mojave 10.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 będę miala wymiane telefonu komórkowego (słuzbowego) i mam sobie wybrać jaki chcę (oczywiście z tych z promocji ). Od zawsze uzywam noki i sobie chwale więc pytanie zawężam do tej firmy. ktory z aparatow polecilibyście?? http://www.era.pl/index.php?id=a_w_promo&phones_box=1§ion=biznes teraz mam 6610i i chcialabym jakis lepszy? P.S. aparat z tych za 1 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 10.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Też nam będą wymieniać. Wybraliśmy Nokię E50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 10.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ja mam 6630, trochę się przyzwyczajałem do kształtu.Ogólnie ok mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.01.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 zapytaj zielonookiej ona ma n70 .Ja mam sony ericsson d750i i jestem z niego bardzo zadowolony.Na stronie noki porównalem go z tel zielonej i powiem ,że troszku sie róznia . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.01.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 z noki n70 jestem raczej zadowolona duzy wyswietlacz , bardzo ladne brzmienie dzwonkow (i mozna nastawic na b. glosne) , dosc duza pamiec wewnetrzna, duzo bajerow - typu radio, pakiet office, dyktafon, polaczenia wideo (choc chyba zaden nasz operator nie daje takiej mozliwosci ) , wzglednie dobry aparat foto (2 mega, flash, sporawy zoom, tryby zdjec (typu nocny, ruch, portret itp) bardzo intuicyjna i prosta obsluga (wrecz bylam zaskoczona ze mozna tak sie "zaprzyjaznic" z telefonem ) jest dosyc ciezkawa i duza taka troszke "meska" - ale ja to lubie - czuje ze trzymam "cos" w dloni a nie jakas wydmuszke (takie odczucia mam jak biore do reki jakikolwiek telefon sony-erricson - wydaje mi sie ze to sam plastik i ze zaraz go zgniote ) minusy: - nie za mocna bateria niestety (choc wiadomo ze duzy i bardzo kolorowy wyswietlacz "zre", - troszke wolniejsza obsluga niz w typowiej komorce (bo symbian jesty) - choc ja tam bardzo nie narzekam - badziewne smsy (i to chyba najwiekszy bol!!!!!) - kazda polska trzcionka typu "ą" i "ę" zabiera chyba ze 20 znakow!!! Czyli tryb T9 automatycznego pisania - odpada bo 1 sms= 1 zdanie , pozostaje tryb reczny - literka po literce.....I co gorsza nie mozna np ,. ustawic tak ze polskie znaki sa wpisywane w T9 ale wysylane jako "bez ogonkow" i nie zajmujace tyle miejsca! w tej "klasie" telefonow - niby ze "biznesowe" taka opcja powinna byc!!!! - kretynskie menu orange - mozna je na szczescie wywalic ale po kazdym wylaczeniu aparatu pojawia sie jak zly sen i znow trzeba kombinowac w ustawieniach zeby je wykopac [ plus i era chyba na cos tak glupiego na sczzescie nie wpadly] no to chyba tyle - aha - o noki n70 raczej sie slyszy zle opinie uwazam ze to przesada - ale jakims cudem na pewno ten telefon nie jest Ja sie czaje na taka nokie rozsuwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Odgrzewam temat, bo właśnie zastanawiam się nad wyborem nowego telefonu. Na razie wytypowałam: Nokia 6103, Samsung E250 i Nokia 6070. Który z tych? A może jakiś inny? Chcę mieć przyzwoity aparat (tzn nie do zdjęć artystycznych , ale żeby było coś widać). Mile widziane MP3 lub radio. I żeby nie było takich cyrków z smsami , jak opisala Zielonooka - wolę dłuższe bez polskich znaków i w T9 pisane (leniwa jestem ) Do Ericssona kiedyś się zraziłam, bo mi wołał, że jest rozładowany 5 minut po odłączeniu ładowarki, albo bez ostrzeżenia wyłączał się podczas rozmowy. Nie wiem, czy ja miałam taki nędzny egzemplarz, czy to dla nich norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Mam N93 - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 27.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 - badziewne smsy (i to chyba najwiekszy bol!!!!!) - kazda polska trzcionka typu "ą" i "ę" zabiera chyba ze 20 znakow!!! Czyli tryb T9 automatycznego pisania - odpada bo 1 sms= 1 zdanie , pozostaje tryb reczny - literka po literce.....I co gorsza nie mozna np ,. ustawic tak ze polskie znaki sa wpisywane w T9 ale wysylane jako "bez ogonkow" i nie zajmujace tyle miejsca! Podczas pisania smsa edytuj slowko z polskim znakiem i dopisz je do slownika, nastepnym razem T9 zaproponuje wlasnie to dopisane jako pierwsze Przynajmniej u mnie tak jest. A aparat w N70 jest bardzo kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A aparat w N70 jest bardzo kiepski A jakieś szczegóły? Zależy mi na dobrej baterii. Po tym, co wyprawiał mój Ericsson, jestem na tym punkcie przeczulona. Teraz mam Philipsa i baterię ma świetną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 27.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A jakieś szczegóły? Przy dobrym, dziennym swietle fotki maja w miare dobra jakosc i widoczne jest LEKKIE ziarno. Wystarczy jednak, że fotkę robisz nie o 12 w południe a np. o 16, słońce lekko zajdzie za chmurkę, a jakość drastycznie się pogarsza, ziarno zaś jest wielkości paznokcia Nokia N70 ma aparat 2Mpix, a w porównaniu z aparatem tej samej rozdzielczości z np. SE K750i - to tak jakby przyrównywać fototapetę do obrazka rysowanego przez przedszkolaka kredkami świecowymi... Zależy mi na dobrej bateri To zapomnij o smartfonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.04.