Aga J.G 01.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 U mnie też dwie panny i chyba już więcej nie będę próbować Choć zawsze chciałam mieć syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 01.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A ja mam 6-letniego synka i 21 stycznia urodziła mi (nam ) się córeczka. Mój mąż twierdzi, że to dlatego, że nosiłam pończochy w trakcie starań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 07.05.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Ostatnio "przypadkowo" natknęłam sie na fajny kalkulator:http://piekielko.info/kalendarzyk/?action=render&josDate=2008-04-01&josMP=28&josML=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 07.05.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 A ja majac 4 zony mam jednego syna hyba mi pompka przepuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.05.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację.Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko). Więc podzielam Twoją opinię, jestem matką parki, chłopiec starszy jest z 18 dnia cyklu, natomiast młodsza dziewczynka z 12 dnia cyklu. Pozdrawiam i życzę powodzeniaAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 A ja majac 4 zony mam jednego syna hyba mi pompka przepuszcza ojeju... pokaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 09.05.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A ja majac 4 zony mam jednego syna hyba mi pompka przepuszcza ojeju... pokaż... ELUTEK!! TY prosiaczku ! Naprawde bys chciala???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 13.05.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację. Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko). Coś koło tego, tzn. to nie chromosom żyje tylko PLEMNIK z chromosomem . Te z ch. X faktycznie żyją dłużej, te z Y krócej. Zapłodnienie jest możliwe tylko w ciągu kilku godzin po owulacji. Plemniki te "żywsze" w drogach kobiety mogą przetrwać do 48 godzin .... zanim biedaczki umrą. Zatem na dziewczynkę celujemy przed owulacją. Dla "bardziej technicznych i wytrwałych" - można wykorzystać testy owulacyjne + przed planowaniem dietę wysoko białkową zastosować. Co do przyjemności - czy się ma czy nie ma ...sprawa indywidualna - ale znacznie szanse zwiększa na poczęcie dziecięcia obupólna przyjemność jednocześnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 13.08.2008 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Próbowałem się stosować do Waszych rad i co mi wyszło??? http://www.zbychdom.republika.pl/Dzieci/Dzieci.JPG 31.07.2008r urodzili się Adaś i Kubuś P.S. Trzech synów mi wystarczy. Więcej nie będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 13.08.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 ale cudni! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 14.08.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 ale boskie chlopaki.gratuluje.sa sliczni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 22.08.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Te z ch. X faktycznie żyją dłużej, te z Y krócej. Zapłodnienie jest możliwe tylko w ciągu kilku godzin po owulacji. No i gdzie wnioski????? Oto one. Chcąc mieć córkę, trzeba działać 3 dni przed owulacją i potem kilka dni się wstrzymywać, a chcąc mieć syna trzeba się wstrzymywać kilka dni przed owulacją i działać wielokrotnie tuż po owulacji przez parę dni. Recepta sprawdzona. Mam dwójkę dzieci. Najpierw chciałem mieć syna, a potem córkę. I tak mam. Dodam, że z córką poczęcie udało się dopiero w czwartej owulacji, a z synem przy pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_to 22.08.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Gratulacje! Super chłopaki! Jakieś cztery lata temu mając córeczkę szukałam przepisu na synka. Dziewięc m-cy później zrobiłam podobne zdjęcie: dwóm córeczkom. Teraz mam trzy i tez mi wystarczy. Dodam że trzymałam się tych wskazówek z owulacją i to nie do końca jednak się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.08.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Dziękuję Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 17.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Gratulacje Zbychu. Ale się uśmiałam (z samej sytuacji). Fantastyczne chłopaki. Gdyby istniał "przepis" na zrobienie takiej lub innej płci to każdy z nas by miał potomstwo o jakim marzy. Szanse są 50/50. Moje dzieci burzą tutejsze teorie. Każde dziecko było "robione" w innym czasie. Wg tutejszych teorii powinnam mieć starszą dziewczynkę a drugiego wcale nie powinno być. Mam dwóch synów Choć przyznam, że czytałam z zainteresowaniem, bo w domu jestem w mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 18.12.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Plemniki "męskie" są szybsze niż te "damskie" więc aby był chłopiec to idealnie w owulację trzeba trafić aby dziewczynka to dzień góra dwa wcześniej - plemniki "damskie" są bardziej wytrzymałe i dłużej żyją w organizmie kobiety i przeczekają do owulacji podczas gdy plemniki "męskie" już dawno wyginą Życzę szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 18.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Zbych wielkie gratulacje! Superowe dzieciaczki! Ale się uśmiałam, przeczytałam wątek "od deski do deski" Najbardziej mnie rozbawiło to Za receptę na bliźniaki serdecznie dziękuję Ot życie.... Życzę duuuużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 19.12.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A mi się sprawdziło: starania przed owulacją i będzie córeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosia 04.11.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam wszystkich szczesliwych rodzcow:) Na wstepie gratuluje wszystkim super slodkich pociech bez wzgledu czy chlopak czy dziewczynka:) Temat zejefajny, nie dosc ze duzo szczescia przynosi to jeszcze mozna sie niezle usmiac:P Ja z tym samym szczesciem wpadlam do was , rowniez jestem szczesliwa mama dwoch SYNKOW, i w sumie moglabym miec takich jeszcze 10 ciu:))) ale... no wlasnie, ale.. nie bylabym smutna gdyby moje chopy mialy siostrzyczke - tylko jak???? Mamy szczescie w rodzinie takie, ze albo dwoch synkow, albo diwe siostry sie rodza w naszym pokleniu )) i jak to zmienic? Duzo czytalam na farum, wychodze z zalozenia iz musze dzialac przed owulacja.. ale czy to naprawde skuteczne, czy przypadek ?? napiszcie prosze, chce zaczac dzialac:)))) Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.11.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja też miałam dwóch synów, całkiem już wyrośniętych (9 i 6 lat) i właściwie już nie planowaliśmy więcej dzieci. To znaczy mi się czasem marzyło jeszcze jedno maleństwo, ale tak jakoś nie mogłam się zdecydować. No i po parapetówie u znajomych wydawało się, że możemy sobie pozwolić (bezpieczny czas ). Po kilkunastu dniach okazało się, że jednak powiększy nam się rodzinka. I tak pod koniec lipca urodziły nam się... bliźnięta- Kubuś i Maciuś http://photos.nasza-klasa.pl/2718043/13/main/10f1b8b75d.jpeg[/code] Tak więc Zbychu- jestem lepsza, bo mam czterech facetów (plus mąż oczywiście). I widzę, że moi są 3 dni starsi od Twoich. A wracając do tematu- tak jak pisałam, maluchy zostały poczęte w bezpiecznym (jak nam się wydawało) okresie, tzn. kilka dni przed owulacją. Tak więc twierdzenie, że dziewczynki przed, a chłopcy w trakcie owulacji w naszym przypadku się nie sprawdziło. Jeszcze jedno- mój dziadek miał 6 synów. Czterech z pierwszą żoną, a dwóch kolejnych z drugą. Śmiem twierdzić, że niektórzy panowie po prostu mają więcej męskich, a niektórzy więcej żeńskich plemników (o ile nie tylko jednej płci) A według tego kalkulatora, powinnam mieć 3 córki, jednego syna [/img] A to wszystkie moje skarby w komplecie: http://photos.nasza-klasa.pl/2718043/37/main/7f66bec180.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts