brachol 11.01.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witamorientuje sie ktos moze w jaki spsob sa wyliczane dochody osob prowadzacych dzialalnosc gospodarcza i opodatkowanych w formie ryczaltu? Mi sie wydaje ze biora jakis % kwoty dochodu ale wlasnie jaki?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 11.01.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Nie wiem czy Ci pomogę, ale powiem ile wiem, a wiem, że bardzo różnie to wygląda w różnych bankach, tak przynajmniej zaobserwowałem, ponieważ w moim przypadku w Nordea'i wyliczyli mi dochód w okolicach jedynie nieco ponad 300zł (zaśmiałem się, jak mi gość to powiedział - jakieś oderwane od rzeczywistości obliczenia), chociaż na PIT-28 wykazałem dochód średni miesięczy w okolicach 1500zł. Natomiast w Multibanku sytuacja zupełnie inna i zdolność kredytowa dwukrotnie wyższa. Jak oni to liczą, nie wiem, nie pytałem, interesowały mnie tylko 2 rzeczy:1. czy nie dyskryminują tego rodzaju przychodów, nakładając wyższe oprocentowanie, niż w przypadku np.: umów na czas nieokreślony,2. czy mam odpowiednią zdolność kredytową.To tyle, co wiem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts