as17 09.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam, przymierzam sie do adaptacji strychu (tz. mysle)Czy ktos moze ma doświadczenie w tym temacie - i może mnie oswiecic ile szacunkowo (przedzial ceny) kosztuje metr adaptacji ???? (chodzi o koszt przyblizony) lub moze ktos robil taka adaptacje w Warszawie i moze podzielic sie ze mna doswiadczeniem? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 09.01.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Na tak postawione pytanie nikt ci nie odpowie. Bo pytanie jest typu "chcę wybudować dom, ile zapłacę?". Szczegóły, szczegóły, szczegóły. Co jest teraz a co chcesz żeby było? Tylko nie pisz, że jest strych a ma być mieszkanie - forumowicze wpadną w ciężką depresję . Jak najwięcej szczegółów - najlepiej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as17 09.01.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ałć wiem,ze to nie jest konkret - ale ja dopiero zaczynam o tym myslec i szukac lokalizacji. Narazie mam namierzone ok. 50 powierzchni strychu (4 piętro w budynku z ok. 1935-40) aktualna wysokosc 2,50, male okienka dachowe na obie strony budynku. Domniemam, ze w gre wchodzi: 1. pociagnięcie pionow (wodno-kanalizacyjnych 2. podniesienie - choc czesciowe stropu 3. dach 4. okna 5. ocieplenie 6. sciany dzialowe 7. elektryka 8. wykonczeniowka (sciany, podłogi) itp. zorientowałam sie - "chodzac po forum" ze moze byc duzo niespodzianek Nie chodzi mi o konkretna wycene, a raczej o doswiadczenia innych w tym temacie. Czyli jaka powierzchnie, "ekstrawagancje" i ile to mniej wiecej kosztowało. Czy ktos moze sie podzielic ze mna tego typu informacja? Bo te duze "oczka" to nie przypadek, a juz napewno nie chec doprowadzenia kogos do stanu depresji Zreszta podejmujac sie tego trzeba byc chyba albo optymista albo "twardzielem" . Pozdrawiam i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts