Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zrobić córeczkę? ;-)

_ZBYCH_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...

Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację.

Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko).

Więc podzielam Twoją opinię, jestem matką parki, chłopiec starszy jest z 18 dnia cyklu, natomiast młodsza dziewczynka z 12 dnia cyklu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Ania

Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację.

Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko).

Coś koło tego, tzn. to nie chromosom żyje tylko PLEMNIK z chromosomem .

Te z ch. X faktycznie żyją dłużej, te z Y krócej. Zapłodnienie jest możliwe tylko w ciągu kilku godzin po owulacji. Plemniki te "żywsze" w drogach kobiety mogą przetrwać do 48 godzin .... zanim biedaczki umrą. Zatem na dziewczynkę celujemy przed owulacją. Dla "bardziej technicznych i wytrwałych" - można wykorzystać testy owulacyjne + przed planowaniem :roll: dietę wysoko białkową zastosować.

Co do przyjemności - czy się ma czy nie ma ...sprawa indywidualna :roll: - ale znacznie szanse zwiększa na poczęcie dziecięcia obupólna przyjemność jednocześnie :oops:

Pozdrawiam

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
Te z ch. X faktycznie żyją dłużej, te z Y krócej. Zapłodnienie jest możliwe tylko w ciągu kilku godzin po owulacji.

No i gdzie wnioski????? Oto one.

Chcąc mieć córkę, trzeba działać 3 dni przed owulacją i potem kilka dni się wstrzymywać, a chcąc mieć syna trzeba się wstrzymywać kilka dni przed owulacją i działać wielokrotnie tuż po owulacji przez parę dni.

Recepta sprawdzona. Mam dwójkę dzieci. Najpierw chciałem mieć syna, a potem córkę. I tak mam. Dodam, że z córką poczęcie udało się dopiero w czwartej owulacji, a z synem przy pierwszej.

Gratulacje!

Super chłopaki!

Jakieś cztery lata temu mając córeczkę szukałam przepisu na synka. Dziewięc m-cy później zrobiłam podobne zdjęcie: dwóm córeczkom. Teraz mam trzy i tez mi wystarczy. :D

Dodam że trzymałam się tych wskazówek z owulacją i to nie do końca jednak się sprawdza. :D

• 3 months później...

Gratulacje Zbychu. Ale się uśmiałam (z samej sytuacji). Fantastyczne chłopaki.

Gdyby istniał "przepis" na zrobienie takiej lub innej płci to każdy z nas by miał potomstwo o jakim marzy. Szanse są 50/50.

Moje dzieci burzą tutejsze teorie. Każde dziecko było "robione" w innym czasie.

Wg tutejszych teorii powinnam mieć starszą dziewczynkę a drugiego wcale nie powinno być. Mam dwóch synów :D Choć przyznam, że czytałam z zainteresowaniem, bo w domu jestem w mniejszości.

Gość justyna_m

Plemniki "męskie" są szybsze niż te "damskie" więc aby był chłopiec to idealnie w owulację trzeba trafić aby dziewczynka to dzień góra dwa wcześniej - plemniki "damskie" są bardziej wytrzymałe i dłużej żyją w organizmie kobiety i przeczekają do owulacji podczas gdy plemniki "męskie" już dawno wyginą :D

Życzę szczęścia

• 10 months później...

Witam wszystkich szczesliwych rodzcow:)

Na wstepie gratuluje wszystkim super slodkich pociech bez wzgledu czy chlopak czy dziewczynka:)

Temat zejefajny, nie dosc ze duzo szczescia przynosi to jeszcze mozna sie niezle usmiac:P

Ja z tym samym szczesciem wpadlam do was , rowniez jestem szczesliwa mama dwoch SYNKOW, i w sumie moglabym miec takich jeszcze 10 ciu:)))

ale... no wlasnie, ale.. nie bylabym smutna gdyby moje chopy mialy siostrzyczke - tylko jak????:D

Mamy szczescie w rodzinie takie, ze albo dwoch synkow, albo diwe siostry sie rodza w naszym pokleniu :))) i jak to zmienic?

Duzo czytalam na farum, wychodze z zalozenia iz musze dzialac przed owulacja..

ale czy to naprawde skuteczne, czy przypadek ??:)

napiszcie prosze, chce zaczac dzialac:))))

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Ja też miałam dwóch synów, całkiem już wyrośniętych (9 i 6 lat) i właściwie już nie planowaliśmy więcej dzieci. To znaczy mi się czasem marzyło jeszcze jedno maleństwo, ale tak jakoś nie mogłam się zdecydować. No i po parapetówie u znajomych wydawało się, że możemy sobie pozwolić (bezpieczny czas :oops: :wink: ). Po kilkunastu dniach okazało się, że jednak powiększy nam się rodzinka. I tak pod koniec lipca urodziły nam się... bliźnięta- Kubuś i Maciuś :p

http://photos.nasza-klasa.pl/2718043/13/main/10f1b8b75d.jpeg[/code]

Tak więc Zbychu- jestem lepsza, bo mam czterech facetów (plus mąż oczywiście). I widzę, że moi są 3 dni starsi od Twoich.

A wracając do tematu- tak jak pisałam, maluchy zostały poczęte w bezpiecznym (jak nam się wydawało) okresie, tzn. kilka dni przed owulacją. Tak więc twierdzenie, że dziewczynki przed, a chłopcy w trakcie owulacji w naszym przypadku się nie sprawdziło.

Jeszcze jedno- mój dziadek miał 6 synów. Czterech z pierwszą żoną, a dwóch kolejnych z drugą. Śmiem twierdzić, że niektórzy panowie po prostu mają więcej męskich, a niektórzy więcej żeńskich plemników (o ile nie tylko jednej płci)

A według tego kalkulatora, powinnam mieć 3 córki, jednego syna :lol: :lol: :lol: [/img]

A to wszystkie moje skarby w komplecie:

http://photos.nasza-klasa.pl/2718043/37/main/7f66bec180.jpeg