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 SE K750i to rozrywkowa komórka.A jak się dołoży kartę pamięci 0,5-1GB to robi się z tego kombajn mulimedialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 28.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 - badziewne smsy (i to chyba najwiekszy bol!!!!!) - kazda polska trzcionka typu "ą" i "ę" zabiera chyba ze 20 znakow!!! Czyli tryb T9 automatycznego pisania - odpada bo 1 sms= 1 zdanie , pozostaje tryb reczny - literka po literce.....I co gorsza nie mozna np ,. ustawic tak ze polskie znaki sa wpisywane w T9 ale wysylane jako "bez ogonkow" i nie zajmujace tyle miejsca! Podczas pisania smsa edytuj slowko z polskim znakiem i dopisz je do slownika, nastepnym razem T9 zaproponuje wlasnie to dopisane jako pierwsze Przynajmniej u mnie tak jest. A aparat w N70 jest bardzo kiepski kakaowy - sorry ale... w wiekszości polskich słów wystepuja te ogonki Ile to wyrazów trzeba by edytować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.04.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Nie dramatyzuj To sie przeciez zmienia przy okazji pisania, najwyzej bedziesz produkowac smsa minute dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 A jakieś szczegóły? Przy dobrym, dziennym swietle fotki maja w miare dobra jakosc i widoczne jest LEKKIE ziarno. Wystarczy jednak, że fotkę robisz nie o 12 w południe a np. o 16, słońce lekko zajdzie za chmurkę, a jakość drastycznie się pogarsza, ziarno zaś jest wielkości paznokcia Nokia N70 ma aparat 2Mpix, a w porównaniu z aparatem tej samej rozdzielczości z np. SE K750i - to tak jakby przyrównywać fototapetę do obrazka rysowanego przez przedszkolaka kredkami świecowymi... Zależy mi na dobrej bateri To zapomnij o smartfonach. "Smartfonach"??? Ja bardzo proszę jakoś tak ... dostępniej. Do tej pory telefon służył mi do dzwonienia, a teraz zapragnęłam czegoś więcej - jak dziecko, normalnie (komentarz małża). SE to sony ericsson? Ten mój pechowy telefon był "tylko" ericssonem, czy coś się zmieniło od tych zamierzchłych czasów i warto kupić telefon tej marki? Jak wybierać aparat? Proszę o cierpliwość . Acha, musi być dostępny w mixie Ery. Zaraz sprawdzę tego SE K750i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.04.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 "Smartfonach"??? Ja bardzo proszę jakoś tak ... dostępniej.Smartphone to juz nie telefon, a maly komputer w obudowie telefonu Ma normalny procesor, pamiec stala i wymienna (karty pamieci), wlasny system operacyjny (Symbian, Windows Mobile). Mozesz wgrywac programy i rozbudowywac mozliwosci swojego urzadzenia, dokladnie tak jak to robisz z komputerem. W smartfonie mozesz miec Office, ogladac strony internetowe, logowac sie do banku (przegladarki napisane w Javie nie maja takiej mozliwosci), ogladac filmy divx, uzywac nawigacji satelitarnej i co tam tylko chcesz Cena za to wszystko jest slaba bateria starczajaca (w przypadku Nokii N70) na maximum poltorej godziny rozmowy. SE to sony ericsson? Ten mój pechowy telefon był "tylko" ericssonem, czy coś się zmieniło od tych zamierzchłych czasów i warto kupić telefon tej marki?Zmienilo i warto, jesli zamierzasz uzywac telefonu do robienia fotek i sluchania muzyki Niestety, telefony SE nie maja systemu operacyjnego (poza jednym czy dwoma modelami) wiec mozesz wgrywac tylko programy napisane w Javie - a takie cos funkcjonowalo swietnie ale kilka lat temu, teraz to wg mnie przezytek a ich mozliwosci w porownaniu do aplikacji na Symbian/Windows Mobile sa zadne. Jak wybierać aparat? Najlepiej tak, zeby podobaly Ci sie zdjecia z niego Na tej stronie masz testy bardzo wielu telefonow wraz z przykladowymi zdjeciami z aparatow: http://www.mobile-review.com/review-en.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Dzięki za oświecenie mnie. Zaraz idę oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 15.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ludzie co Wy wiecie o telefonach... Kazdy mowi ze ma super aparat super dzwonki mp3.... owszem fajna sprawa ale najlepszy telefon sluzbowy to stara nokia 6310i... dzwoni glosno jak cholera wiec w nocy moze cie obudzic jak sie wali w firmie, bateria trzyma 5-6dni przy ciaglym gadaniu a nie 2-3 przy 30 min rozmow dziennie... polecam starocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 15.05.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 fajnym telefonem jest Nokia 6233. Może nie jest to szczyt bajeranctwa, ale przecież nie o to chodzi. Karta pamięci, internecik.... A co do wspomnianej wyżej N 6310i - miłe spomnienia - ale "to se newrati" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 27.11.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 a może ktoś podpowie jaki aparat kupić osobie 80 letniej ? Wiem oczywiście, ze bajeranckich komórek jest Ci u nas dostatek - ale o seniorach jakoś nikt nie pomyslał ... a przecież to coraz wiekszy rynek i co wazniejsze prosty aparat noszony w kieszeni lub torebce mógłby nie jednej babci lub dziadkowi uratować życie ........ A tak ... szukam i szukam i kompletnie nic nie moge znaleźć a muszę wyposażyć w taki aparat 81 letnią mamę ...... Może mi ktoś doradzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.11.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Motorola F3. Spójrz na wyświetlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts