Bryndal30 09.01.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam projekt garażu na 2 samochody i jest tu brama 5 m szeroka. Ściany są z maxa na 29 cm . Moje pytanie to jaki zrobić przekrój nadproża nad tą bramą . W projekcie jest 29x55 ale nie podano zbrojenia i nie chce mi się liczyć . Może ktoś z Was budował taki garaż i wie jak zrobić takie długie nadproże. Dodam że bezpośrednio na nadprożu znajduje się murłata i nie ma stropu tylko dach jednospadowy. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam taka sama szerokosc bramy garazaowej i nadpoze obliczal mi konstruktor. Przekruj nadproza mam 30x30cm zbrojone drutem żebrowanym góra 2x14mm a dołem 6x16mm. Strzemiona na odległosci 56cm od posadowienia nadproza mocowac co 8cm a na pozostałej odległosci co 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryndal30 10.01.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dzięki bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryndal30 11.01.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Zbudowałem dom i teraz garaż i powiem że fachowcy mają więcej problemów z tym drugim. Projekt robił moj kompel ale od lat nie zajmujemy sie tą działalnością więc lepiej zapytać ludzi którzy już coś takiego budowali. Dzięki jeszcze raz choć wysokość nadproża w moim garażu będzie wynosić 45 cm. Szerokość 29cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts