Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Martynka z Wrocławia - ciąg dalszy

Nefer

Recommended Posts

Dziś otrzymałam wiadomość :

Zwracam się do Was wszystkich z olbrzymią prośbą o wsparcie! Wczoraj wieczorem dowiedziałem się, iż moja znajoma organizuje w Capitolu ( Teatr Muzyczny) koncert charytatywny dla swojej dwuletniej córeczki, która walczy z nowotworem twarzy. Rodzice aby zakończy leczenie Martynki potrzebują od 10-15 euro. Wycena dokładna będzie znana w lutym.

Oto informacja prasowa. Przekażcie ją jeśli możecie swoim znajomym i pójdźmy wszyscy razem na ten koncert. W razie jakichkolwiek szczegółów zapraszam na priv.

„CAPITOL DLA MARTYNKI”

Koncert charytatywny na rzecz Martynki – małej Wrocławianki z nowotworem twarzy

17 stycznia 2007 (środa), godz. 19.00 Wrocław

Gramy dla Martynki - bez pomocy ludzi życzliwych jej rodzice sami nie udźwigną kosztów długotrwałej terapii.

CAPITOL zaprasza: dołączmy do grona ludzi dobrej woli, którzy pomagają zebrać fundusze na leczenie dziewczynki!

Widzowie decydują sami, jaką kwotę zechcą zapłacić za bilet na koncert – może to być 20, 25 lub 30 zł. Dochód z koncertu przekazany zostanie na konto Martynki.

Zapowiada się fantastyczna zabawa, usłyszymy takie przeboje, jak „Besame mucho”, „Memory”, „Bo we mnie jest seks”, utwory ze słynnych musicali, piosenki Legitymacji i kompozycje Leszka Możdżera.

Koncert poprowadzą:

Konrad Imiela i Paweł Gołębski

kierownictwo muzyczne:

Adam Skrzypek

wystąpią:

Leszek Możdżer

Legitymacje

Agnieszka Bogdan

Sambor Dudziński

Paweł Gołębski

Monika Gruszczyńska

Konrad Imiela

Piotr i Paweł Kamińscy

Ewa i Ryszard Klanieccy

Elżbieta Kłosińska

Możdżer Skrzypek Kaliszuk Trio

Mirosław Owczarek

Bartosz Porczyk

Cezary Studniak

Małgorzata Szeptycka

Ewa i Marek Szydłowie

Iwona Stankiewicz

Wiesława Wawrzyniak

Magda Wojnarowska

Bogna Woźniak

muzycy:

Łukasz Damrych

Dariusz Kaliszuk

Rafał Karasiewicz

Maciej Mazurek

Adam Skrzypek

Kwartet Smyczkowy CAPITOL pod kier. Beaty Wołczyk

Martynkę czeka wyjazd do Berlina na leczenie laserem. Pobyt w klinice kosztuje 500 do 750 euro za dobę. Po długotrwałej terapii dziewczynkę czeka jeszcze operacja plastyczna buzi.

Takie info pojawiło sie tu :

http://www.goldenline.pl/thread.php?tid=10244&gid=203

KOCHANI - ODDAJMY 1% NASZEGO PODATKU DLA MARTYNKI.

PAMIĘTAJCIE PROSZĘ O TYM WYPEŁNIAJĄC/ODDAJĄC PIT :):)

LEPIEJ PRZEKAZAĆ TE PIENIĄDZE POTRZEBUJĄCEMU DZIECKU NIŻ MAJA PÓJŚĆ .... W KOSMOS...

Nr konta Martynki w Dolnośląskiej Fundacji Rozwoju Ochrony Zdrowia:

PKO S.A. we Wrocławiu

nr 45 1240 1994 1111 0000 2495 6839

z dopiskiem - darowizna 1% podatku na cele ochrony zdrowia "Rataj"

SZCZEGÓŁY :

http://www.martynka.wroclaw.pl

Nefer, czy teraz coś się zmieniło odnośnie tego 1%? Jakiś czas temu chodziły słuchy, że to urząd będzie przekazywał te pieniądze na konto i nie trzeba najpierw wpłacić na dany cel, a potem czekać na zwrot z us.

Oczywiście ja też się do tego dokładam!!!

Info od Agnieszki mamy Martynki:

22 idę do szpitala.Muszę wytrzymać do 17 stycznia i pójść na koncert charytatywny dla Martyśki http://www.teatr-muzyczny.pl/index2.php a urodzic muszę szybciorem zaraz po koncersie bo 20 lutego Mała ma kolejną operację:)

,moja lekarka tylko macha na mnie ręka ze smiechemi mówi ze dawno takiej wariatki za pacjentke nie miała.No ale jak mogłoby mnie nie byc na tym koncercie?Ja już mam nawet wózek inwalidzki na wszelki wypadek przygotowany w przedpokoju a po koncercie mogą mnie ciąć.Ci położnicy, którzy sie mają mna zająć wiedzą że mnie trzeba rozpłatać do 25 stycznia bo musze stanąć piorunem na nogi żeby mojego Jędrka przygotować na szok samodzielnej opieki nad babeczkami jak wyjadę do Berlina na operację.

to co pomożecie to tylko 1%

info od mamy Martynki:

Dziewczyny koncert był CUDOWNY,wspaniały!!!cały czas ryczałam ze wzruszenia i w zyciu nie widziałam zeby ktos na aukcji wylicytował biszkopt z jabłkami pieczony na scenie w trakcie koncertu w prodiżu za ponad 5tys złotych!!!Wspaniała atmosfera, jedyny w swoim rodzaju Leszek Możdżer,przeboje z najwiekszych musicali, świetna zabawa, niewygodne fotele dla kobiet w bliźniaczej ciąży hihih.....

Oczarowana chasajaco plasajaca Martyna machajaca widowni ze sceny.Pełna fascynacja zaskoczenie wzruszenie ehhhh.Jedrek spi z kluczykami od samochodu w ręce a ja z dokumentami do szpitala(za duzo wzruszeń) Aha ponad 700 ludzi na koncercie,wpuszczali juz nawet bez biletów:))Jeju ide do łózka bo naprawfę urodzę takie mma cisnienie:)

pozdrawiam ciepło i serdecznie

Aga

• 2 weeks później...