niktspecjalny 10.01.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Zainteresowanym powiem ,że mam przepisy ,które sprawia ,że kawa bedzie-tatarem a ciasto na pizze- ubitą smietaną. Ide lulu ale od jutra ostro na przepisy i ten tego. ale taki krótki co by konkurencja sie nie obudziła. 5 kostek lodu 2 łyżki niskosłodzonego dzemu truskaw,100gr ginu i dla zabarwienia(ja wlewam powiedzmy 100gr) z puszki mlaczko niskosłodzne. w razie "W" budzić po 10.00 pozdrawiam wiare "rermomixsiarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 ...dżemik, gin, mleko a co to za wybuchowe cuuuuuudo i co miksować na turbo czy podgrzać J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dawaj termomixa nie mam ale ... lubie czytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.01.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 ...dżemik, gin, mleko a co to za wybuchowe cuuuuuudo i co miksować na turbo czy podgrzać J Och Ty!!miales ostatnio kacyka? po tym piciomiodzie zapomnisz co to jest.Piłes to to? skoro nie piłeś to zabieraj głosu a jak piłes to musiałes zapomniec.Testuje go juz 5 lat i żyje. :wink:tylko mixsować na turbo.Moja Goś dobawia sobie minerałka niegazowana.To zimny napój. 1.dzem bez cukru 2.100 ginu 3.100 mleka skondensowanego niskosłodzonego z puszki. 4.5szt kostek lodu. Dwa razy trza turbnąc i po kacyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.01.2007 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 żielona kiszka ziemniaczana w zółtym serze na bogato. 1.750 g obranych ziemniaków2.1 duza zielona papryka3.2 jajka4.1 cebula5.100g maki przennej6.sól pieprz czosnkowy7.cały koperek żywy(nie suchy)8.400g sera zółtego.(ja lubie goude) Składniki włożyc do naczynia miksujacego(bez sera) pamietając że pierwszy wkładamy koper i miksować czas 30 sek. obr.poz 5-8.Nadziać powstałym farszem jelito cienkie (takie na kiełbase uprzednio umyte).Nastepnie dno metalowej cześci varomy wyłożyc folia aluminiową posmarowana masełkiem i ułożyc w petle powstałe kiełbaski.Do naczynia miksujacego wlać 7 MT wody,zamknąć i nałożyć zapełnioną przystawke varoma kiełbaskami bez sera.Gotować czas 50 min. temp.varoma,obr.poz 2.Po 25 min.kiełbaski przewrócic na druga strone.Gdy czas skonczy sie na kiełbasce ułożyc plastry żółtego sera i włączyć termomix jeszcze na 5min.Ja podaje te porzone kiełbaski z ćwikłą . smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 ...kacyka dawno nie miałem, ale w razie czego w niedzielę rano .... tylko wiktuały muszę sprawić, a tego dżemiku to też setkę, czy na oko ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ...kacyka dawno nie miałem, ale w razie czego w niedzielę rano .... tylko wiktuały muszę sprawić, a tego dżemiku to też setkę, czy na oko ? J Ja daje łyżke stołowa ta do jedzenia zupki.Dodatki dopasujesz w zależności od smaku który sobie wyrobisz. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.01.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 NS a jak długo masz sprzęt zwany termomixem? I jeśli mozna wiedzieć - jaka cena i czy jesteś z niego zadowolony? Bo sie zastanawiam, czy go kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.01.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 NS a jak długo masz sprzęt zwany termomixem? I jeśli mozna wiedzieć - jaka cena i czy jesteś z niego zadowolony? Bo sie zastanawiam, czy go kupić... Tak dokładnie mam 6 rok i jestem bardzo zadowolony.Zapłaciłem za niego 3000 zaraz po prezentacji w domciu.Pisałem juz w innym poście ,że zkochany jestem w tym sprzecie. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.01.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 NS a jak długo masz sprzęt zwany termomixem? I jeśli mozna wiedzieć - jaka cena i czy jesteś z niego zadowolony? Bo sie zastanawiam, czy go kupić... Tak dokładnie mam 6 rok i jestem bardzo zadowolony.Zapłaciłem za niego 3000 zaraz po prezentacji w domciu.Pisałem juz w innym poście ,że zkochany jestem w tym sprzecie. pozdro. Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ns, pytanie z serii tych blondynkowych czym rózni się Twój shake z termomixa od zmieszanego w robociku z metalowym ostrzem o dużej mocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ns, pytanie z serii tych blondynkowych czym rózni się Twój shake z termomixa od zmieszanego w robociku z metalowym ostrzem o dużej mocy?? 1.W smaku i wygladzie niczym I nie chodzi tu o samego shake tylko o współprace z tym urzadzeniem . Przychodza goście i chcesz im zrobić shake.Ja zrobie go w 50 sek.a w drugie 50 sek umyje sie sam rermomix i bedzie gotowy do nastepnej potrawy. Powiedziałbym nawet "że wiecej talentu niż sprzętu." i nigdy odwrotnie. I co z tym zrobisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.01.