aga-bzyl 09.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Bardzo proszę o radę. Jestem przed wyborem barierki przy schodach 3,5 metrowej. Podobają mi się barierki wykończone poziomymi "rurami" I tu problem, czy dzieci nie potraktują takiej barierki jak drabinki, co groziłoby upadkiem z dużej wysokości? Może więc jednak nielubione przeze mnie tralki... Podzielcie się swoimi doświadczeniami, zwłaszcza Ci co mają maluchy w domu. Moze jakieś zdjecia, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Nie wybrałabym takiej przy dzieciach, zwłaszcza jeśli to ma być też balustrada nad schodami (w poziomie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Bardzo proszę o radę. Jestem przed wyborem barierki przy schodach 3,5 metrowej. Podobają mi się barierki wykończone poziomymi "rurami" I tu problem, czy dzieci nie potraktują takiej barierki jak drabinki, co groziłoby upadkiem z dużej wysokości? Może więc jednak nielubione przeze mnie tralki... Podzielcie się swoimi doświadczeniami, zwłaszcza Ci co mają maluchy w domu. Moze jakieś zdjecia, proszę. Cześć Aga! Ja też zastanawiam jakie barierki zrobić w swoim domu. Zależy mi żeby były bezpieczne. Zajrzyj do dziłału "GALERIA ZDJĘĆ DOMÓW FORUMOWICZÓW" Tam jest domek przemo288. Jego balustrada jest tak na pierwszy rzut oka bezpieczna. Ale dzieci to dzieci. Nogdy nie wiadomo, co im strzeli do głowy... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 10.01.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Znając swoje dziecko - potraktowała by taką barierke jak zaproszenie do wspinaczki. My zrobiliśmy tradycyjne tralki, a odstęp między nimi taki, by głowa nie przeszła Na tym zdjęciu troszkę widać, mała ma tam [z lewej strony, do góry] swój punkt obserwacyjny, może przy tym tylko stać, nie ma możliwości kombinowania: Klik http://pb.labfoto.pl/photos/t/b/d/bd824ef1635011d894850e148e3e4a2e-1332250.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 10.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 moja siostra ma poziome listwy i to tylko dwie, więc jak dzieci były małe to się zastawiało czymś, teraz gorzej, że ja mam małe dziecko, a już niczym nie jest to zastawione, no i cały czas muszę pilnować. Może pleksi, albo szyba, ja też nie lubię tralek i się zastanawiam jaką barierkę zrobić. Problem w tym, ze te szyby kojarzą mi się z centrami handlowymi. Możesz sobie zrobić poziome, i na okres paru lat dopóki dzieci nie dorosną przymocować pleksi. Pomysł mi przyszedł do głowy, bo w ikei tak zabezpieczają drabinki łóżek piętrowych, żeby nikt nie wchodził na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts