AxLe 09.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zastanawiam się która brama lepsza, odsuwana czy uchylna. Chodzi mi o rozwiązania z automatyką otwierania na pilota. Jeżeli macie jakieś doświadczenia typu ta lepsza, ładniejsza czy wygodniejsza to podpowiedzcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Odsuwana. Mniej trzeba odśnieżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.01.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Tylko samonośna odsuwana.Używam od wielu lat z powodzeniem.Warto tylko zasklepić wloty i wyloty prowadnicy najzwyklejszą blacha (u mnie odpadkami nierdzewki) bo w taką zimę jak poprzednia śnieg potrafi dostać sie do rolek i wtedy - problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 10.01.2007 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 wg. mnie odśnieżać jednak trzeba tyle samo... Może automatyka jest tańsza do odsuwanej? Mniej zawodna? Planuję odsuwaną z automatyką "zrób to sam" made in forum. Można też pominąć furtkę i tylko częściowo otwierać bramę. No i wiatr nie przymknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 10.01.2007 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 w tym roku nie ma śniegu (na razie), a le w tamtym koszmar - ja nie mogłem, ale z tego względu duuuużo lepsza jest przesuwana, jak mijam takie to zadroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.01.2007 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Odsuwana jest brzydka. Będę miał dwuskrzydłową. Do odśnieżania zatrudnię emeryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 10.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Odsuwana jest brzydka. Będę miał dwuskrzydłową. Mam identyczne zdanie na temat odsuwanej. Wjazd do mojej posesji będzie przez bramę dwuskrzydłową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.01.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Odsuwana jest brzydka. Będę miał dwuskrzydłową. Do odśnieżania zatrudnię emeryta. Polecam swoje usługi, jeśli płaca uczciwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.01.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Zrób napęd na silniku 2.2kW. Będzie silniejsza niz płóg Tylko nie wchodź jej nigdy w drogę i nie zostawiaj auta na podjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.01.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 wg. mnie odśnieżać jednak trzeba tyle samo... NIE ! Nawet w ubiegłą zimę, kiedy śniegu było multum - nie odśnieżałem wcale a brama chodziła sobie bez problemu będąc zasypana dołem wraz z napędem. Przy skrzydłowej - niemożliwe. Skrzydłowe denerwuje mnie ilekroć widzę jak (u innych) otwierają się 2 skrzydła, każde w innym tempie. O kosztach (w tym 2 napędów) nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 10.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 że nie wspomnę że przy takiej bramie trzeba miec miejsce na otwarcie (nie można zostawić blisko wjazdu 2-ego , 3iego lub 1-ego samochodu bo sie dziadyga nie zamknie.PS - tez nie odsniezałem ani razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Spoko. Kilka trybów od starego ciągnika, szlifierka, spawarka, mocny silnik i brama sama się odśnieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Odsuwana jest brzydka. Spoko. Kilka trybów od starego ciągnika, szlifierka, spawarka, mocny silnik i brama sama się odśnieża. I to bedzie ta ładna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 10.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Widzisz te tryby ? Mniej trybików w przesuwanej? http://www.murbeton.h.win.pl/murator/mech_bramy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ja mam rozwierną i jak na razie super się sprawuje. Ale nie ma śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 my mamy rozwieralną. Automat co prawda jeszcze nie kupiony, bo zastanawia mnie jedno............. Wiatr pólnocny mocno na bramę napiera czy automat temu podoła? A może trzeba zrobić ją ażurową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Widzisz te tryby ? Mniej trybików w przesuwanej? Wcale nie widzę napędu. Jest gdzieś pod poziomem ? No i taki ażur to dla śniegu nie stanowi. Dla ciekawskich zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.01.2007 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ups znaczy mało wiesz o napędach. To co widać na zdjęciu można zakopać głębiej, położyć kostkę, lub kamień i po napędzie ani śladu. Moc - nieograniczona.Jeśli chodzi o ciekawskich - jeśli jest co pokazać to dlaczego nie pokazywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ja mam napęd schowany pod kostką. Jak się boisz podglądaczy, bramę ażurową może coś zielonego oplatać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 11.01.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 wg. mnie odśnieżać jednak trzeba tyle samo... Może automatyka jest tańsza do odsuwanej? Mniej zawodna? Planuję odsuwaną z automatyką "zrób to sam" made in forum. Można też pominąć furtkę i tylko częściowo otwierać bramę. No i wiatr nie przymknie... Możesz posać szczegóły "zrób to sam"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts