zielony_listek 10.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Też bym chciała labka, ale w Żninie i okolicy hodowli niet. Pozostaje allegro Nie rozumiem. Chyba nie piszesz tego poważnie? To jakie psy są na Allegro? Jesli szukasz szczeniaka z porządnej hodowli, której jak piszesz w okolicy nie ma, to i na Allegro blisko nie znajdziesz. Przeciez Ci kurierem nie wyslą... matko, chyba jestem w Matrixie... Ja mieszkam w Warszawie, psa mam z Katowic, a kota z okolic Krakowa. Warto poszukac dobrej hodowli, troche sie podowiadywać i pojechac po psa. To jest decyzja na kilkanaście najbliższych lat! Może to kłopotliwa wyprawa, ale posiadanie psa wiąże się z pewnymi, hm... kosztami i kłopotami, ale tak juz jest, a zwierzaki wynagradzaja nam to z całej siły Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metros 10.04.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Labrador jest psem bardzo aktywnym, potrzebuje długich spacerów i kontaktu z czlowiekiem, których nie zastapi żadne podwórko Drugi problem to odchowanie Labradora - przez pierwsze 24msc życia trzeba bardzo uważac na ich stawy - nie przeciążać, nie forsowac galopem, skokami, chodzeniem po schodach i oczywiście dobrze żywić (dobra karma i suplementy). Nie radze kupować na allegro, to ostatnia decyzja jaka mozna nazwac "przemyslana". Labradory sa psami bardzo czesto dotknietymi dysplazją stawów biodrowych, nie warto kupowac szczeniaka po rodzicach, dziadkach i pradziadkach nie przebadanych albo w wiekszosci nie przebadanych (chodzi o zdjecie RTG u uprawnionego weterynarza). Lepiej odkładać pieniądze przez jakiś czas i kupić sobie sliczne, zdrowe szczenie (zwłaszcza, ze późniejsze wychowanie labradora będzie tez kosztochłonne) niż kupić za 500zł na allegro a następnie płacić 800zł za operacje, 300zł / msc na karme weterynaryjna i 100zł / msc na "wspomagacze" czyli różnego rodzaju srodki , witaminy itp. Naprawdę.. Jeśli hodowca nie bada psów to sprawia, że jest znacznie większe ryzyko urodzenia chorych szczeniaków. A z chorobami dziedzicznymi nie ma zartów - zwłaszcza u Labradorów, rasy obecnie modnej i nekanej wieloma chorobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 13.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Też bym chciała labka, ale w Żninie i okolicy hodowli niet. Pozostaje allegro Moja decyzja jest jak najbardziej przemyślana Może ktoś ma namiary na hodowle labradorów, zależy mi na psie z rodowodem ze względów terapeutycznych Pozdrawiam O ile się orientuję, to Żnin jest w kujawsko-pomorskim. Masz więc hodowlę labradorów np. w Osieku nad Wisłą niedaleko Torunia. http://www.herbuzadora.pl/index.php My jutro odbieramy tam śliczną suczkę - już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 17.05.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Też bym chciała labka, ale w Żninie i okolicy hodowli niet. Może ktoś ma namiary na hodowle labradorów, zależy mi na psie z rodowodem ze względów terapeutycznych Pozdrawiam bydgoszcz to całkiem niedaleko. na stronch zkwp można znaleźć ogłoszenia chodowli http://www.zkwp.bydgoszcz.pl trudno mi wartościująco napisać cokolwiek o którejś z nich bo znawcą rasy nie jestem. w bydgoskim oddziale działa sekcja kynoterapeutyczna (info na stronie związku) wiec może jej członkowie pomogli by w wyborze takiego psiaka. jeśli szukacie psa ze wzgledów terapeutycznych to warto nie tylko poszukać szczeniąt po rodzicach które pracują w tej dziedzinie ale również zaciągnąć rady u behawiorysty który pomógłby wybrać najbardziej do tej roli predystynowanego szczeniaka w miocie. labladory to cudowne psy jednak nie każdy do bycia terapeutą się nadaje czasem warto pojechać trochę dalej żeby znaleźć to czego się szuka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Hmm, allegro faktycznie śliski temat - prawdziwi hodowcy raczej tam nie wystawiają, kiedyś próbowałem się czegoś dowiedzieć o "rasowych lecz bez rodowodu" pieskach i ich rodzicach to pani na trzeciego maila już nie odpowiedziała... Teraz mam na przechowaniu (właściciel wyjechał na kilka dni) "labczarka" który będzie u nas mieszkał po przeprowadzce - pies choć nie rasowy jest mądry (choć nie wie wiele nt. aportowania ), zrównoważony i łagodny, więc z przyjemnością go przygarniemy. Pomyśl o takiej opcji zamiast karmić trolle z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts