adam_mk 12.01.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Stare filmy oglądasz... Jesteśmy w Unii. Tyle jest tych mazideł... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Stare filmy oglądasz... Jesteśmy w Unii. Tyle jest tych mazideł... Adam M. Ja je oglądałem, jak były nowe. A co do nowych środków chemicznych to nie znam, bo są za daleko. Zanim dojdę do sklepu, to wcześniej ... zasypiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 To faktycznie zostaje tak jak oni, podłogowe i to masło. Tylko trzeba je na spodku trzymać, bo sie garścią nie będzie dało nabrać.. Adam M. Oj! Daleko od betonu zajechalismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Oj! Daleko od betonu zajechalismy... Nie kumam. To chodzi o skrzypienie łóżek betonowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Nie. O to, że w bok od tematu zasadniczego budowlańców odeszliśmy. Ciepła w tym, co omawiamy sporo ale ani eko ani odzysku zrobić się nie da. Tylko co najwyżej pełną samowystarczalność ... we dwoje... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 12.01.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Nie. O to, że w bok od tematu zasadniczego budowlańców odeszliśmy. Ciepła w tym, co omawiamy sporo ale ani eko ani odzysku zrobić się nie da. Tylko co najwyżej pełną samowystarczalność ... we dwoje... Adam M. Adamie - jak to nie "nie da się"? To co się z tego skrzypu i krzyku (a zwłaszcza z przyczyny obydwu zjawisk ) wyzwoli zagrzeje nam powietrze, a zapewnieniem żeby się nie zmarnowało zajmie się rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.01.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A Wam tylko fikołki w głowie.Jesteśmy na forum BUDOWLANYM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.01.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Taaaa. Mało BUDO dużo WLANYM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Z1719501448 14.01.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 A Wam tylko fikołki w głowie.Jesteśmy na forum BUDOWLANYM! Jesteśmy na forum budowlanym i właśnie wymieniamy doświadczenia w dziedzinie skrzypiących łóżek. A dechy do nich użyte, to też materiał budowlany. I śruby też. I nawet styki nasmarowane woskiem, czy innym mazidłem. Więc o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom4sz86 28.01.2021 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 No właśnie, po przeprowadzce zmontowaliśmy starą (około 5 lat) ramę łóżka i położyliśmy materac. Okazało się, że rama strasznie skrzypi, nawet przy zwykłyp przekręcaniu z boku na bok. Czy ktoś ma pomysł czym to nasmarować? Z góry dziękuję za rady. Często problemem jest rama łóżka. U mnie tak właśnie było niestety Na szczęście pomogło mi dokręcenie kilku poluzowanych śrubek i voila mogę już zasypiać normalnie Aaa dodam, że rama łóżka jest drewniana. A czytałem tutaj właśnie Sprzypiące łóżko - naprawa co i jak mam zrobić, żeby można było normalnie spać i mi się udało Ale niestety śpię wciąż średnio przez materac, możecie poradzić jakie macie? Tyle tych rodzajów, że ciężko się zdecydować na nowy. Może ktoś polecić z doświadczenia jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodeczek77 25.01.2024 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia (edytowane) Hej; Ja właśnie rozwiązałem problem skrzypiącego łóżka Ikea MALM. Łóżko posiadamy już ponad 10 lat (rozmiar 180x200) skrzypiało od kilku lat. z obu stron podczas wstawania lub kładzenia się (i nie tylko). Robiłem kilka podejść do jego wyciszenia, mn. rozebrane na części pierwsze i poskładane od nowa z użyciem silikonu w każde miejsce gdzie stykało się drewno. Niby było ciszej ale nadal upierdliwe i denerwujące. Aż do wczoraj >> znalazłem te cholerne miejsca gdzie powstaje skrzypienie: uwaga: metalowe listwy(kątowniki), które są przykręcone wzdłuż boków > na nich leżą stelaże z deseczkami. To one ocierają - wykonują minimalny ruch podczas ugięcia łóżka). Odkręciłem śruby, które je mocują - u mnie po osiem przy każdej listwie i przy każdej śrubie od spodu przykleiłem kwadracik filcu (taki pod krzesła15mmx15mm) plus na początku i końcu listwy taki większy (20mmx20mm). Na końcu i początku listwy było największe tarcie - widać było na boku okleiny. i nastała CISZA, CISZA, CISZA. Dzisiaj rano wstawaliśmy i było jakoś dziwnie Za cicho I po temacie. Edytowane 25 Stycznia przez Bodeczek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts