Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama wjazdowa

AxLe

Recommended Posts

Ups znaczy mało wiesz o napędach. To co widać na zdjęciu można zakopać głębiej, położyć kostkę, lub kamień i po napędzie ani śladu. Moc - nieograniczona.

Jeśli chodzi o ciekawskich - jeśli jest co pokazać to dlaczego nie pokazywać?

No, tak.......o takich mało wiem. :oops:

Zamontowałem standardowy, przesuwny, sprawuje sie bez zarzutu - to po co miałem dalej zgłebiac temat?

A polecam to co mam i sie sprawdza. :D

Jak to nie ma? są, normalnie, zamiast przeciwwagi robi się kółeczko na którym jeździ brama po szynie z rowkiem.

Ale wtedy szyna musi mieć dwie długości bramy, a ja obok mam furtkę, a z drugiej strony prostopadły płot. Wychodzi na to, że w moim przypadku najlepsza jest brama dwuskrzydłowa.

• 2 months później...
Witam! Mam dużą prośbę do użytkowników bram przesuwnych wiśniowskiego. Bramę mojej znajomej nie daje się przesunąć dalej niż 1 metr od słupka i znalazła "ofiarę"czyli mnie, żeby Jej pomóc. Nie ma żadnej instrukcji a ja nie bardzo wiem jak się do tago zabrać żeby Jej nie załatwić na amen tej słynnej bramy. Podpowiedzcie jak Jej pomóc, jak Wy radzicie sobie z ewentualnymi bramowymi problemami.

A ja mam problem, bo bardzo chciałam mieć bramę przesuwną ale jak sie niedawno okazało nie ma (chyba) możliwości jej u mnie zainstalować :(

Dom znajduje się 4 m od granicy sąsiada, a potem jest już ściana garażu dwustanowiskowego. Wychodzi na to,że ta przeciwwaga czyli jakieś dodatkowe 1,5 m długości bramy powoduje, że będzie miała gdzie się przesunąć, buuuu... Na drugą stronę też nie może się przesuwać, bo tam powinna być furtka...Poradźcie, może są jeszcze jakieś inne wyjścia???