SAVAGE7 11.01.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 zachodzę w głowę jaki kupić. chodzi mi o tani odkurzacz, taki do 500zł. no i czy wodny czy też standardowy na worek. znajomy ma wodnika i nie jest zadowolony bo dużo przy nim manipulacji (czyszczenie, suszenie). mam ochotę odkupić go od niego. czy waszym zdaniem te wodne są lepsze? dodam tylko, że nie posiadam dywanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 11.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 następnym moim odkurzaczem będzie tylko i wyłącznie wodniknic tak dobrze nie filtruje i wyłapuje brudu jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 14.01.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 następnym moim odkurzaczem będzie tylko i wyłącznie wodnik nic tak dobrze nie filtruje i wyłapuje brudu jak woda Nic też tak znakomicie nie roznosi i nie rozmnaża roztoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 14.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 A może ten ? http://images14.fotosik.pl/27/6501f42e09b2ef04med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 ja jestem przerazony na sama mysl o sprzeataniu domu ))) .... moze wybiore jakis model dla przemyslu ? Karcher jakis czy cos ?? ;_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 15.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nic też tak znakomicie nie roznosi i nie rozmnaża roztoczy. trzeba tylko po każdym odkurzaniu wylewać wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nic też tak znakomicie nie roznosi i nie rozmnaża roztoczy. trzeba tylko po każdym odkurzaniu wylewać wodę Po odkurzaniu powietrze w pomieszczeniu jest prawie 50-krotnie bardziej zanieczyszczone unoszącymi się alergenami w postaci odchodów roztoczy niż wcześniej,ponieważ większość odkurzaczy wydmuchuje nieodfiltrowane cząsteczki tych alergenów. Z ostrożnością należy traktować odkurzacze wodne, reklamowane jako przyjazne dla alergików: To fatalny błąd w myśleniu! Alergeny ulegają jedynie rozpuszczeniu w wodzie, a następnie wraz z parą wodną są ponownie wydmuchiwane. Zanieczyszczenie powietrza po odkurzaniu jest nawet wyższe niż przed odkurzaniem. Udowodniono, że powietrze przechodząc przez filtr wodny tworzy aerozol i w ten sposób rozpyla roztocza i ich odchody po pokoju. Odkurzacz z filtrem wodnym jest pod tym względem o wiele gorszy nawet niż zwykły odkurzacz. Wniosek - jest w domu alergik/cy - nie odkurzać wcale a najlepiej zainstalować ODKURZACZ CENTRALNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 15.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 nie bardzo rozumiem - jak ktos ma alergie ma wcale nie odkurzac domu? To co proponujesz w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.01.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 najlepiej zainstalować ODKURZACZ CENTRALNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 15.01.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ESKIMOS napisał: najlepiej zainstalować ODKURZACZ CENTRALNY. i pewnie polecasz bardzo dobre i tanie odkurzacze centralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ESKIMOS napisał: najlepiej zainstalować ODKURZACZ CENTRALNY. i pewnie polecasz bardzo dobre i tanie odkurzacze centralne Czytaj uwaznie. Polecam ODKURZACZ CENTRALNY z prawidłowo wykonaną instalacją, podobnie jak polecam inne mądre urządzenia w domu a odradzam modne często a bezsensowne rozwiązania i "wynalazki". Nie jestem wprawdzie budowlańcem a moja praca czy zawód nie ma nic wspólnego z budową i wyposażaniem domów, ale budowa domów i testowanie na własnym (żywym) organizmie różnych rozwiązań w nich zastosowanych to moje hobby. Teraz przymierzam sie do czwartego, więc mam sporą praktykę którą staram sie dzielić z innymi praktykami, ale też czerpać z Ich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiarysiek 15.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ...że sobie pozwolę zadać pytanieA jak centralny to jaki polecasz, na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ...że sobie pozwolę zadać pytanie A jak centralny to jaki polecasz, na co zwracać uwagę? Poczytaj wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1542273&highlight=centralny#1542273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Ja mam Miele i nie zamieniłabym go na żaden centralny odkurzacz!! Siła ssania podnosi mi dywany , specjalne wewnętrzna warstwa worka nie przepuszcza przykrych aromatów, pyłków itp. Tańsze modele Miele można już kupić za ok 800zł. Kto kupi, będzie żałował wydatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 16.01.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Ja mam Miele i nie zamieniłabym go na żaden centralny odkurzacz!! Siła ssania podnosi mi dywany , specjalne wewnętrzna warstwa worka nie przepuszcza przykrych aromatów, pyłków itp. Tańsze modele Miele można już kupić za ok 800zł. Kto kupi, będzie żałował wydatku. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.01.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja mam Miele i nie zamieniłabym go na żaden centralny odkurzacz!! Siła ssania podnosi mi dywany , specjalne wewnętrzna warstwa worka nie przepuszcza przykrych aromatów, pyłków itp. Tańsze modele Miele można już kupić za ok 800zł. Kto kupi, będzie żałował wydatku. zgodzę się, że Miele to dobra marka, ale siła ssania kosmiczna to akurat żaden argument, lepszy byłby taki, który wyssałby klepki? A konkretnie - sam mam tylko centralny Beam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 24.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 ja tez mam Beam'a i przy dwójce małych dzieci fajnie móc posprzątać w ciszy ... (jednostka centralna w piwnicy). Wyszło mi nie tak źle z kasą bo za odkurzacz na 230 m2 domu oraz POŚ na 5-6 osób zapłaciłam 10 tys zł z robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A ja mam pół odkurzacza centralnego Tzn tą mniejszą połowę bo mamy pociągnięte rury w ścianach a na jednostkę centralną nie starczyło kasy Mam nadzieję, ze uzbieramy a do tego czasu trzeba będzie kupić sobie jakiś mały, który potem mąż zabierze do odkurzania auta A tak w ogóle to powiem jeszcze, ze odkurzanie to moja ulubiona czynność jeśli chodzi o sprzątanie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E Lucy 28.01.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 SAVAGE7, za kwote 500 zł. nie kupuj odkurzacza a szczególnie Wodnika. Nie będziesz z tego zadowolona Wodnik jest bardzo pracochłonny przy czyszczeniu po odkurzaniu. Jeli chcesz mieć dobrze odkurzone, podkreslam szczególnie dywany czy tapicerke łózka na którym spia dzieci, musisz mieć ssawke ze szczotkš która wyczesuje kurz i roztocza z odkurzanej powierzchni. Taka turbo szczotka napędzana siłš zasysanego powietrza też nie działa, musi to być szczotka napedzana odrebnym silnikiem. Ja nie wiem czy odkurzacz centralny też ma taka funkcje, jesli ma z pewnociš jest bardzo drogi. Moje dzieci maja alergie, tez zamierzałam kupić Wodnika bo nowy kosztował włanie około 500 zł. Ogladałem tez karhera za 1000 zł. ale on nie miał turbo szczotki. Kupiłam uzywany Reinbow za 1.500zł. Dopiero tego typu odkurzacz daje rade. W zbiorniku na wodę po odkurzaniu oprócz włosów i nitek widać białš piane z roztoczy i kurzu. W moim odkurzaczu mam zasłoniety otwór wydechowy zasysanego powietrza-jest taka funkcja. Zasysanie odbywa sie poprzez zawiorwanie wody która wytwarza podcisnienie i zasysa brudy z moca zaledwie 750wat to całkowicie wystarcza przy szczotkach napędzanych odrebnym silnikiem. Można ten otwór otworzyć, wtedy to co nie wcišgnie woda zostaje na filtrze heppa. Jesli jednak dzieci majš silna alergie ten otwór zasłaniam i nic nie wylatuje, zmieniam tylko często wodę. A w niej jest tyle białej piany że strach. Niestać mnie na nowy odkurzacz Rainbow a tym bardziej na odkurzacz centralny oba sa za drogie. Podkrelam ważne jest nie tylko gdzie te brudy sš wydalane ale też czy szczotka dobrze je wycišgnie, a do tego potrzebna jest w szczególnoci szczotka którego włos jest obrotowo napędzany odrebnym silnikiem. Moc ssšca odkurzacza nie wszystko wycišgnie. Przedstawiciele odkurzaczy centralnych podkreslaja korzysci płynace z dużej mocy i wyrzucenia brudów do odrebnego pomieszczenia. Dla mnie najwiekszš zaletš w odkurzaczu jest włanie ta szczotka która pracuje bezporednio przy odkurzanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E Lucy 28.01.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 SAVAGE7, za kwote 500 zł. nie kupuj odkurzacza a szczególnie Wodnika. Nie będziesz z tego zadowolona Wodnik jest bardzo pracochłonny przy czyszczeniu po odkurzaniu. Jeli chcesz mieć dobrze odkurzone, podkreslam szczególnie dywany czy tapicerke łózka na którym spia dzieci, musisz mieć ssawke ze szczotkš która wyczesuje kurz i roztocza z odkurzanej powierzchni. Taka turbo szczotka napędzana siłš zasysanego powietrza też nie działa, musi to być szczotka napedzana odrebnym silnikiem. Ja nie wiem czy odkurzacz centralny też ma taka funkcje, jesli ma z pewnociš jest bardzo drogi. Moje dzieci maja alergie, tez zamierzałam kupić Wodnika bo nowy kosztował włanie około 500 zł. Ogladałem tez karhera za 1000 zł. ale on nie miał turbo szczotki. Kupiłam uzywany Reinbow za 1.500zł. Dopiero tego typu odkurzacz daje rade. W zbiorniku na wodę po odkurzaniu oprócz włosów i nitek widać białš piane z roztoczy i kurzu. W moim odkurzaczu mam zasłoniety otwór wydechowy zasysanego powietrza-jest taka funkcja. Zasysanie odbywa sie poprzez zawiorwanie wody która wytwarza podcisnienie i zasysa brudy z moca zaledwie 750wat to całkowicie wystarcza przy szczotkach napędzanych odrebnym silnikiem. Można ten otwór otworzyć, wtedy to co nie wcišgnie woda zostaje na filtrze heppa. Jesli jednak dzieci majš silna alergie ten otwór zasłaniam i nic nie wylatuje, zmieniam tylko często wodę. A w niej jest tyle białej piany że strach. Niestać mnie na nowy odkurzacz Rainbow a tym bardziej na odkurzacz centralny oba sa za drogie. Podkrelam ważne jest nie tylko gdzie te brudy sš wydalane ale też czy szczotka dobrze je wycišgnie, a do tego potrzebna jest w szczególnoci szczotka którego włos jest obrotowo napędzany odrebnym silnikiem. Moc ssšca odkurzacza nie wszystko wycišgnie. Przedstawiciele odkurzaczy centralnych podkreslaja korzysci płynace z dużej mocy i wyrzucenia brudów do odrebnego pomieszczenia. Dla mnie najwiekszš zaletš w odkurzaczu jest włanie ta szczotka która pracuje bezporednio przy odkurzanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts