pandusia 10.01.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam poszukuję osób, które mają zamontowaną bramę garażową firmy Normstahl. Proszę o podzielenie się opiniami i może jakieś zdjęcia.Jestem przed wyborem między tą firmą a Hormann i mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 10.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ja mam- 210x200 4300 zł - ale w tym montaź 800 zł . Cena obejmuje napęd, fotokomórki, klamkę, pilota. Jest niezawodna - jak na 5 m-cy użytkowania, dobrze ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 10.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ja będę maiła jutro z Normsthala tez z wszystkimi bajerami, ale zastępczą biała, bo na złoty dąb bardzo długo się czeka. W ogole na bramy tej firmy długo się czeka Tak wygląda u mojego sąsiada. Mi bardzo sie podoba http://images4.fotosik.pl/160/6681e960d0b3a2d9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 11.01.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 ja mam, ja mam tylko chyba ładnego zdjęcia bramy nie mam... no to może tak kawałkiem http://www.budujemydom.pl/images/artykuly/a1081.jpg http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1331720_348.ts1148244510861.jpg ta szczelina od dołu to brak w tamtym czasie docelowej posadzki, teraz juz jest na styk http://foto.onet.pl/upload/39/9/_549003_n.jpg ma 5 metrów szerokości i jest 2,25 wysoka, gróbo ocieplana z jakimiś fajnymi uszczelkami, z dwóch stron blacha satynowa (gładka - nie będzie problemu z czyszczeniem chropowatych rowków...), kasetony jak widać z przetłoczeniem, chowane zawiasy, coś tam jeszcze i coś tam jeszcze, z automatem - była fajna i naprawdę w wysokim standarcie jak porównywałem z H lub innymi to tu juz bez dopłat miałem wszystko a tam chcieli za wszystko doliczać... - byłe i jestem z niej bardzo dumny - jak narazie chodzi bez zastrzeżeń i więcej nic z nią nie robie... - nie mam tez doświadczeń z innymi bramami więc moge tylko powiedzieć o tej którą mam. (pewnie zachwycających sie swoimi bramami ma każdy producent) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandusia 11.01.2007 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za pomoc, tylko jedno pytanie podobno mają jakieś dodotkowe wzmocnienie Wk2, czy faktycznie i cz to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 11.01.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za pomoc, tylko jedno pytanie podobno mają jakieś dodotkowe wzmocnienie Wk2, czy faktycznie i cz to działa - nie przypominam sobie o takim czymś ale już ponad rok minęło to może i nie kojarzę, a może to nowość - ja miałem cały komplet z montażem z jednego miejsca więc i wszystko działa (fakt znalazłem potem pudło z różnymi częściami blaszkami i coś tam jeszcze ale po moich oględzinach organoleptycznych wszystko było na swoim miejscu i działa... - oby jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mam brame normstahl z napedem juz ponad rok. Dziala bez zarzutu. Solidna niemiecka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.03.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Bardzo dziękuję za pomoc, tylko jedno pytanie podobno mają jakieś dodotkowe wzmocnienie Wk2, czy faktycznie i cz to działa To jest dostępne od około roku. Brama ma zabezpieczenia antywłamaniowe klasy WK2. Szczegóły tutaj: http://www.normstahl.pl/pl/produkty/bramy-garazowe/bramy-sekcyjne-gorne-euro/euroline-iso/bezpieczestwo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 14.03.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 też mam bramę g30 firmy N 4500x225 z napędem od 3 lat. Wszystko działa ok i bez zarzutu. Dzisiaj po doświadczeniach z bramą g30 kupiłbym cieplejszą, inną tej firmy. Nosi nazwę chyba Euro. Na pewno nie kupiłbym firmy H i Wiś. Nie ten poziom. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witam,użytkuję od 4 lat - bez problemów.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam brame normstahl z napedem juz ponad rok. Dziala bez zarzutu. Solidna niemiecka robota Maćku a gdzie w Pozku kupowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.03.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam brame normstahl z napedem juz ponad rok. Dziala bez zarzutu. Solidna niemiecka robota Maćku a gdzie w Pozku kupowałeś W zaluxie. http://www.zalux.com.pl/ Nie mam zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 14.03.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Damianr!! Jak sprawuje sie biala brama?? Mam dylemat, czy wybrac biala (brudzaca ) czy szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth 17.03.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ostatnio gdzieś na forum czytałem o użytnownikach białych bram Nie narzekali mocno na brud i kurz który stasznie dawałby się we znaki. Jak znajdziesz ten temat sam się przekonasz. Ja mam bramę normstahla zieloną model euro. jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 19.03.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ostatnio gdzieś na forum czytałem o użytnownikach białych bram Nie narzekali mocno na brud i kurz który stasznie dawałby się we znaki. Jak znajdziesz ten temat sam się przekonasz. Ja mam bramę normstahla zieloną model euro. jestem zadowolony Mam brame BIALA... i nie narzekam na zaden brud. Po prostru brudzi sie jak wszystko inne i czasem trzeba umyc. Jednak Normstahl ma przewage nad innymi bramami. Ma idealnie gladka powierzchnie a inne bramy mialy (wtedy jak wybieralem brame) taka chropowata. Nie dziwie sie ze brud wlazil i ciezko bylo ja umyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts