Sebokol 08.01.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam. Mam zamiar na wiosne postawic domek, heh proste wiem ale zastanawiam sie jestem ciekawy ijakie sa cny w roznych rejonach polski, jakie sa u was ceny bloczkow z betonu komorkowego 36x24x59 i 12X24X59 ??? Dodatkowo czy myslicie ze to przesada wlasnie z takich bloczkow budwac a w srodek dac 10 cm waty ??? pozdrawiam i prosze nie wklejajcie odnosnikow do poprzednich dyskusji chem dowiedziec sie opini na ta chwilke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.01.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 SebokolWITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 36 cm przy 3W dla ściany konstrukcyjnej... bedzie ciepło, ale też uzyskasz bardzo gruby mur. Jakie są tego konsekwencje? (te nieprzyjemne) - głębokie parapety wewnętrzne = droższe. Pamiętaj o szczelinie wentylacyjnej. Kolejna wada - szerszy fundament który to pomieści (36+10+3+12=61 cm) Do tego dolicz tynki... całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 09.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 3W najczęsciej robi się w silce 18+12(wełna/styro)+12(lico) lub w betonie komórkowym 24+12(wełna)+12(lico). Ja będę robił 24(bet.kom)+15(wełna)+2-3(pustka)+12(jeszcze nie zdecydowałem z czego ale na pewno nie klinkier).PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 09.01.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Sorki za pytanie,ale co to jest to "lico"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 09.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Sorki za pytanie,ale co to jest to "lico"?mialem na mysli sciane oslonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 09.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ja lansuję pogląd, że jak jest docieplanie to ściana nośna z taniego materiału. U mnie MAX + 10 cm styro. Zbyt grube ściany to pomyłka głównie ze względów estetycznych. Ciepłotę ściany możesz skuteczniej regulować grubością styro lub wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusdom 09.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 jakie sa u was ceny bloczkow z betonu komorkowego 36x24x59 i 12X24X59 ??? chem dowiedziec sie opini na ta chwilke moja opinia jest taka cena tych bloczków jest bez znaczenia, czy tu parę groszy więcej , czy tu taniej, bo na całości wychodzi parę złotych drożej lub taniej, to żadne koszty na całą budowę, cena taka gdzieś z Polski niższa, czy wyższa nic Ci nie da, bo trzeba na to patrzeć bardziej kompleksowo, czyli cena faktyczna za bloczek = cena za bloczek loco budowa, co często jest różne niż cena loco skład gdzieś tam w Kopydłowie. Ja lansuję pogląd, że jak jest docieplanie to ściana nośna z taniego materiału. popieram uważam, że bk36 + styro to głupota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebokol 09.01.2007 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Cze. Wlasnie dzisiaj rozmawialem dosyc dlugo z roznymi ekipami i powiedzieli rowniez ze sciana 36+10+12 to przesada oni stawiaja na 24+ styro(10 a jeden powiedzial nawet 20) moje pytanie o cene wynikalo z przeklamania jakie znalazlem w internecie znalazlem firme z warszawy gdzie w cenniku mieli bloczki 24 za 5,11 natomiast w mojej hurtowni moja po okolo 6,8 wiec zastanawialem sie z czego ta roznica wynika okazalo sie ze firma warszawska ma gdzies aktualizacje cennika i napisali w dodatku ze to jest aktualna oferta . A czy moze ktos z was buduje sie w poblizu gminy kolbudy i ma jakies rzeczy np bloczki ktore mu zostaly czy tez deski a moze inne gadzety pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts