YEYO 15.05.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Czy ktoś z forumowiczów używa lub rozpatrywał używanie kotła gazowego + pogrzewacz np 150l ale elektryczny. Może ktoś robił kalkulacje kosztów eksploatacji? Co wychodzi lepiej podgrzewacz gazowy czy elektryczny? Gdzieś czytałem że eksploatacja podgrzewacza gazowego poza sezonem grzewczym jest nieekonomiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 15.05.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Jestem przekonany że zasobnik ciepłej wody wspołpracujący z kotłem gazowym wychodzi taniej. No i oczywiście czas podgrzania wody w tym przypadku jest o wiele krótszy niż elektryczny.Prykładowo zasobnik 150 litrów zimna woda 10 st podgrzanie do 60 st czyli o 50st zajmuje 30min przy mocy 24kWElektryczny natomiast ok 5godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 16.05.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Popieram VPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts