piejar 11.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Skoda Octavia i Honda Accord ? Honda Accord bez chwili namysłu. Kumpel ma Octavię i szczerze mu współczuję. Rzadko się spotykamy ale przeważnie ma garść opowieści z życia swojego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 11.01.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 I w tym i innych przykładach : droższe, BO lepsze - ale to nie jest reguła. Dlatego najpierw trzeba zrobić mały search i się dowiedziec o produktach z danej kategorii kilka rzeczy - np. tu na forum No toz wlasnie tego sie chce dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.01.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 mapa percepcyjna, search - nie, no widzę że tu "entelegencja" się wypowiada - nowomowa na całego - a nie można tak po polsku - toż to forum budowlane - choć target grupa wykształcona to jednak nie ścigamy się chyba - kto komu zasunie mniej przyswajalny tekścik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 mapa percepcyjna, search - nie, no widzę że tu "entelegencja" się wypowiada - nowomowa na całego - a nie można tak po polsku - toż to forum budowlane - choć target grupa wykształcona to jednak nie ścigamy się chyba - kto komu zasunie mniej przyswajalny tekścik Sorry, Joan, po prostu piszę skrótami myślowymi - chyba, że zamierzamy tu analizować drzewo decyzyjne każdego forumowicza w podziale na kategorie ... P.S. nie wiem - jak inaczej napisać "mapa percepcyjna" ? A właśnie chyba o tym tu rozmawiamy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Wow - właśnie -o ile moge - proszę - nie! Każdy z forumowiczów mógłby tak pisać - wedle swojego wykształcenia i przygotowania zawodowego - mogłoby być smiesznie. Jako socjolog też mogłabym trochę pobełkotać - ale po co? Mamy język uniwersalny - jak dotąd się sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Wow - właśnie -o ile moge - proszę - nie! Każdy z forumowiczów mógłby tak pisać - wedle swojego wykształcenia i przygotowania zawodowego - mogłoby być smiesznie. Jako socjolog też mogłabym trochę pobełkotać - ale po co? Mamy język uniwersalny - jak dotąd się sprawdzał Powyżej pisałam "zrozumialej" - bo miałam czas. Wybacz - nie zamierzam tu niczym epatować - tak się pewne rzeczy nazywają. Jak chłopaki rozmawiają o hydraulice to też połowy nie rozumiem ...cóż ,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.01.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Są tacy którzy kupują szynkę z promocji za 9,99 Ja odnośnie tego zdania chciałam tylko podkreślić, że poniżej pewnej kwoty nie da się wyprodukować towaru i trzeba mieć tego świadomość. Im większa nasza wiedza na temat procesu produkcji i dystrybucji tym łatwiej ocenić, który towar ma cenę "z sufitu", który jest zwyczajnie "oszukany" a który po prostu musi "tyle" kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 13.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 hmmm ja kieruję się swoim poczuciem estetyki i pewnym obyciem. Wybieram rzeczy, które mnie przekonuja swoim wyglądem, zarówno pod katem estetycznym jak i jakościowym. No i później się okazuje, że zwykle są to niestety rzeczy drogie. Coś jeszcze - wyjatkowość, niebanalność też są w cenie - a tego zwykle szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 To towart jest wart tyle ile jesteśmy skłonni za niego zapłacić :) - reszty nie kupujemy Dla jednej osoby to będzie cena zbyt wysoka - dla innej zbyt niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 hmmm ja kieruję się swoim poczuciem estetyki i pewnym obyciem. Wybieram rzeczy, które mnie przekonuja swoim wyglądem, zarówno pod katem estetycznym jak i jakościowym. No i później się okazuje, że zwykle są to niestety rzeczy drogie. Coś jeszcze - wyjatkowość, niebanalność też są w cenie - a tego zwykle szukam... Hi,hi masz najfajniejsze poczucie estetyki jakie znam. Jestes moim idealem w tej materii i niedoscignionym wzorem inwestora . Pod Paryzem czeka na Ciebie gablota,tuz obok wzorca metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 To towart jest wart tyle ile jesteśmy skłonni za niego zapłacić :) - reszty nie kupujemy Dla jednej osoby to będzie cena zbyt wysoka - dla innej zbyt niska Ja zeby okreslic, czy cos jest dla mnie drogie czy tanie, przeliczam to na czas jaki musze poswiecic aby na ta rzecz zarobic. Pare dni temu kupilem zonie baterie umywalkowka (baaaardzo jej sie podobala) za prawie 700 zl (kosztowala 900zl, ale byla z ekspozycji to sprzedali mi ja taniej). Gdy wracalem ze sklepu zaszedlem do zony do pracy pochwalic sie zakupem. Gdy kolezanka z pracy mojej zony zobaczyla na cene, to powiedziala ze musialem upasc na glowe, ze tyle dalem, bo ona za baterie zaplacila 60zl. I teraz kto dal wiecej za baterie? Wg tej mojej zasady, to ona, poniewaz musiala na nia pracowac dwa dni, a ja na swoja mniej niz jeden pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 13.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Hi,hi masz najfajniejsze poczucie estetyki jakie znam. Jestes moim idealem w tej materii i niedoscignionym wzorem inwestora . Pod Paryzem czeka na Ciebie gablota,tuz obok wzorca metra. za mało ten jęzor tutaj wywalony.... wyobraź sobie, że bardziej I mam przebłyski rozsądku !!! vide - Jasba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.01.2007 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 [ I mam przebłyski rozsądku !!! : A nawet przez mysl mi to nie przeszlo , ze moze byc inaczej PS Aha! A jak tam Twoje lampy od pani Joli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 14.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 pytasz o Jolę z Janek i lampę Flower ? aaa to spoko, spoko, na Allegro mogłam taniej... istotnie, ale za późno, zaaaa późno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 14.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Tanio kupujesz - dwa razy kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 15.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Poniżej pewnej ceny nie da się uczciwie i przyzwoicie wyprodukować - jak w markecie jest wyprzedaż za 10 zł hmm, nie wiem, lamp może? to rozumiem, że zarabiają ogółem wystarczająco, by kusić mnie lampą po 10 zł... jak umawiam sie z panem Rysiem, że mi taką lampę zrobi i mówię mu, że chińskie podobne są za 10 zł to jestem świnia... na czymś musi oszukać ( ukradnie z marketu ) Jak szukam, niczym szakal , okazji by cenę płytek zbić poniżej i poniżej i poniżej, to albo będzie to miało niezaoblone brzegi i dyktę w środku, albo ukradzione będzie z trzeciego świata, albo itd. Powyżej pewnej ceny płącę za lenistwo - nie chce mi się sprawdzić czy nie da się tego znaleźć zrobionego równie dobrze, ale taniej. Albo uzyskać równie ciekawego efektu w inny sposób. Dla różnych osób, różne dobra i usługi podpadają pod kategorie odstręczające"którymi nie warto sobie głowy zawracać". I wtedy włączają się mapy percepcyjne i inne drogowskazy Jak prowokowac to prowokować: KOCHANI FORUMOWICZE jak się czujecie wycinając lasy tropikalne, kiedy akceptujecie zakup drewna tropikalnego "bo panie, ono wcale nie jest takie drogie!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts