Gość waldek 1 20.06.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 buduję dom z porothermu 44. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.06.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 buduję dom z porothermu 44. Co o tym myślicie? Zalety znasz zapewne od producenta i dystrybutora . Wady, to dużo gorszy, niż przy innych możliwych rozwiązaniach współczynnik przenikania ciepła, trudności z obróbką i wykształceniem niektórych elementów (no. węgarków przy oknach), dosyć duża kruchość materiału, konieczność stosowania zaprawy ciepłochronnej, trudnosci z wyeliminowaniem mostków termicznych (przy oknach, nadprożach, wieńcach stropów, fundamentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 25.06.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Zanim sobie poukladalem w glowie z czego bede sam budowal przewertowalem tomy, internet i wszystkich znajomych! Konkluzja byla nastepujaca : wszystko ma swoje wady i zalety! To na co sie zdecyduje nie bedzie mialo zbyt duzego wplywu na moje cale zycie!! Wszystkie najpopularniejsze obecnie technologie to technologie nowoczesne i napewno dobre. Sam zdecydowalem sie na pustak ceramiczny 25cm + 12cm welny i to wlasciwie glownie ze wzgledu na dobre znajomosci w hurtowni a co za tym idzie uczciwa porada i dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.06.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 wszystkie te problemy, ktore wymieniles sa ogromnym klopotem dla leniwego, niekumatego i tepego wykonawcy.....mam domek z porothermu 44 P+W i zaden powyzszy problem nie ma u mnie zastosowania, wiec wybacz, ale piszesz bzdury ...........ps.nie jestem fanatykiem porothermu, ale bez przesady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 25.06.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Ja zbudowałam z BK-Ytong 400 36,5 i jestem zadowolona ,moze z ytongiem drozej 90zł/m ale miałam wrazenie że jestem klientem.Terminowo i sprawnie materiał niepoobtłukiwany tak jak powinno być i tyle .Czekam na pierwszą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Panie Praktyku.. A gdzie jest napisane, że elementy w ścianach jednowarstwowych należy kleić. Kleje jest kłopotliwe, dlatego polecem murowanie zaprawą termoizolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts