Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile wizyt kierownika budowy ?

emile2

Recommended Posts

Na pewno jest potrzebny przy okazji każdego 'zalewania betonem elementów konstrukcyjnych' na etapie stanu surowego, a potem dużo zależy od tego jak sprawdza się wykonawca. U nas wykonawca był i jest ok, więc kierownika widzimy rzadko :sad: Poza tym ja bywam na budowie codziennie, i właściwie widzę więcej niż kierownik. Przy wykończeniówce jest potrzebny do odbioru instalacji i prób szczelności.

Umówiliśmy się z nim na płatności w 3 ratach, a nie od ilości wizyt. Teraz tego trochę żałuję...

On 2003-05-16 17:45, agamon wrote:

mój przybywa 2x w tygodniu wg. umowy i na kazde wezwanie.

młody , ambitny, i nie drogi.(1000zł.)

jakby ktoś budował się w Lublinie lub okolicy to polecam.

za miesiac zaczynam budowe pod Swidnikiem k. Lublina i chcialbym namiary na twojego kierownika

Ja w zwiazku z tym, ze zaznaczyłem, że budowa będzie rozciągnięta w czasie podpisałem umowę na 3.000 - za fundamenty 500zł - teraz wiem, że przepłaciłem. Będę negocjował umowę, albo poszukam innego kierownika....

• 4 weeks później...
Gość Gosc123

No dobra, taki przykładowy kierownik wezmie powiedzmy 1000 czy 1500 za cala budowe... A jak jest potem z odbiorem, przylaczami sanitarnymi itd. Czy to juz jest w tej cenie, czy sie potem okaze, ze trzeba cos doplacic, bo akurat ten kierownik nie ma uprawnien...

Kierownik od poczatku do konca budowy, ale ten koniec, to sa jakies punkty, ktore prowadza do zamieszkania... czy ta obsluga tez to obejmuje?

• 2 weeks później...
No dobra, taki przykładowy kierownik wezmie powiedzmy 1000 czy 1500 za cala budowe... A jak jest potem z odbiorem, przylaczami sanitarnymi itd. Czy to juz jest w tej cenie, czy sie potem okaze, ze trzeba cos doplacic, bo akurat ten kierownik nie ma uprawnien...

Kierownik od poczatku do konca budowy, ale ten koniec, to sa jakies punkty, ktore prowadza do zamieszkania... czy ta obsluga tez to obejmuje?

Ta kwota obejmuje tylko podstawowe wpisy do dziennika budowy oraz okolo 10 wizyt w czasie calego trwania budowy. Odbior koncowy / papiery / przygotowuje ten sam czlowiek ale to juz oddzielna zaplata.

• 5 years później...
  • 4 weeks później...