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 wproszę się na shaka i sprawdzę czy faktycznie zrobisz to wszystko w tyle sekund a tak serio, to nie wiem czy jeśli smakuje tak samo, to czy warto przepłacać?? ja mam duuużo czasu ale wiem wiem, można się kąpać w wannie za 50 tys i w takiej za 300 PLN czy jeździć autem za 600 tys albo za 20 tys wybór nie jest mimo to prosty ważne są nasze priori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 wproszę się na shaka i sprawdzę czy faktycznie zrobisz to wszystko w tyle sekund a tak serio, to nie wiem czy jeśli smakuje tak samo, to czy warto przepłacać?? ja mam duuużo czasu ale wiem wiem, można się kąpać w wannie za 50 tys i w takiej za 300 PLN czy jeździć autem za 600 tys albo za 20 tys wybór nie jest mimo to prosty ważne są nasze priori Zawsze możemy jak to mowiła moja znajoma "pogrymasic razem w kuuuuchhniii."Fascynacja tym urzadzeniem nie polega na tym ,że ma dużo zalet ale to że jest jednym z tych o których dużo sie mówi . Juz to wcześniej opisałem ,że wystarczy dodac do niego dwa inne i ludziki krzyczą z zachwytu.Nie chce sie tu chwalic ale od 6 lat majac term. i dwa inne obganiam impry raz za razem i zawsze skutek jest jeden .zajebi...cie było.Mam znajomych którzy maja różne maszyny kuchenne dużo tańsze ale w niczym nie przypominaja mi mojego.(nie mówie ,że sa zle czy cus). To trzeba przeżyc i zobaczyć ,fascynacja nad nim przychodzi sama. Jestes zaproszona .Dla Ciebie zrobie to jeszcze szybciej.(shake bo o tym mówie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Dzięki za zaproszenie Mam znajomą, która również ma TM i bardzo sobie go chwali Piłam u niej kawkę a'la capuccino z jakims alkoholem i smakowała wyśmienicie Zaproponowała nawet, że może go nam pożyczyć, żebyśmy sobie poużywali i sami sprawdzili czy zakup w naszym przypadku ma sens Inna koleżanka również posiadająca TM ma 3 dzieci i twierdzi, że sprawdza się właśnie jak są dzieci, natomiast "dla dwójki" nie za bardzo widzi sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Dzięki za zaproszenie Mam znajomą, która również ma TM i bardzo sobie go chwali Piłam u niej kawkę a'la capuccino z jakims alkoholem i smakowała wyśmienicie Zaproponowała nawet, że może go nam pożyczyć, żebyśmy sobie poużywali i sami sprawdzili czy zakup w naszym przypadku ma sens Inna koleżanka również posiadająca TM ma 3 dzieci i twierdzi, że sprawdza się właśnie jak są dzieci, natomiast "dla dwójki" nie za bardzo widzi sens Dlaczego nie widzi sensu???Widzisz!! same superlatywy no z wyjatkiem tej jednej. pozdro. P.s jest tyle przepisow ,ze o których można cały czas. Własnie zrobiłem ptasie mleczko córci do szpitala.Wszysko w termomixie.Czas 15 min. Wedel niech sie schowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.01.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 no nie żartuj!! ptasie???? mniam zdrówka dla córci życzę znajoma robi w TM głównie zupki, a mąż nie jada natomiast dzieci przepadają i dla nich je robi może pożyczę i sama się przekonam dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 no nie żartuj!! ptasie???? mniam zdrówka dla córci życzę znajoma robi w TM głównie zupki, a mąż nie jada natomiast dzieci przepadają i dla nich je robi może pożyczę i sama się przekonam dzięki za rady Dzięki.No to se pogawedzilismy.Wrazie problemów z szybka potrawa wal jak w dym pozdro NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.01.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Sniadanko Coś na kanapke z salami. 1.Kilka grzybów marynowanych (nie kurek)2.250 gr salami3.1 cebula4.200gr twarożku5.1 serek topiny6.łyżka sosy tao-tao słodko -kwasnego7.szczypta pieprzu8.1/2 łyzki słodkiej papryki -salemi pokroić ,cebule podzielić na ćwiartki-zmiksować obr/poz 7 10 sek-dodać pozostałe składniki-wszystko wymieszac czas 20 sek obr/poz5 Paste podaje na tostach. Do picia oczywiście cacao ala NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.01.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 NS, a robiłeś w TM pączki? Są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts