MARKOG 11.01.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=504473&highlight=&sid=c73165f54819379d8343a4e1c34f7968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.01.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A ja mam w warunkach zabudowy konieczność cofnięcia bramy o min. 5 metrów od drogi.... No to choćbym chciał to nie zrobię przesuwnej, bo gdzie odjedzie? w ogród? A nie chcę cofać całego ogrodzenia od frontu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 11.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 i dlatego ludzie wymyślili różne rodzaje bram - i każdy stosuje taką jaka mu się a) podoba, b) jaką może, c) na jaką go stać, d) nie stosuje. Każda ma swoje wady i zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 11.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Bardziej podobają mi się rozwierane (ukryty cały mechanizm), ale wolimy mieć dodatkowe miejsce do parkowania za bramą, więc decydujemy się na przesuwaną (tylko furtka będzie przesunięta nieco w stosunku do drzwi wejściowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 11.01.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ups znaczy mało wiesz o napędach. To co widać na zdjęciu można zakopać głębiej, położyć kostkę, lub kamień i po napędzie ani śladu. Moc - nieograniczona. Jeśli chodzi o ciekawskich - jeśli jest co pokazać to dlaczego nie pokazywać? No, tak.......o takich mało wiem. Zamontowałem standardowy, przesuwny, sprawuje sie bez zarzutu - to po co miałem dalej zgłebiac temat? A polecam to co mam i sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 11.01.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Przesuwna wygrała!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Z1719501448 11.01.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 W przesuwnej bramie denerwuje mnie przeciwwaga, która zajmuje sporo miejsca (a nie zawsze ono jest)A może są też bramy przesuwne bez przeciwwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 W przesuwnej bramie denerwuje mnie przeciwwaga, która zajmuje sporo miejsca (a nie zawsze ono jest) A może są też bramy przesuwne bez przeciwwagi ? może i są...tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jak to nie ma? są, normalnie, zamiast przeciwwagi robi się kółeczko na którym jeździ brama po szynie z rowkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jak to nie ma? są, normalnie, zamiast przeciwwagi robi się kółeczko na którym jeździ brama po szynie z rowkiem. zgadzam się, tylko jak zabaczysz 10 bram w okolicy swojej, to ile jest bez przeciwwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Nie patrzyłem, bo nie mogę patrzeć na te brzydactwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Z1719501448 11.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jak to nie ma? są, normalnie, zamiast przeciwwagi robi się kółeczko na którym jeździ brama po szynie z rowkiem. Ale wtedy szyna musi mieć dwie długości bramy, a ja obok mam furtkę, a z drugiej strony prostopadły płot. Wychodzi na to, że w moim przypadku najlepsza jest brama dwuskrzydłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 19.03.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam! Mam dużą prośbę do użytkowników bram przesuwnych wiśniowskiego. Bramę mojej znajomej nie daje się przesunąć dalej niż 1 metr od słupka i znalazła "ofiarę"czyli mnie, żeby Jej pomóc. Nie ma żadnej instrukcji a ja nie bardzo wiem jak się do tago zabrać żeby Jej nie załatwić na amen tej słynnej bramy. Podpowiedzcie jak Jej pomóc, jak Wy radzicie sobie z ewentualnymi bramowymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 20.03.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A ja mam problem, bo bardzo chciałam mieć bramę przesuwną ale jak sie niedawno okazało nie ma (chyba) możliwości jej u mnie zainstalować Dom znajduje się 4 m od granicy sąsiada, a potem jest już ściana garażu dwustanowiskowego. Wychodzi na to,że ta przeciwwaga czyli jakieś dodatkowe 1,5 m długości bramy powoduje, że będzie miała gdzie się przesunąć, buuuu... Na drugą stronę też nie może się przesuwać, bo tam powinna być furtka...Poradźcie, może są jeszcze jakieś inne wyjścia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 20.03.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ja przesuwam furtkę. Nie będzie na przeciwko drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts