Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

adaptacja strychu

as17

Recommended Posts

Witam, przymierzam sie do adaptacji strychu (tz. mysle)Czy ktos moze ma doświadczenie w tym temacie - i może mnie oswiecic ile szacunkowo (przedzial ceny) kosztuje metr adaptacji ???? (chodzi o koszt przyblizony) lub moze ktos robil taka adaptacje w Warszawie i moze podzielic sie ze mna doswiadczeniem? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. pozdrawiam :o

Na tak postawione pytanie nikt ci nie odpowie. Bo pytanie jest typu "chcę wybudować dom, ile zapłacę?".

Szczegóły, szczegóły, szczegóły. Co jest teraz a co chcesz żeby było? Tylko nie pisz, że jest strych a ma być mieszkanie - forumowicze wpadną w ciężką depresję :D :D :wink: . Jak najwięcej szczegółów - najlepiej fotki.

ałć :oops: wiem,ze to nie jest konkret - ale ja dopiero zaczynam o tym myslec i szukac lokalizacji. Narazie mam namierzone ok. 50 powierzchni strychu (4 piętro w budynku z ok. 1935-40) aktualna wysokosc 2,50, male okienka dachowe na obie strony budynku. Domniemam, ze w gre wchodzi:

1. pociagnięcie pionow (wodno-kanalizacyjnych

2. podniesienie - choc czesciowe stropu

3. dach

4. okna

5. ocieplenie

6. sciany dzialowe

7. elektryka

8. wykonczeniowka (sciany, podłogi)

itp.

:o

zorientowałam sie - "chodzac po forum" ze moze byc duzo niespodzianek

Nie chodzi mi o konkretna wycene, a raczej o doswiadczenia innych w tym temacie. Czyli jaka powierzchnie, "ekstrawagancje" i ile to mniej wiecej kosztowało. Czy ktos moze sie podzielic ze mna tego typu informacja?

Bo te duze "oczka" :o to nie przypadek, a juz napewno nie chec doprowadzenia kogos do stanu depresji :-? Zreszta podejmujac sie tego trzeba byc chyba albo optymista albo "twardzielem" 8) . Pozdrawiam i z gory dziekuje