Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zrobić córeczkę? ;-)

_ZBYCH_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

....

Y jest mniejszy , a zatem plemniki z tym chromosomem pewnie sa lzejsze.

Plemniki jak je juz ten tego .... to zaczynaja wielki wyscig do czekajacej na nie komorki. No i tak sobie mysle, ze im dluzsza droga przed nimi tym bardziej zmecza sie te ciezsze czyli te z ktorych moglaby byc dziewczynka.

Aby wiec zwiekszyc szanse na dziewczynke nalezaloby skrocic maksymalnie dystatns czyli przesunac punkt startu ... .

Ćwiczenia wydłużające ... !

Środki wydłużające ... ! :lol:

Jak chłopcy są więksi i majawiększa wagę to mają mniejsze przyśpieszenie i są bardziej poodatni na siły bezwładności.

Można by zatem kazać żonce cały czas podskakiwać i spadać na ziemię przez co chłopcy opadali by niżej (większa masa=większa siła bezwładności) a do tego dziewczynki jako mniejsze po skoku szybciej ruszyłyby w górę.

Żeby większe cząstki miały trudniej można by w zdławić przepływ czyli namówić żonką na noszenie cały czas tego no ... yyy ... jakiegos kołeczka :-?

Kurde ile to sie człowiek nie nakombinuje coby pomóc potomstwu

Też mam chłopaka i teraz w sumie wolałbym dziewczynkę :lol:

my zrobiliśmy na chybił-trafił :D :D i wyszła córka :D :D :D

pozdrawiam

m.

ps. a jak się robi chłopca? są jakieś specjalne uwarunkowania? bo malgosia coraz częściej pyta się o braciszka :D :D :D

Genetyka :)

a to ciekawe :D

pradziadek (ze strony ojca) mial bodajże trzech synów

moj dziadek miał dwóch synów...

moj ojciec dwóch synów

moj wujek (brat ojca) ma syna

... a mi urodziła się córka :D wychodzi na to że jestem z innej bajki :D :D :D

pozdrawiam

m.

Rady radami, ale żeby nie było jak z tym Ickiem, co się modlił o wygraną na loterii.

Czyli najważniejsza rzecz to "kupić los".

A druga praktyczna rzecz: może niech Twoja żona zadzwoni do mojej, która lubi się chwalić, że płeć naszego drugiego dziecka (córka) była dokładnie zaplanowana. Ja jestem tego mniej pewien, ale to może być kwestia słabej pamięci :wink:

Wg. badań przeprowadzonych przez moją koleżankę - trzeba mieć coś wspólnego z elektryką, żeby mieć córę(córki).

Badania przeprowadzono lata świetlne temu, za jej lat szczenięcych, na istotnej próbie powtarzających się co roku kolonii dla dzieci pracowników zakładu, w którym zatrudniony był jej ojciec. Chłopaków było DUŻO ZA MAŁO! :lol:

Ale dociekliwa smarkula nakłoniła starego do przeglądu i coś w tym było, bo prawie każdy z jego kolegów miał albo same córki, albo przynajmniej pierwszą córę. :D

Nie umiem tego usasadnić.

Podobne zjawisko występuje (i tu zdaje się da się poprzeć naukowo) u facetów pracujących na mikrofalach. ALe nie polecam, bo może się skończyć całkowitym brakiem potomstwa.