanse to chyba lepiej nie myslec ile ta budowa bedzie kosztowac bo czlowiek wtedy panikuje Fajnie masz ze juz tyle prac masz za soba.Ja ciagle mysle jak beda wygladac drzwi do spizarki w kuchni-masz moze jakies wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts