dsidom 10.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam Mam problem. W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest obszar zabudowy rezydencjonalnej: pow. działki nie mniej niż 2000 m2 w uzasadnionych przypadkach tolerancja nie więcej 20%.Na tym terenie jest do kupna kilkanaście działek, ale interesuje mnie działka o max pow. 1600 m2. Czy istnieje jakiś sposób zakupu właśniej działki o takiej pow. ? - mieszcze się w tolerancji.Co oznacza uzasadniony przypadek? Czy to jest widzimisie urzędnika? PozdrawiamDziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Nie jestem urbanistą, ale dla mnie uzasadnionym przypadkiem byłaby działka narożna na przykład. Po podziale nie dało się wykroić działki pow. 2000 m, działka ma mniej, ale spełnia warunki planu. Sądzę, że trudno będzie Ci uzyskać zgodę na działkę 1600 m2 w "środku" ciągu działek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts