Anar_25 09.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 WitamMam duży problemMieszkanie które wynajmowałam znajomym spaliło sięPrawdopodobnie od instalacji elektrycznejTeraz czeka mnie ogrooooooomny remontZe ścian zostały zbite tynki, wyrzucilismy podłogi, drzwi, i okna - właściwie wszystkoale w mieszkaniu nadal unosi się zapach spaleniznymimo mycia ścian jakimis środkami które kupiliśmy w Castoramie smród nadal jestMacie jakieś rady??byłabym baaardzo wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkePozdrawiamAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Potrzebny jest strasznie cenny materiał - czas i wietrzenie.Mojemu znajomemu (niestety, juz nie żyje) w latach 80-tych, w piwnicy - stan surowy, świeże mury - rozsadziło bańkę z zacierem.Zapach unosił się ponad 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Potrzebny jest strasznie cenny materiał - czas i wietrzenie. Mojemu znajomemu (niestety, juz nie żyje) w latach 80-tych, w piwnicy - stan surowy, świeże mury - rozsadziło bańkę z zacierem. Zapach unosił się ponad 2 lata. Strata niezmierna A na poważnie. Dawno temu, bo jeszcze w czasach przedkartkowych, moja matka piekła kawałek dorodnej wołowiny tak na oko 4 kg. Piekła i wyszła z domu na kilka godzin. Po powrocie dym jak w trakcie pożaru. Na szczęście tylko zwęgliła się wołowinka i stopiło naczynie. Całe mieszkanie pokryte było cienką warstwą oleju (?) Smród był nie do opisania. Walczyliśmy kilka dni zmywając wszystko terpentyną balsamiczną. To było najskuteczniejsze. Czy pomoże w Twoim przypadku? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anar_25 10.01.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dzięki serdeczne za postyz ta terpentyną balsamiczną to musze popmyślećpozdrawiamAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 10.01.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam. Mi 30 listopada 2006r spaliła się firma (Sklep) Zabraliśmy się oczywiście zaraz do remontu ale nie skuwaliśmy tynku , tylko zdrapaliśmy stare spalone powłoki malarskie i wszystkie elementy spalone i nadpalone . całość ścian i sufitów spryskaliśmy środkami czystości typu domestos i ace . Opryskiwaliśmy taką pompką do opryskiwania drzewek . Potem wszystkie ściany zostały przed malowaniem zagruntowane kilkukrotnie unigruntem . Potem oczywiście malowanie , malowanie i jeszcze raz malowanie , Malowaliśmy także dla zabicia zapachu farbami olejnymi . Oczywiście wietrzyliśmy i wietrzyliśmy ....Niestety do dnia dzisiejszego nie udało nam się wybawić całkowicie tego zapachu jeszcze troszeczkę śmierdzi , ale nie jest to już taki ostry drażniący zapach . no ale jest dopiero 41 dni po pożarze . U mnie to ten zapach mogą jeszcze wydzielać urządzenia chłodnicze (AGregaty) których niestety nie da się dokładnie umyć i nie można pomalować .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.01.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Nie jestem pewien tylko, czy terpentyna balsamiczna jest obecnie do kupienia. W latach '60 była w każdej mydlarni. Teraz chyba nie ma takich sklepów jak mydlarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 13.01.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 jest prawie w kazdym chemicznym sklepie ponieważ używam na codzień ale jedni lubią jej zapach (ja) a inni nie , spróbować warto. tylko też z ogniem trzeba uważać i wietrzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimek1255 13.01.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Pierwszy krok to ozonowanie. Usuwa zapach i groźne bakterie i grzyby. Polecam airozone.pl to fachowcy w swojej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.01.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Przed świętami paliło się u nas w budynku. Stary przedwojenny. Na szczęście nic poważnego prócz spalonego kawałka poddasza. Czuć do tej pory. Strażak mówił że potrafi tak śmierdzieć nawet 2 miesiące... Pomaga ponoć tylko wietrzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts