Gość 15.05.2003 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Po jakim czasie od zalania ławic można zacząć murowanie scian?Beton wiąże ok 3 tyg ale słyszłem że można zacząc wczesniej a bardzo zalezy mi na czasie.PozdrawiamGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.05.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Beton osiąga połowę wytrzymałości po 7 dniach i spokojnie można wtedy murować. Sorry, ale mylisz pojęcia, ławice to drewniane dechy nabite wokół wykopu, na których geodeta nanosi osie, a to o czym piszesz to ławy fundamentowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 15.05.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Mój murarz ma zacząć po 10 dniach, 7 dni też pewnie wystarczy, ważne aby kupić pewny beton.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Albo źle odcztałem albo źle zrozumiałem ale w kilku wątkach na Forum, Forumowicze napisali że murowali ściany fundamentowe z bloczków betonowych na drugi dzień po wylaniu ław fundamentowych było to dla mnie zupełnym zaskoczeniem. Sam odczekałem 10 dni, było to lato 2001, beton był stale "pielęgnowany " aby nie popękał bo temperatury były wysokie +28stC. Chyba lepiej odczekać comajmniej 7 dni żeby sie p[otm nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts