Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BARIERKA

aga-bzyl

Recommended Posts

Bardzo proszę o radę.

Jestem przed wyborem barierki przy schodach 3,5 metrowej. Podobają mi się barierki wykończone poziomymi "rurami" I tu problem, czy dzieci nie potraktują takiej barierki jak drabinki, co groziłoby upadkiem z dużej wysokości?

Może więc jednak nielubione przeze mnie tralki... :evil:

Podzielcie się swoimi doświadczeniami, zwłaszcza Ci co mają maluchy w domu.

Moze jakieś zdjecia, :wink: proszę.

Bardzo proszę o radę.

Jestem przed wyborem barierki przy schodach 3,5 metrowej. Podobają mi się barierki wykończone poziomymi "rurami" I tu problem, czy dzieci nie potraktują takiej barierki jak drabinki, co groziłoby upadkiem z dużej wysokości?

Może więc jednak nielubione przeze mnie tralki... :evil:

Podzielcie się swoimi doświadczeniami, zwłaszcza Ci co mają maluchy w domu.

Moze jakieś zdjecia, :wink: proszę.

Cześć Aga!

Ja też zastanawiam jakie barierki zrobić w swoim domu.

Zależy mi żeby były bezpieczne.

Zajrzyj do dziłału "GALERIA ZDJĘĆ DOMÓW FORUMOWICZÓW"

Tam jest domek przemo288.

Jego balustrada jest tak na pierwszy rzut oka bezpieczna.

Ale dzieci to dzieci. Nogdy nie wiadomo, co im strzeli do głowy... :)

Pozdrawiam kasia

Znając swoje dziecko - potraktowała by taką barierke jak zaproszenie do wspinaczki. My zrobiliśmy tradycyjne tralki, a odstęp między nimi taki, by głowa nie przeszła :wink:

Na tym zdjęciu troszkę widać, mała ma tam [z lewej strony, do góry] swój punkt obserwacyjny, może przy tym tylko stać, nie ma możliwości kombinowania:

Klik

http://pb.labfoto.pl/photos/t/b/d/bd824ef1635011d894850e148e3e4a2e-1332250.jpg

moja siostra ma poziome listwy i to tylko dwie, więc jak dzieci były małe to się zastawiało czymś, teraz gorzej, że ja mam małe dziecko, a już niczym nie jest to zastawione, no i cały czas muszę pilnować. Może pleksi, albo szyba, ja też nie lubię tralek i się zastanawiam jaką barierkę zrobić. Problem w tym, ze te szyby kojarzą mi się z centrami handlowymi. Możesz sobie zrobić poziome, i na okres paru lat dopóki dzieci nie dorosną przymocować pleksi. Pomysł mi przyszedł do głowy, bo w ikei tak zabezpieczają drabinki łóżek piętrowych, żeby nikt nie wchodził na nie.