Kabex 09.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Wyczytałem w ustawieniach, żeby wprowadzić obrazek-logo pod nazwą użytkownika trzeba otrzymać zgodę ADMINISTRATORA . Chciałbym się dowiedzieć jakie są kryteria by otrzymać ową zgodę, na umieszczenie logo mojej firmy na forum muratora . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 a nie możesz sobie wstawić obrazka neutralnego? Na dole umieśc link do strony Kabe. Tutaj nie bardzo się lubi ludzi nachalnie się reklamujących. Im ubywa klientów, a nie przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kabex 10.01.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Podpinam się, zeby nie twożc nowego tematu.Dlaczego w moim temacie "dział porad życiowych" poznikały moje zdjęcia i zamiast nich mam czerwone krzyżyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Może dlatego, ze sa na srewerze na którym skończył Ci się limit transferu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.02.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziekuje ale serwery i takie inne komputerowe sprawy do dla mnie czarna magia. Teraz pojawiły sie znowu. Przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziekuje ale serwery i takie inne komputerowe sprawy do dla mnie czarna magia. No to łopatologicznie. Wrzucając zdjęcia do internetu tak naprawdę zapisujesz je na jakimś dysku, jakiegoś serwera (to taki specjalny komputer). Niektórzy właściciele serwerów wprowadzają dość ostre ograniczenia tak zwanego transferu na okres rozliczeniowy (najczęściej miesiąc). Każde zdjęcie ma jakiś rozmiar. Jeśli weźmiemy rozmiar zdjęcia, pomnożymy przez ilość osób, które go obejrzały i dodamy te wartości dla wszystkich zdjęć to mamy informacje o zużytym transferze. Jeśli się go zużyje więcej niż przewiduje właściciel serwera wyświetlanie zdjęć jest blokowane do końca okresu rozliczeniowego. W nowym okresie rozliczeniowym masz nowy limit transferu i zdjęcia sa znów widoczne. Jak zaradzić takim niespodziankom ? Zdjęcia wrzucane na serwer powinny byc jak najmniejsze. Najczęściej wystarcza kiedy dłuższy bok ma 500-640 pikseli a rozdzielczość 72 dpi. Wtedy zdjęcie jest wystarczająco czytelne a równocześnie lekkie. Oczywiście krzyżyki są również wtedy, gdy jest awaria serwera na którym są zdjęcia. Mam nadzieję, że coś rozjaśniłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 DZIĘKUJE ŚLICZNIE Wstyd się przyznać, dom wybuduje a takich żeczy sie nie wie Teraz zakumałem. I wiem dlaczego jak zrzucam zdjecia na "fotosika" to mam możliwość zmany "rozmiaru". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts