Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

REMONT PO POŻARZE !!! PORADŹCIE!!!

Anar_25

Recommended Posts

Witam

Mam duży problem

Mieszkanie które wynajmowałam znajomym spaliło się

Prawdopodobnie od instalacji elektrycznej

Teraz czeka mnie ogrooooooomny remont

Ze ścian zostały zbite tynki, wyrzucilismy podłogi, drzwi, i okna - właściwie wszystko

ale w mieszkaniu nadal unosi się zapach spalenizny

mimo mycia ścian jakimis środkami które kupiliśmy w Castoramie smród nadal jest

Macie jakieś rady??

byłabym baaardzo wdzięczna za jakąkolwiek wskazówke

Pozdrawiam

Anna

Potrzebny jest strasznie cenny materiał - czas i wietrzenie.

Mojemu znajomemu (niestety, juz nie żyje) w latach 80-tych, w piwnicy - stan surowy, świeże mury - rozsadziło bańkę z zacierem.

Zapach unosił się ponad 2 lata.

Potrzebny jest strasznie cenny materiał - czas i wietrzenie.

Mojemu znajomemu (niestety, juz nie żyje) w latach 80-tych, w piwnicy - stan surowy, świeże mury - rozsadziło bańkę z zacierem.

Zapach unosił się ponad 2 lata.

Strata niezmierna :cry: :wink:

A na poważnie. Dawno temu, bo jeszcze w czasach przedkartkowych, moja matka piekła kawałek dorodnej wołowiny tak na oko 4 kg. Piekła i wyszła z domu na kilka godzin. Po powrocie dym jak w trakcie pożaru. Na szczęście tylko zwęgliła się wołowinka i stopiło naczynie.

Całe mieszkanie pokryte było cienką warstwą oleju (?) Smród był nie do opisania. Walczyliśmy kilka dni zmywając wszystko terpentyną balsamiczną. To było najskuteczniejsze. Czy pomoże w Twoim przypadku? Nie wiem.

Witam.

Mi 30 listopada 2006r spaliła się firma (Sklep) Zabraliśmy się oczywiście zaraz do remontu ale nie skuwaliśmy tynku , tylko zdrapaliśmy stare spalone powłoki malarskie i wszystkie elementy spalone i nadpalone . całość ścian i sufitów spryskaliśmy środkami czystości typu domestos i ace . Opryskiwaliśmy taką pompką do opryskiwania drzewek . Potem wszystkie ściany zostały przed malowaniem zagruntowane kilkukrotnie unigruntem . Potem oczywiście malowanie , malowanie i jeszcze raz malowanie , Malowaliśmy także dla zabicia zapachu farbami olejnymi . Oczywiście wietrzyliśmy i wietrzyliśmy ....Niestety do dnia dzisiejszego nie udało nam się wybawić całkowicie tego zapachu jeszcze troszeczkę śmierdzi , ale nie jest to już taki ostry drażniący zapach . no ale jest dopiero 41 dni po pożarze .

U mnie to ten zapach mogą jeszcze wydzielać urządzenia chłodnicze (AGregaty) których niestety nie da się dokładnie umyć i nie można pomalować .

Pozdrawiam.

Nie jestem pewien tylko, czy terpentyna balsamiczna jest obecnie do kupienia. W latach '60 była w każdej mydlarni. Teraz chyba nie ma takich sklepów jak mydlarnia.

• 6 years później...